Aktiviteter på Grinda – mountainbike med guide runt Grinda!

Dela inlägget:

Jag och sonen älskar att köra mountainbike i skogen och förra året åkte vi för första gången mountainbike på Grinda, då på egen hand. I helgen var vi åter på Grinda hela familjen och nu arrangerades en guidad mountainbiketur med guide på Grinda som vi hade bokat platser till.

Guidad mountainbiketur med guide på Grinda!

Denna guidade tur är en del av de olika försäsongspaket som finns på Grinda, med ledarledda kortkurser inom klättring, swimrun, kajakpaddling etc. För oss var det perfekt att det var guidad mountainbiketur just denna helg och passade på att ta paketet med boende på Grindas hotell och middag på Wärdshuset. Mer om det i nästa reportage – nu åter till vår guidade mountainbiketur.

Först – teori och torrkörning

I aktivitetspaketet ingår bland annat lunch, så vi startade uppe i Grinda Wärdshus och högg in på en riktigt mustig och god fisksoppa. (förutom sonen som bytte mot köttbullar!).

Aktiviteter på Grinda - mountainbike med guide. Lunch på Grinda Wärdshus.

Aktiviteter på Grinda – mountainbike med guide

Efter lunchen gick jag och sonen ner til småbåtshamnnen, där gruppen om totalt 8 personer samlades. Vi provade ut lagom stora cyklar och hjälmar och sedan drog William, vår guide för dagen, igång en kort genomgång av cykeln. Han gick igenom hur vi skulle bromsa, växla, placera oss på cykeln i uppför och nedförsbackar. Sedan fick vi lite övningar att göra på plats, som att balansera på en planka eller hoppa över ett litet hinder i form av en planka.

Aktiviteter på Grinda - mountainbike med guide
Aktiviteter på Grinda - mountainbike med guide

När alla var varma i kläderna gav vi oss iväg – och blev ännu varmare! Uppför branta backar, längs med gröna ängar, långt in i skogen. Vi körde på en bra bit till öns östra sida, där vi gick av cyklarna och vandrade upp till en utkikspunkt. Där uppe väntade fika på oss, en riktigt vacker plats att ta en paus på!

Aktiviteter på Grinda - mountainbike med guide
Aktiviteter på Grinda - mountainbike med guide
Aktiviteter på Grinda - mountainbike med guide

Med ny energi fortsatte turen till öns västra sida, uppför en del backar som var så steniga att vi var tvungna att leda cyklarna, nedför andra som var perfekt mjuka att kunna cykla på i bra fart nedför.

Vi kände igen oss från vissa delar vi vi cyklade på egen hand förra sommaren, andra platser var helt nya för oss. Efter knappt två timmar i skogen var vi tillbaka där vi startade nere i hamnen. Lagom trötta, detta var lite lugnare tempo och fler stopp än vi brukar köra själva i MTB-spåret i Djurgårdsskogen. Men att köra på Grinda var klart härligare, med stor variation i vegetation, härlig utsikt över havet och många perfekta badplatser på vägen som vi körde förbi.

Så nästa gång tar vi med våra egna cyklar hit på färjan – nu när vi vet var man ska åka och dessutom med lite slipad teknik!

Fler temahelger och aktiviteter på Grinda

Under våren och försommaren fram till midsommar arrangeras det fler kurser och ledda övningar på Grinda, i exempelvis klättring, swim-run, kajak eller Yoga.

Hela säsongen kan man hyra cyklar, kajaker eller SUP:ar och ge sig ut på egen hand -precis som vi gjorde förra året. Läs mer om det här.

Priser för aktiviteter på Grinda

Priserna varierar för de olika aktiviteterna. just mountainbikekurs inkl lån av cykel och lunch kostade 1000:- per person. Tips är att kombinera en kurs med att bo en natt på Grinda Wärdshus, äta middag och ha tillgång till bastun vid havet. Läs mer och kolla in de olika aktiviteterna på Grindas hemsida här.

Ta sig till Grinda

Man behöver ta båt till Grinda. Snabbast (om man åker när det inte är så mycket trafik) är att ta bil eller buss – som går hela vägen från Slussen – till Lillsved, som bara ligger en kvart med båt från Grinda. Men man kan ta båtar hela vägen från stan med både Strömma och Vaxholmsbolaget. Sök efter ”Södra Grinda” som är den brygga som de flesta båtar stannar vid.

Besöket på Grinda gjorde vi denna gång i samarbete med Grinda Wärdshus. Tankar och åsikter som alltid mina egna!

Läs mer om Grinda

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...