Whiskytomten kommer tidigt i år – med Springbank och Arran!

Dela inlägget:

Whiskytomten kommer tidigt i år! Redan den 24 November släpps en rad whiskys som hör till mina absoluta favoriter. Ja, inte bara mina – alla jag bjuder på dessa whiskys älskar smaken!

Jag pratar om Springbank från Campletown och även deras Longrow. Samt nytt från vår whiskyklubbs nya upptäkt Arran som ligger på ön intill. Dessutom kommer det nya whiskys från Benromach – även det en höjdare. Så – ni förstår att det verkligen var en härlig tidig julklapp när jag fick hem små prover av dessa!

Trippel i Spribngbank till jul!

Nu finns det alltså chans att köpa någon av de klassiska 15, 18 och 21-åriga Springbankarna. Drinks International utsåg nyligen Springbank till världen mest beundrade whisky – så det är inte så konstigt att det är sug efter dessa. Alla är riktigt bra, med smaker som torkade russin, vanilj, ek, honung och gräddkola. Longrow är Springbanks rökiga syskon,  samma härliga, eleganta runda smak men med lite mer tryck!

Ny whisky från Benromach

Benromach byggdes redan 1898 men det skulle dröja många år innan det blev fart under pannorna, istället vidtog konkurser, ägarskiften och långa tider i malpåse. 1993 köpte Gordon & MacPhail det nedlagda och illa medfarna destilleriet i Forres, som under 5 år renoverade det fullständigt och gjorde stora insatser för att försöka återskapa den whisky som gjordes i början på 1900-talet. Det lyckades man med – och nu släpps tre sherrylagrade Benromach’s. Alla med smartoner som svartpeppar, apelsin, torkad frukt och röda bär. Mer tryck och djup i smakerna ju längre whiskyn lagrats

Bara att springa och köpa till sig själv i Julklapp – när de släpps! För dessa brukar ta slut fortare än kvickt!

Läs mer om Springbank

Springbank – besök i Campletown och provning av nyheter

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...