Staycation i Stockholm på Elite hotel marina tower

Dela inlägget:

Det är alltid härligt med en staycation i sin egen hemstad – och i tider med reseförbud och inställda helgaktiviteter för barnen har vi ännu mer tid än vanligt att utforska Stockholm på helgerna. När vi inför helgen funderade på en staycation i Stockhomsområdet – helst på ett hotell med spa – landade valet på Elite hotel marina tower. Beläget i en historisk kvarnbyggnad i rött tegel vid vattnet några minuter från slussen med bil.

Staycation i Stockholm på Elite hotel marina tower

Vi kom sent på lördagseftermiddagen, checkade ini vårt stora familjerum och jag kollade sen in hotellet medan min fru gick och tränade och barnen softade på rummet,.

Staycation i Stockholm

Nere i entréplan finns lobbyn och flera soffgrupper, samt en bar och café. Här finns också en filial till Sturebadets spa, som vi kollade in dagen efter.

Staycation i Stockholm på Elite hotel marina tower
Elite hotel marina tower

SQ Bar & Restaurang på Elite hotel marina tower

Restaurangen SQ Bar & Restaurang är i vanliga fall helt fullsatt på lördagarna, denna kväll bara halvfull. Så mycket personal för oss gäster som var där och väldigt alert och snabb service.

När vi satt oss och kollade på menyn fick vi in en liten brödkorg med fröknäcke, baguette och vispat smör och jag tog en IPA på fat. Efter en vecka med massa deppiga nyheter var detta exakt vad vi behövde, att bara åka iväg och bli uppassade – så lyxigt!

Massor av gott på menyn, där vi alla bestämde oss för råbiff på nymalet innanlår till förrätt, som kom in med ljus senap, bakad äggula, picklade betor, kapris & ramslöksolja.

Till varmrätt lite olika val. Sonen som älskar burgare tog utan att tveka högrevsburgare med pommes. Jag och dottern en varsin rödingfilé med beurre Blanc, blomkål & glacerad nypotatis och min fru moules frites,.

Staycation i Stockholm på Elite hotel marina tower
Elite hotel marina tower

Mycket mat, men vi tog in två desserter att dela på. Vilket var lite av ett misstag – för lite. Den vita chokladmoussen med passionsfruktsorbet var så god att sonen snodde nästan hela själv och chokladtryfflarna som ni fru tog in behöll hon med för sig själv!

Elite hotel marina tower
Staycation i Stockholm på Elite hotel marina tower

Barnen satt kvar ganska länge och pratade innan de pep upp till rummet och jag och min fru satt kvar någon timme till nere i restaurangen med ett glas vin.

Sturebadet Marina Tower

På hotellet finns Sturebadet Marina Tower där hotellets spa och gym finns. Vanligen är där 16-årsgräns, men mellan 09-10 på söndagarna får barn vara med. Lite väl hårda åldergränser kan man tycka, våra 12 och 15-åringar skulle absolut kunna sköta sig och inte störa andra vuxna, men så är reglerna i alla fall. 09.00 hängde vi på låset och körde först ett kort, intensivt pass på gymmet innan vi bytte om till badkläder och softade på spa:t. Här finns en stor simbassäng, en jacuzzi och en gemensam bastu.

Sturebadet Marina Tower
Sturebadet Marina Tower

Dessutom finns ett hamam där man kan få en hamamritual, men den kostar 200:- extra per person så den skippade vi. Har heller inte riktigt fattat storheten med hamams – jag vill ha en riktigt het bastu!

Hamam på Sturebadet Marina Tower
Hamam på Sturebadet Marina Tower

Frukosten på SQ Bar & Restaurang

Efter spa:et högg vi sedan in på den stora frukostbuffén. Bland annat äggröra som vi var ense om var en av de godaste vi ätit på hotell, hemgjord tortilla och så massa gott som pain au chocolat och hemgjord musli. Klart över hotellfrukost-snittet!

SQ Bar & Restaurang

Mätta och belåtna med denna lilla staycation fortsatte vi ut i det vackra vårvädret!

Fakta om Elite hotel marina tower

  • Rum: Från vanliga dubbelrum till stora familjerum som det vi hade, med plats för upp till 5 personer.
  • Spa och gym: Ingår inte, utan kostar extra även för hotellgäster:
    • Mån-tors 195 kr, Fredag och Söndag 295 kr, Lördag  395 kr
    • Enbart gym 95 kr alla dagar
  • Parkering: Ingår inte, utan kostar extra även för hotellgäster: 250:- (i garage i huset intill).

Besöket gjordes i samarbete med Elite hotel marina tower – tankar, bilder och åsikter som vanligt mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...