Punk Royale – mindre punk och mindre mat!

Dela inlägget:

Jag har varit en stor fan av Punk Royale ända sedan de öppnade och ätit flera gånger både på den stora restaurangen och deras bakficka. Riktigt god mat, serverad på ett himla kul och innovativt vis.

Nu i helgen skulle jag ut och äta med några gamla kompisar jag pluggade med i USA som ses någon gång per år, Vi var och åt ihop på Punk Royale för fem år sedan. (läs mer om den middagen här). En så minnesvärd middag att vi nu bestämde oss för att göra ett återbesök ihop.

Punk Royale – mindre punk och mindre mat!

När vi kom till Folkungagatan var det fullt på trottoaren med gäster som skulle in. Det är en fast meny som serveras till alla gäster, så alla startar sin sittning samtidigt – i vårt fall 18.00.

Vi blev visade av en servitris med glitter på kinderna till vårt bord, som visade sig vara i den gamla bakfickan – som man nu lagt ner och serverar den stora menyn för 1700:- även här. Nu fick vi ett bord en trappa upp, intill högtalare som pumpade 90-talsdisco och rökmaskinen som la ett tjockt dis i hela lokalen.

Punk Royale - mindre punk och mindre mat!

Vi beställde in en varsin öl och när den serverades kom servitören även med en låda där vi ombads att lägga undan våra mobiler. En ny grej sedan sist jag var här – nu är det alltså fotoförbud, som förklarades med att man inte ska avslöja upplevelsen eller maten via Instagram. Rätt skönt också att inte lockas att fota maten som jag ju nästan alltid gör – utan bara njuta av mat, dryck och sällskap!

Och vi blev ännu mer nyfikna nu på vilka innovativa rätter som skulle serveras denna gång – som man var extra mån om skulle bli en unik upplevelse och inte spridas via bilder.

Upplägget verkade dock vara sig likt, servitören förklarade att först kommer många små rätter i en rasande fart, sedan i ett lite lugnare tempo på slutet.

Första rätten var en liten burk med sikrom med en botten av smetana med små varma skivor mjukt knäckebröd.. Sedan den entré middagen på Punk Royale alltid startat med vid tidigare besök – svart kaviar som serveras direkt på handflatan och till det en iskall ”kask” som hälls upp från en stor bensindunk. Otippat att man serverade en annan rätt innan, eller så var det bara en logistisk miss. Kaviarn plus vodkan är verkligen ett kul, lite galet och dekadent sätt att starta en middag på!

Sedan börjar rätterna komma in, matchat med öl och vin som det fylls på av generöst. Små äggkoppar med matjessill, spett med hummer, friterad bläckfisk och uppkryddade gurkor. En rätt som serveras på sked vilken servitören matar oss med. Deras klassiska små smileys på anklever och dessert i form av stekt levainbröd med med glass och iskall punch.

Lika läckra smaker som tidigare, men jag var lite förvånad över att det inte var någon ny mer innovativ rätt som lagts till – allt som var lite krazy – och det godaste hade vi redan ätit vid vårt förra besök.

Rätterna kom heller inte in lika snabbt inpå varandra denna gång utan vi hann äta upp i lugn och ro innan nästa lilla tallrik kom in. Leksaker som tidigare fanns på borden som legobitar, plockepinn eller gummiankor var även de borta.

Jag minns roliga rätter från tidigare besök som majskolvar med tryffel som man moffade i sig iförd plasthandskar, eller en dessert som var chokladbollssmet man fick rulla bollar av själv. ”Harry boy”, som var en hästtartar som servitören pimpade med aska från en tänd cigarett – själv iförd hästhuvud. Eller att en av kockarna gick genom lokalen endast iförd ett köksförkläde utan något under.

Det var nu även en middag som kändes kortare – och vi var lite snopna när servitören kom in med dessert – var det inte mer mat? Fast vi startade med en öl innan maten och lade till kaffe och hotshot efter var middagen över efter drygt två timmar. Jag frågade en tjej i toakön på vägen ut vad hon tyckte om besöket och hon sa att det var hennes första besök och att det var jättegott och roliga rätter – men även hon tyckte det var lite för lite mat.

Så, sammantaget var känslan att det nu var mindre punk och lite mindre mat. Fortfarande riktigt gott och en rolig upplevelse, men inte i samma nivå som tidigare – och inte så galet.

Pris: En meny inklusive dryck 1700:-. Fördrink, kaffe och avec tillkommer.

Adress: Folkungagatan 128. Deras webb hittar ni här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...