Söderköpings Brunn – hotell i Söderköping med utomhuspool

Dela inlägget:

Staden Söderköping grundades på 900-talet och fram till 1500-talet var det en av Sveriges mäktigaste handelsstäder. Idag är det en mysig och lite sömnig stad, där Söderköpings Brunn är en central plats. Ett vackert, anrikt hotell med en stor restaurang, utomhuspool och spa. Belägen mitt i staden, intill en liten kanal.

Söderköpings Brunn

Söderköpings Brunn var vårt första stopp på vår roadtrip.

Stor, djup utomhuspool 

När vi kom checkade vi in och fortsatte direkt till utomhuspoolen, tempererad till 30 grader. En del som är 1.60 djup, perfekt för att simma och leka i. Bron som gick över poolen funkade som hopptorn för våra vilda barn. Ena sidan av poolen är grundare för mindre barn eller chill. 

Söderköpings Brunn utomhuspool

Vid poolen finns solstolar, vanliga sittgrupper under tak och en liten bar där man kan beställa dryck och enklare poolmat. Dessutom en liten bastu. För barnen helt klart den del av hotellet de gillade mest!

Söderköpings Brunn Spa

När barnen hade lekt sig trötta i utomhuspoolen fortsatte vi in inomhus till spa:et/relaxen. Egentligen är det 16-årsgräns här men vi var i stort sett ensamma så vi kunde ta med barnen. 

Söderköpings Brunn Spa

Massor av vilstolar för att bara ta det lugnt och så bubbelpool, ång- och vanlig bastu, tropiska duschar och fotbad.  Inte så stort, men allt som vi önskar av ett spa!

Rum på Söderköpings Brunn

Möra efter allt bad gick vi upp till rummet för att byta om. Här finns totalt 102 rum i två byggnader, där vi fick rum i den bortre byggnaden som ligger vid poolen. 

Rum på Söderköpings Brunn

Vi blev uppgraderade till två av deras stora sviter, med stora dubbelsängar och en vardagsrumsdel. Rummen är luftiga och fräscha, men man ser på detaljer som kranar i badrummet och stil på inredningen att det var ett tag sedan man renoverade dessa rum. Man har dock börjat att göra en ansiktslyftning på rummen berättade receptionisten. 

Restaurangen på Söderköpings Brunn

Restaurangen har bord både inne, i trädgården och på deras vackra glasveranda samt i trädgården. Matsalarna inomhus och de små privata rummen är verkligen vackra, nästan som ett museum. 

Men denna ljumma sommarkväll valde vi att sitta i glasverandan. Här serveras en klassisk a la carte med rätter som toast skagen, charkbricka, plankstek eller marulk. 

Restaurangen på Söderköpings Brunn
Restaurangen på Söderköpings Brunn

Maten går i samma stil som hotellet i övrigt, klassiskt, med fina råvaror och vällagad. Rätter som säkert serverats här de senaste 20 åren – inga överraskningar. 

Promenad i Söderköping

Efter middagen gick vi en promenad längs kanalen. Här har Söderköpings Stadsbibliotek satt upp massa hängmattor och små lådor med böcker man kan låna, kul!

Promenad i Söderköping

Söderköping är verkligen mysig liten stad – så lugnt. Vill man inte promenera kan man hyra cyklar eller kanoter på Söderköpings Brunn.

Det var perfekt att stanna här en natt som vi gjorde på väg söderut, eller att åka hit bara för en weekend.

  • Adress: Skönbergagatan 35 i Söderköping
  • Webb: sbrunn.se
  • Pris: Dubbelrum: Från 1900 kr/natt

Vistelsen gjordes i samarbete med Söderköpings Brunn, men tankar och åsikter är som vanligt mina egna.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...

Hotell i Golfe de Morbihan – fyra tips

Under min knappa vecka i Golfe de Morbihan i Bretagne (Frankrike) bodde jag på tre olika hotell -...

Île d’Arz – en vacker ö i Golfe du Morbihan i Bretagne

Golfe du Morbihan är en stor bukt i Bretagne i Frankrike som består av över 40 små öar...

Besök på ostronodling i Golfe de Morbihan, Frankrike

Jag gillar verkligen ostron, så en av höjdpunkterna på resan till Golfe de Morbihan var att ge mig...