Dags att boka julbord – mindre än 3 månader kvar till Julafton!

Dela inlägget:

Mindre än 3 månader kvar till Julafton – hög tid att fundera på var ni vill äta julbord! Precis som bord på populära restauranger snabbt bokar upp blir de populära julborden snabbt fullbokade. Till att börja med – vilken typ av julbord gillar du? Ett traditionellt julbord som äts i Sju turer, eller ett alternativ med en massiv skaldjursbuffé eller asiatiska smaker? Hyr mycket får det kosta? Ofta är det klart billigare att äta julbord på lunchen än på kvällen. Dyrast är det på de ställen som har öppet på själva julafton!

Traditionellt Julbord i mysig miljö

Själv är jag svag för traditionella julbord och i år när jag samarbetar med julbordsmaklarna.se – en site där man enkelt kan boka julbord – har jag redan bokat bord på ett av de allra mysigaste ställena som jag åt julbord på förra året – Julbord på Hallwylska. Från att vara en populär restaurang och bar på sommaren byter restaurangen på Hallwylskas innergård skepnad under veckorna före jul till en sagomiljö med vita dukar, skinnplädar på stolarna och massor med tända ljus.

Bild från förra årets julbord på Hallwylska

Sist åt jag julbordslunch, denna gång blir det en kvällssittning med min fru! Nytt för i år på Hallwylska  är att de kommer att dubbla sin kapacitet då deras inglasade vinterträdgård blir en tvåvåningslösning, ska bli spännande att se! Den nya lösningen innebär att de kommer ha ordentligt med avstånd mellan alla sällskap och såklart efterföljer man FHMs rekommendationer. 

Julbord ute – ”best of” hemma

Vi brukar äta minst ett julbord på restaurang varje år då jag verkligen går all-in och äter efter konstens alla regler i sju turer. På själva julafton, hemma har vi inte lika många rätter – utan de som alla gillar mest. För mig är det ättiksströmming, sill, gravad lax och Jansons frestelse, som är måsten. Samt mumma att dricka till! Min fru har inte lika många ”måsten” men brukar alltid göra waldorfsallad – som även jag verkligen gillar. Barnen fokuserar ofta på köttbullar, korv och skinka! Så när allas önskemål är uppfyllda blir det ändå en hel del rätter!

2 kommentarer

  1. Oj, nu blev jag liiite stressad. Jag vet ju inte ens om jag kommer att ha möjlighet att fira i Sverige – eller någon annanstans i världen. Håller tummarna. Julmaten i Norge tycker jag inte riktigt levererar…

    • 🙂 Då är tipset att boka på något ställe du verkligen vill äta på i Sverige och sen boka av om du får ändrade planer! Har inte testat julmaten i Norge men har svårt att tro att den skulle toppa det som serveras här hemma!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...