Arlandas bästa lunch – Pontus in the Air

Kan man utse Arlandas bästa lunch utan att ha testat varenda lunchställe på Arlanda? Ja, jag anser det efter att ha ätit lunch ett flertal gånger på Pontus in the Air – Pontus Frithiofs restaurang en trappa upp på Arlanda, terminal 5.

Arlandas bästa lunch – Pontus in the Air

Vad är det som gör denna lunch så bra då? En mix av trevlig personal,. snabb service och riktigt god mat! Hur snabb? Man har en 14-minutersgaranti – kommer inte maten inom 14 minuter efter man beställde den får man den gratis!

Inredningen är ganska enkel men snygg, bistrostil. Gillar man att kolla på flygplan är det borden närmast de stora fönstren mot landningsbanan man ska satsa på!

Arlandas bästa lunch - Pontus in the Air

Nu – när det var evigheter sedan jag reste från Arlanda – inledde jag resan med en två-rätterslunch på Pontus in the Air och det var lika gott som vanligt!

Till förrätt, en liten råbiff (som inte var så liten). Perfekt hackat kött, tunna skivor saltgurka, kapris, rödlök, senap, majonäs och en äggula på toppen. Exakt så här borde alla råbiffar serveras!

Arlandas bästa lunch - Pontus in the Air

Till varmrätt en favorit sedan tidigare (som också är en av de populäraste rätterna på menyn här) – en laxsallad med avocado, lime och koriander. Urgod!

Som avslutning på denna härliga lunch – en macciato och en liten hallontryffel. Ah, så här skulle man alltid starta sina resor från Arlanda, Jag som gillar att komma till Arlanda i god tid innan flyget går har här också ytterligare en anledning att vara på plats lite extra tidigt!

Jag är dock inte ensam om att tycka att man hittar Arlandas bästa lunch här – så boka bord i förväg om ni vet att ni kommer att vilja äta här, speciellt om ni är ett större sällskap!

Macciato på Pontus in the Air
M

Världens bästa flygplatslounge

Har man vissa Amex Platinum eller högre kort kan man även äta samma mat gratis på en vip-lounge som ligger vägg-i-vägg med Pontus in the air. Den loungen är så poppis att den är nominerad till världens bästa flygplatslounge i tävlingen World Travel Awards. Jag har inte Amex Platinum så jag har inte varit inne i den loungen men har du det och vill rösta gör du det här. Jag har däremot nyligen varit nyligen i Emirates otroliga Business Lounge i Dubai – den kan du läsa mer om här.

2 kommentarer

  1. Har aldrig käkat där men så kommer jag också till Arlanda i sista sekunden varje resa pga gillar inte att hänga där. Skämms nästan att säga att jag bara besökt SAS loungen i fem minuter.

    • Jag är tvärtom, vill alltid ha lite extra marginal. Kan slappna av först när bagaget är incheckat! SAS-loungen är ju skön att hänga i, men sist jag var där ingen större matupplevelse!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...