Rolig aktivitet med kompisgänget – Escape Room på Escape Stories

Dela inlägget:

Om man vill hitta på en rolig aktivitet med kompisgänget, men Inte träffa massa nya människor och umgås i små grupper, vad finns det för alternativ då? Ett Escape Room var för oss det perfekta valet! En utmaning man har en timme på sig att lösa, genom att hitta kluriga ledtrådar i ett rum med ett visst tema, som ofta har lönndörrar till fler rum där uppdraget fortsätter.

Escape Stories i Stockholm är ett av de finaste escape rooms vi varit på, byggt i källaren i en gammal bank där stora dörren till valvet finns kvar. Jag spelade där med familjen för några år sedan och nu i veckan var det dags igen med två goda vänner, men ett annat spel. 

The last manuscript på Escape Stories

Det spel vi hade bokat var The last manuscript. Spelet startar med att en spelledare från Escape Stories ger oss bakgrunden till vårt uppdrag. 

Rolig aktivitet med kompisgänget  - Escape Room på Escape Stories

Det är en gammal Sekt, som verkat i hemlighet och styrt världen med inflytande, pengar och blod. De modiga människor som genom åren upptäckt och försökt exponera Sekten har fått betala dyrt för sina misstag.

En Stockholmsbaserad författare tillbringade åratal med att samla bevis och var nära att  publicera bevis tillräckliga för att fälla hela Sekten, men han insåg i sista stund att de var honom på spåren. Innan han flydde gömde författaren manuskriptet med allt samlat bevismaterial i sin lägenhet på Vasagatan 27. Alla spår efter honom slutar där. 

Ert uppdrag är att hitta manuskriptet och föra ut det ur lägenheten så bevismaterialet kan publiceras. Er vän lyckades övertyga en granne till författaren att släppa in er i huset, men tiden är knapp! Ni måste vara ute innan Sekten anländer, och den här lägenheten döljer många hemligheter…

Spelet startar…

Vi släpps in i rummet och börjar leta efter ledtrådar. I möbler, undersöker väggar, försöker hitta hemliga dolda knappar eller luckor.

Rolig aktivitet med kompisgänget  - Escape Room på Escape Stories
Rolig aktivitet med kompisgänget  - Escape Room på Escape Stories

Under spelet har spelledaren koll på oss via en kamera och när vi kör fast kan vi kommunicera med spelledaren via en walkie-talkie. Han ger oss då små små ledtrådar för att vi ska komma vidare, men utan att avslöja hur vi ska göra. Samarbete är nyckeln här för att lyckas! En ledtråd ger och nyckeln till nästa och nästa.

Vi tar oss vidare i spelet och lyckas till slut, med 7 minuter till godo, lösa uppgiften och hitta manuskriptet!

Rolig aktivitet med kompisgänget  - Escape Room på Escape Stories

Ett riktigt kul spel och så rolig aktivitet med kompisgänget. Kan verkligen rekommenderas! Man kan vara mellan 2-6 personer och priset för ett spel startar på 750- för två personer. Läs mer hos Escape Stories här!

Spelet gjorde vi i samarbete med Escape Stories – tankar och åsikter som alltid mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...