fbpx
Matochresebloggen
Höstweekend i Uppsala
Okategoriserad Uppsala Weekendresor

Höstweekend i Uppsala med restaurangfokus

Inlägg i samarbete med partner

Att utforska mer av Sverige har varit ett mål för mig länge, det finns ju så himla mycket att se på nära håll. För mig som gillar att testa nya restauranger är det få länder som har bättre mat än vi kan få här hemma i Sverige!

Vi har gjort flera roadtrips och weekendresor till massa mysiga ställen i Sverige, senast nu i sommar bland annat till Söderköping, Göteborg, Grebbestad och Sunne. Men, den närmaste staden har vi – som man ofta gör – missat. Uppsala!

Jag har bara varit i Uppsala på någon studentfest för länge sen, men varken gjort någon ordentlig sightseeing i Uppsala eller testat Uppsalas restaurangutbud.

Restaurangrunda i Uppsala

I samarbete med Destination Uppsala åker jag och en kompis till Uppsala nästa helg för att göra stan. Vi ska testa restauranger på ett sätt som jag ofta tänkt, men som aldrig tidigare blivit av. Bara äta en rätt på varje restaurang, men göra det på flera olika restauranger. En restaurangrunda alltså! Så himla kul detta ska bli!

Uppsala har inga krogar som fått något omnämnande i Guide Michelin, men jag gissar att det främst beror på att inte heller giddens recensenter har tagit sig tid att utforska Uppsalas krogutbud. För här finns det massor med krogar som jag tycker verkar riktigt bra,. i alla fall när jag kollat in deras webbsidor och menyer. Planen är att starta med lunch på anrika Stationen och senare på kvällen bland annat testa tacos på Lilly’s, asiatiskt på Frenchi, Italienskt på Aaltos och amerikanskt-japanskt på Jayfu.

Största utmaningen blir såklart att inte äta för mycket på varje restaurang!

Restaurangrunda i Uppsala
Aaltos i Uppsala

Kolla in Uppsala

För att orka testa alla restauranger kommer vi ta en ordentlig långpromenad i Uppsala för att kolla in alla vackra byggnader i staden. Håller tummarna för fint höstväder!

Tåget till Uppsala och hotell vid stationen

Vi tar såklart tåget till Uppsala som bara tar en halvtimme från Stockholms Central och väl framme checkar vi in på Radisson Blu som ligger ett stenkast från Centralstationen – mitt i city.

Höstweekend i Uppsala

Så peppad på denna weekendresa, som ni som vanligt kommer kunna följa nästan i realtid i stories på Instagram och sedan såklart i form av reportage här på bloggen!

Uppsalabesöket görs i samarbete med Destination Uppsala, men som vanligt är det mina egna tankar och åsikter!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar