Höstutflykter i Stockholm – åtta tips för soliga höstdagar!

Dela inlägget:

Äntligen höst, en tid för att klä sig varmt och ge sig ut och utforska sin närmiljö på helgerna! Här kommer åtta tips på höstutflykter i Stockholm som passar allt från familjer med små barn till kompisgäng som vill umgås i naturen!

#1. Båtutflykt till Grinda

Till ön Grinda tar man sig med Cinderellabåtarna hela året runt och det är en riktigt härlig utflykt en vacker höstdag. Promenera runt på ön, ta med mountainbikes och cykla på de fina stigarna som går runt hela ön eller boka en privat bastu på Grinda nere vid stranden.

Här finns även Grinda Wärdshus med en stor terrass med utsikt över hamnen, där man även kan bo över en natt i fina rum.

Höstutflykter i Stockholm

Läs mer om Grinda:

#2. Tyresta nationalpark

Tyresta nationalpark ligger cirka 40 minuter från innerstan och är ett av de största orörda skogspartierna i Sverige utanför fjällvärlden. Här finns en av de finaste urskogarna i Sverige och 1993 inrättades Tyresta som nationalpark. Massor av härliga vandringsleder både för långa och korta höstpromenader. För barn finns skogsbanan Tjäderstigen med roliga utmaningar – läs mer om den här. Har man inte med egen matsäck finns ett café vid Tyresta by.

När man ger sig ut på höstutflykt ut i skogen är det perfekt med lite mer tåliga kläder, som ett par cargobyxor eller en någon av alla robusta varianter som finns på militärjackor.  

I Tyresta by finns även en levande lantgård från 1700- och 1800-talet. Skulle det komma en regnskur kan man passa på att besöka Nationalparkernas hus – Sveriges största naturum som har formen av en Sverigekarta

Läs mer om Tyresta Nationalpark här.
Hitta hit: Tyresta By, 136 59 Vendelsö
Öppna i Google Maps

#3. Besök Artipelag

I Gustavsberg, 20 minuter med bil från Stockholms city ligger Artipelag. En stor konsthall och restaurang med ett underbart läge vid vattnet. En perfekt utflykt om man inte vill åka så långt, upptäcka något nytt, komma ut i skärgården och äta en god lunch eller fika.

Läs mer om Artipelag här.
Hitta hit: Artipelagstigen 1, Gustavsberg
Öppna i Google Maps

#4. Siggesta Gård – restaurang och äventyrsbana

En trekvarts bilfärd från Stockholm city ligger Siggesta Gård – med en riktigt bra restaurang där man bland annat serverar brunch på helgerna. Ett stenkast från restaurangen finns en äventyrsbanan i skogen som våra barn älskar! 

Läs mer om Siggesta gård här och här.
Hitta hit: Siggesta Gård, 139 90 Värmdö
Google Maps.

#5. Rosenhill på Ekerö

Rosenhill ute på Ekerö är en plats som påminner om Rosendal med fruktträd, grönsaksodlingar och en restaurang, men med en hippie- och alternativ stil med udda bord och stolar, udda koppar och bestick, snirkligt skrivna menyer och kitschiga dekorationer. Här kan man strosa runt bland äppelträd. studmattor och hönshus och sedan ta en fika eller lunch i restaurangen. På somrarna är det ofta bakluckeloppis utanför. 

Höstutflykter i Stockholm

Läs mer om Rosenhill här.
Hitta hit: Nyckelbyvägen 22, 178 90 Ekerö
Google Maps här

#6. Ulriksdals slottsträdgård – den perfekta korta helgutflykten

En kvart med bil norr om Stockholms city hittar man denna vackra trädgård dit många åker för att köpa växter eller grönsaker eller ta en lunch eller fika i det enorma växthuset. Det är självplock av frukt och grönsaker och det finns massor med roliga saker utomhus för barn att leka i.

Höstutflykter i Stockholm

Läs mer om Ulriksdals slottsträdgård här.
Hitta hit: Slottsträdgårdsvägen 8, 170 79 Solna
Google Maps

#7. Promenera runt brunnsviken

Brunnsviken Runt är en populär promenadslinga som går runt hela Brunnsviken. Under denna härliga promenad längs vattnet passerar man vackra parker och byggnader, badstränder och badbryggor, genom lummiga skogar och upp på höga klippor. En riktigt härlig, lagom lång promenad med ett mysigt cafe på vägen.

Läs mer om Brunnsiken runt, var man startar etc här,

#8. Lunchkryssning i Stockholms Skärgård

Strömma har massor med olika kryssningar i Stockholms skärgård där man får en guidad tur samtidigt som man äter en god lunch, brunch eller middag ombord. Ett härligt och enkelt sätt att tuffa runt i skärgården! Läs mer om min senaste lunchkryssning här.

Höstutflykter i Stockholm

Fler utflyktstips?

Har du några fler utflyktstips i Stockholmsområdet? Kommentera och tipsa gärna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...