Vinlunch på Grands veranda med Risleingtema!

I veckan var jag på en fantastisk vinlunch på Grands veranda med risleingtema. Det var Victoria Lergenmüller från vinmakare Weingut Lergenmüller i Pfalz som var på besök i Sverige och jag fick möjlighet att vara del i en liten grupp som fick äta lunch med henne och höra mer om deras rieslingviner – samt prova dem.

Deras storsäljare är en riseling på bag-in-box –Eugen Altschuh Pfalz – som vi provade först. På Grands Veranda passar det inte riktigt att servera vin ur en bag-in-box – så de hade hällt upp detta vin i en vacker karaff. Vi provade lite av detta vin medan vi kikade på menyn. En friskt, lätt vin med toner av päron och citrus. Perfekt som sällskapsvin!

Godaste fröknäcket någonsin!

När vi beställt mat kom kyparen med en brödkorg där vi fick välja vad vi ville ha. Jag tog deras fröknäcke, som var helt galet gott – knäckigt med tranbär bland alla frön.

Vi provade sedan St Anna – en halvtorr riesling som är populär i Sverige. God – men inte helt min typ av riesling – jag gillar riktig torr riesling ännu mer. Det fick jag i nästa sort – som var en riktgt torr, krispig riesling helt i min smak – Buntsandstein Grauer Burgunder.

Trerätterslunch på Grands Veranda

När vi provat dessa viner kom lunchen in. Jag hade beställt dagens affärslunch, som var en nässelsoppa till förrätt med lågtempererat ägg och forellrom. Så god! Sedan fiskqueneller med hummersås och sist en sockerkaka med persikoglass. Till detta drack jag genomgående Buntsandstein Grauer Burgunder – som passade perfekt till alla rätterna. Riesling är verkligen en all-round druva!

Vi avslutade med att även prova det röda vinet från dessa vinmakare. Det var ett riktigt gott, mustigt rödvin som skulle passa perfekt till sommarens grillkvällar!

Jag fick höra mer om vinproduktionen från Victoria Lergenmüller som är vinmakare på St Anna – ett av tre vinhus som denna familj äger. Den vingården ligger bara någon timme från Frankfurt och vill man besöka den finns ett litet hotell mitt i vingården. Jag blev helt klart sugen på en liten vinresa till Tyskland framåt sensommaren när skörden börjar!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen på att lära dig mer om drinkar och gå en bartenderkurs i Stockholm? Då har jag ett...

Kurs för förarintyg båt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...

Blodapelsin sour med honungssirap

Blodapelsiner - så goda i drinkar och nu är det perfekt tid att njuta av dem. Vi närmar...