fbpx
Matochresebloggen
Höstweekend i Uppsala
Spa Uppsala

Höstweekend i Uppsala – restaurangrunda 2 och spa

Inlägg i samarbete med partner

Jag och en vän var i Uppsala för ett par veckor sedan för att testa restauranger. Det var en solig och fin helg och vi promenerade då omkring i stan, kollade in Domkyrkan, Linnéträdgården, Saluhallen och gick längs Fyrisån.

Nyligen var jag tillbaka med min fru i Uppsala och vi hade inte lika bra tur med vädret, utan det regnade i stort sett hela tiden så vi utforskade istället inomhusaktiviteter i Uppsala!

Denna gång bodde vi på Elite Hotel Academia, som bara ligger några hundra meter från tågstationen – skönt att ha kort att gåi detta väder!

Höstweekend i Uppsala
Höstweekend i Uppsala

Vi checkade in och gick sedan ner till baren på bottenvåningen av hotellet. Smidigt att inte behöva ge sig ut igen och riktigt bra after work-stämning där denna fredag!

Höstweekend i Uppsala

Restaurangrunda del 2

Sedan gav vi oss ut för att testa mer av Uppsalas stora utbud av restauranger. Denna gång var det Miss Voon, Dryck & Mat och Hambergs Fisk som vi hann med – där vi delade på några rätter på varje restaurang, Mer om restaurangerna i nästa inlägg!

Regn och rusk – perfekt spa-väder!

Nästa dag var det lika ruggigt väder, så efter en ordentlig hotellfrukost och promenad i stan styrde vi mot Selma City Spa – beläget mitt i Uppsala city

Spa:et (eller snarare relaxdelen) är egentligen ett stort rum, med två bubbelpooler och en stor bastu. Här finns även vilstolar att sjunka ner i.

Dagspa i Uppsala Höstweekend i Uppsala
Höstweekend i Uppsala
Dagspa i Uppsala - Selma City Spa

Lite mindre utbud på bad och bastu än vi blivit bortskämda med på de spa:n vi besökt den senaste tiden, men fräscht och för mig räcker det med en riktigt varm bastu så är jag nöjd!

Fler tips om saker att göra i Uppsala

Förutom att äta sig igenom stadens restauranger eller gå till ett dagspa i finns mycket mer att göra här även kalla och regniga dagar. En mängd museum, massa mysiga caféer, teatrar och konserter. Läs mer om detta hos Destination Uppsala här, som har koll på det mesta som sker i Uppsala!

Resan gjordes i samarbete med Destination Uppsala – tankar och åsikter som alltid mina egna!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar