Bristol Food Connections – årlig matfestival i Bristol

Dela inlägget:

Bristol i sydvästra England satsar mycket på mat och dryck och sedan 2014 har man varje år (förutom förra året) arrangerat Bristol Food Connections.

Det är en matfestival där man till skillnad från t ex Smaka på Stockholm inte bygger upp en tillfällig miljö med restaurangtält osv, utan snarare att en mängd restauranger skapar speciella festivalmenyer, mat- och dryckesprovningar, food tours mm. Lite som Good Food Festival i Dubrovnik som jag besökte för några år sedan.

Bristol Food Connections 2018

I år var temat ”Time” som gick som en röd tråd genom alla arrangemang under Bristol Food Connections . Vi lyckades få en plats på en middag under veckan på The Old Market Assembly som en kväll arrangerade en meny med namnet ”Time for tasting”. Själv beskrev de menyn så här:

The Summer Dine & Vine tasting menu is an experience that takes you from allotment to restaurant, showcasing the best ingredients of the season. From fresh, quick salads to slow-cooked sharers that encourage everyone to tuck in and enjoy nature’s bounty!

Spännande! The Old Market Assembly ligger en kort promenad från Bristols stadskärna och är i vanliga fall ett livligt ställe med liveband, en teater och fokus på pizzor och smårätter. Men denna kväll var upplägget ett helt annat.

Bristol Food Connections

The Summer Dine & Vine tasting menu på The Old Market Assembly

När vi kom hade man dukat upp på långbord där det var bordsplacering. Vi uppmuntrades att starta med något från baren och jag valde en pint som bartendern med kraft pumpade upp i glaset.

Bristol Food Connections

Kocken kom ut och förklarade hur de tolkat temat ”tid”. Vissa rätter har tagit lång tid att skapa, andra kort tid. 🙂

Sedan kom maten och man började med en liten gazpacho med en svagt rökig ton – supergod.

Bristol Food Connections

Nästa rätt var ett ”slow-cooked egg” med sparris och en smöremulsion. Riktigt gott! Till den serverades en cocktail de kallade för ”Verdant Smash”.

Bristol Food Connections

Cehiche på markil med rökt makrill var en ny kombo jag inte smakat tidigare, men det funkade bra och rätten var intressant med olika smaker ut texturer från majs, gurka, gräddfil och ett krispigt tacoskal.

Bristol Food Connections

”Huvudrätten” – skirt steak med långkokt ”chuck” – (olika styckningdetaljer från nöt) med rösti och lökpuré var god, men ”skrirt” steaken var lite seg vilket drog ner helhetsbetyget.

Bristol Food Connections

In på desserter – en läcker servering jordgubbar med jordgubbssylt, grädde och shortbread med en ”vine cocktail” och sist en liten tallrik med getost och rabarberchutney. Så gott!

Bristol Food ConnectionsBristol Food Connections

Sammantaget en riktigt god och intressant meny och det blev en väldigt familjer stämning när alla gästerna åt samma meny vid långbord. När menyn var slut applåderade alla gäster och kocken (som normalt inte lagar denna typ av menyer) blev väldigt rörd!

Hela menyn med dryck kostade bara 30 pund per person – ett riktigt fynd. Denna typ av matfestival där restauranger tar ut svängarna lite mer än vanligt med en meny i denna prisklass vore riktigt kul att se mer av i Sverige!

Och är festivalen nästa år vore det verkligen kul att åka tillbaka till Bristol, men då gå all-in på denna matfestival och boka in så många provningar, luncher och middagar man orkar och hinner med!

Resan till Somerset gjordes i samarbete med Visit Britain, men åsikter och synpunkter är som alltid mina egna.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...