fbpx
Matochresebloggen
World Tourism Day 27 September
Turism

World Tourism Day 27 september

World Tourism Day instiftades av United Nations World Tourism Organization  i slutet av 1970-talet. Den firas och uppmärksammas varje år den 27 september av olika delar av turismindustrin och syftar till att lyfta upp hur turismen påverkar sociala, kulturella, politiska och ekonomiska värden över hela världen. Organisationens hemsida är riktigt intressant om man vill hitta data om turism. Exempelvis vilka länder som har störst del av BNP av internationell turism eller deras prognoser om när turismen kommer att återhämta sig.

Temat för World Tourism Day 2020 – Turism och landsbygdsutveckling

World Tourism Day har varje år ett vist tema. 2017 var temat “hållbar turism” 2017. År 2018 var temat “Turism och den digitala omvandlingen” och år 2019 var temat “Turism och sysselsättning: en bättre framtid för alla”. I år 2020, är temat “Turism och landsbygdsutveckling”, med syfte att fira den unika roll som turismen spelar när det gäller att ge möjligheter att utveckla mindre städer och via turism bevara kultur- och naturarv över hela världen.

Värdländer för World Tourism Day 2020

För första gången i världsturismens historia kommer en grupp länder vara officiella värdar för World Tourism Day. Det är Argentina, Brasilien, Paraguay, Uruguay och Chile, medlemsassistent. Det är dock oklart exakt vad de gör kring dagen utöver att lyfta fram ett antal reklamfilmer för sina respektive länder – kolla in dem här!

Även andra länder utöver de officiella värdländerna passar på att dra nytta av dagen för att marknadsföra sina respektive länder. Visit Britain har exempelvis skapat en kampanjsida där de uppmuntrar besökare att dela sin absoluta drömresa till Storbritannien på sociala medier.

För att följa årets tema skulle min drömresa till Storbritannien vara att se mer av de lite mindre städerna i landet, gärna i kombination med att äta på riktigt intressanta restauranger. Sist jag var i Storbritannien var det lite av just det jag gjorde, bland annat besökte jag Bristol under deras årliga matfestival och spenderade 24 timmar i Wells – Englands minsta stad!

Ah, klart sugen på an resa utomlands nu när höstrusket verkligen drar in över oss. Har inte satt foten utanför Sverige sedan i Mars….

2 Kommentarer

 • Reply
  Amanda (Swedish Passport)
  27 september, 2020 at 19:34

  Men åh så intressant, har helt missat den här dagen så tack för informationen! 🙂

  • Reply
   Christian Muda
   29 september, 2020 at 10:34

   Ja, klart mer intressant än t ex “kanelbullens dag” 🙂

Lämna gärna en kommentar