Haymarket Hotell vid hötorget – vi testar Stockholms hetaste hotell!

Dela inlägget:

I maj 2016 öppnade öppnade hotellet Haymarket by Scandic vid Hötorget i Stockholm. I det gamla PUB-huset har man skapat ett hotell i 20-talsstil med ett tydligt filmtema. Jag skrev ett inlägg med lite detaljer om byggnadens historik etc strax innan det öppnade, det hittar du här. Vi har varit där och ätit och druckit drinkar flera gånger, men nu i helgen checkade vi för första gången in på Haymarket – häng med!

Haymarket Hotell vid hötorget

När vi checkar in får vi ett personligt och varmt mottagande. ”Har ni bott här tidigare” frågar den unge mannen som tar emot oss. ”Nej, det är första gången”. ”Gud så kul” utbrister han och berättar var vi hittar frukosten, var gymmet finns och hur vi tar oss till vårt rum.

Hotellet öppnade för mindre än ett år sedan och man har lyckats ta hand om hotellet så det fortfarande känns tipptopp. Glasväggarna i hissen är blankputsade, mässingskyltarna i korridorerna blänker och heltäckningsmattan med mönster inspirerat från filmen ”The shining” är spotless.

Haymarket Hotell korridor

Rummen på Haymarket

Vi har ett vanligt dubbelrum med fönster mot Hötorget. Rummet har djupa fönsternischer som verkligen inbjuder till att hoppa upp och sätta sig i och fönstren går att öppna helt. Bor man här en dag när det inte är minusgrader ute vore det ännu mer naturligt… ?

Haymarket Hotell rum Haymarket Hotell rum

Rummet har ekparkett på golvet, mörkröda medaljongtapeter på väggarna och fin punktbelysning. Fotokonst är samlad till ett hörn av rummet. Stort badrum, utan badkar men med en härlig vattenfallsdusch och roligt pelikanmotiv i kaklet. På filmtemat är badrumsspegeln inramad av nakna glödlampor.

Haymarket Hotell badrum

Otroligt mysigt inrett rum, så här skulle jag vilja ha det hemma!

Middag i Paul’s

En poäng med att bo här är att man hittar både en härlig bar och restaurang bara ett par trappor ned. Vi hade bokat bord i restaurangen Paul’s – hotellets amerikanska brasserie med influenser av Italien. (Tur att vi bokat i förväg för det var helt fullsatt denna lördagskväll).

Haymarket Hotell Paul's

Jag började med en steak tartar, fint hackat kött, med små bitar av picklad lök, crème fraiche och fina strimlor friterad potatis. Supergod – perfekt storlek på de små köttbitarna och gott med den krunchiga friterade potatisen till.

Haymarket Hotell Paul's

Till varmrätt tog jag en pasta vongole. Massor med goda små blötdjur och spänstig pasta. Till det ett glas kraftig Ripasso.

Haymarket Hotell Paul's

Desserten blev en tiramisu och precis som med förrätten hade man här gjort en egen tolkning av klassikern, där de olika delarna i tiramisun kom separat på tallriken. Till det en liten 16 årig Lagavulin och svart kaffe. Mums!

Haymarket Hotell Paul's

Drink i Americain

Efter middagen gick vi såklart en trappa ner till Haymarkets bar Americain. Här spelas soft 20-talsjazz och det är ett populärt ställe att hänga på även för många som inte bor på hotellet – just nu är Americain Stockholms klart populäraste hotellbar.

Frukost på Haymarket

Här finns allt man kan önska sig (förutom kanske en kock som steker ägg på beställning!). I den varma delen ägg, bacon, kycklinglår och pannkakor. Färskt bröd, massor av pålägg, fräsch frukt, fil och müsli etc. (Dock var det ganska mycket folk som ville äta frukost samtidigt som vi, så vill man ha en lugn frukost kan jag rekommendera att man beställer upp frukosten på rummet via roomservice, det ska nog vi göra nästa gång!)

Haymarket Hotell Frukost Haymarket Hotell Frukost

Staycation på Haymarket

Ja, så kallas det – staycation – när man semestrar i sin egen stad och förutom att man sover väldigt bra i de sköna sängarna och äter gott i restaurangen på Haymarket är det kravlöst och härligt att bo på hotell ibland i sin egen stad. Det är kort resa dit och väl på plats slipper man för några timmar tänka på att laga mat, plocka ur diskmaskinen eller bädda sängen. Alla små projekt man borde ta tag i hemma är utom räckhåll och man kan med gott samvete bara ta det lugnt!

Vad kan man göra mer på sin Staucation än att bo på Haymarket? Massor såklart, denna vecka är det Staycation- i-Stockholm-tema så håll utkik på bloggen!

 

 

 

5 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...