World Tourism Day 27 september

Dela inlägget:

World Tourism Day instiftades av United Nations World Tourism Organization  i slutet av 1970-talet. Den firas och uppmärksammas varje år den 27 september av olika delar av turismindustrin och syftar till att lyfta upp hur turismen påverkar sociala, kulturella, politiska och ekonomiska värden över hela världen. Organisationens hemsida är riktigt intressant om man vill hitta data om turism. Exempelvis vilka länder som har störst del av BNP av internationell turism eller deras prognoser om när turismen kommer att återhämta sig.

Temat för World Tourism Day 2020 – Turism och landsbygdsutveckling

World Tourism Day har varje år ett vist tema. 2017 var temat ”hållbar turism” 2017. År 2018 var temat ”Turism och den digitala omvandlingen” och år 2019 var temat ”Turism och sysselsättning: en bättre framtid för alla”. I år 2020, är temat ”Turism och landsbygdsutveckling”, med syfte att fira den unika roll som turismen spelar när det gäller att ge möjligheter att utveckla mindre städer och via turism bevara kultur- och naturarv över hela världen.

Värdländer för World Tourism Day 2020

För första gången i världsturismens historia kommer en grupp länder vara officiella värdar för World Tourism Day. Det är Argentina, Brasilien, Paraguay, Uruguay och Chile, medlemsassistent. Det är dock oklart exakt vad de gör kring dagen utöver att lyfta fram ett antal reklamfilmer för sina respektive länder – kolla in dem här!

Även andra länder utöver de officiella värdländerna passar på att dra nytta av dagen för att marknadsföra sina respektive länder. Visit Britain har exempelvis skapat en kampanjsida där de uppmuntrar besökare att dela sin absoluta drömresa till Storbritannien på sociala medier.

För att följa årets tema skulle min drömresa till Storbritannien vara att se mer av de lite mindre städerna i landet, gärna i kombination med att äta på riktigt intressanta restauranger. Sist jag var i Storbritannien var det lite av just det jag gjorde, bland annat besökte jag Bristol under deras årliga matfestival och spenderade 24 timmar i Wells – Englands minsta stad!

Ah, klart sugen på an resa utomlands nu när höstrusket verkligen drar in över oss. Har inte satt foten utanför Sverige sedan i Mars….

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...