Restaurang Kagges i Gamla Stan

Dela inlägget:

Restaurang Kagges i Gamla Stan vann Gulddraken i Kategori Mellan 2018 och vi var där strax innan utmärkelsen med några vänner. Riktigt trevlig och gott vill jag minnas, men sedan dess har det inte blivit av att göra ett återbesök. Finns ju så många nya restauranger man vill prova! Men, när vi i veckan skulle ses ett gäng och köra Gameshow på On Air i Gamla Stan såg jag att Kagges låg ett stenkast därifrån och bokade bord för hela gänget på Kagges. Ja, två bord blev det såklart eftersom vi var 6 personer. 

Restaurang Kagges i Gamla Stan

Vi hade förbokat deras fyra-rätters meny ”Kagges Val” med ”dagens 4 bästa rätter”. (545:). Smidigt när man är ett gäng att köra på samma meny, inte minst för köket. Till det tog vi det matchande vinpaketet (385:-) som vi kompletterade med en galopp – en liten öl i vinglas – innan maten.

Middagen inleddes exakt som förra gången vi var här, med små snacks – denna gång med mussla – och så deras nybakade bröd med hemkärnat smör. Läckert – varför ändra på ett bra koncept?

Restaurang Kagges i Gamla Stan
Restaurang Kagges i Gamla Stan

Första rätten var exakt den vi inledde middagen med sist. Bakad spetskål med forellrom och gräddig sås. Fortfarande lika god och är en av de rätter som varit på menyn hos Kagges sedan start berättade servitrisen.

Restaurang Kagges i Gamla Stan

Nästa var en löksoppa, med lökcreme och en lökbuljong som kokat 2 dygn. Mustig och god, med en lökcreme och bakad lök i botten. Till den en torr sherry som passade perfekt.

Nästa rätt var torsk med kålrot, krabba, potatis och brysselkål i en skummig sås med smak av brynt smör, En riktigt bra fiskrätt. Till den ett glas vit bourgogne.

Sist ut var en variant på dillkött. En mör bit kalvbringa med dill, ättika och morot. Kul och god variant på denna klassiska humanskosträtt som vi serverades en riesling till som passade perfekt.

Sist vi var här noterade att det inte var fokus på desserter. Så var det även här. Menyn slutade med dilköttet. Helt ok för mig som inte är en dessertfantast. Det fanns desserter att beställa till, men vi var nöjda matmässigt och avrundade middagen med en till galopp innan det var dags att skynda ut innan klockan slog 20.30. Tydligen är det böter på 8.000 per gäst som är kvar efter halvnio berättade servitrisen. Så man fattar att restaurangerna tvingas jaga på gästerna! 

Restaurang Kagges i Gamla Stan
Är man bara två finns det barplatser vid köket

Helt klart en restaurang i mellan-prisklass jag fortfarande kan rekommendera, både för maten, ett bra vinutbud och riktigt trevlig personal!

Adress: Lilla Nygatan 21
Deras webb; Kagges.com

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...