fbpx
Matochresebloggen
Tui Fakeation
Okategoriserad

Tui Fakeation på centralstationen och varning för fejkad Tuiannons

Tui har precis dragit igång sin kampanj Fakeation nere på Centralstationen i Stockholm, där man byggt en stor glasbur och anställt fyra personer som turas om att sitta instängda i buren under några veckor. Tanken är att få besökare som går förbi sugna på att boka en resa.

Johan Ydring på Tui förklarar kampanjen i ett pressmeddelande:

Vi frågade oss hur vi kunde förmedla den där nästintill obeskrivliga semesterkänslan till folk i Sverige mitt under den kalla vintern, och kom fram till att vi helt enkelt behöver fejka det

Tui Fakeation

Tui Fakeation

För mig väcker dock detta inget större semestersug. Centralstationen är en av mest hektiska platser man kan hitta i Stockholm så man får inte direkt någon semesterkänsla och jag tycker mest synd om personerna som tagit detta uppdrag i buren.

Det som dock är lite kul finns längre in i montern, där man kan klä ut sig med hawaiiskjortor, peruk, solglasögon och fejkdrycker för att ta en fejkad semesterbild mot en fondvägg!

Vi hade en kvart att döda på centralen innan ett tåg vi skulle ta så vi passade på att ta en “semesterbild” här. (Vill man posta bilden på Instagram med #fakeationbytui-taggen kan man vara med och tävla om ett presentkort värt 10.000:-).

Tui Fakeation

Fekjade Tui-annonser på Instagram

Som en händelse fick jag idag strax innan vi åkte till centralen upp en annons i mitt Instagramflöde från Tui med ett otroligt erbjudande – presentkort värde 15.000:- för 18:-. Allt såg ut exakt som ett riktigt företagskonto men annonsen leder bara till någon form av dansk chat-robot. Så klicka inte på denna och anmäl annonsen som fejk om den dyker upp i ditt Instagramflöde!

Fekjade Tui-annonser på Instagram

Fekjade Tui-annonser på Instagram

En kampanj som vore kul!

Jag skulle gilla en kampanj där man skickar ner några personer till ett varmt land vid en sandstrand som man istället livesänder på Youtube, Facebook och Instagram dygnet runt och där tittarna kan interagera med personerna på stranden. Skicka till dem saker, ge dem uppdrag – som en mix av Castaway, Hunger Games och Big Brother! Där skulle jag gärna anmäla mig – men inte till att sitta i en låda på Centralen!

För just nu är det bilder på sandstränder och vajande palmer som får mig mest sugen på en resa till värmen! Nedan en bild från Punta Cana där jag var för två år sedan – underbar strand!

Vad får dig mest sugen på att boka en resa till värmen? Kommentera gärna!

Du kanske också är intresserad av...

4 Kommentarer

 • Reply
  Liniz
  28 januari, 2018 at 01:39

  Andras bilder utomlands på ex Instagram eller bloggar 🙂

  • Reply
   christianmuda
   28 januari, 2018 at 17:57

   Ja, exakt – det är det jag inspireras av mest också!

 • Reply
  Peter Bergström
  28 januari, 2018 at 11:02

  När åker vi?

  • Reply
   christianmuda
   28 januari, 2018 at 17:57

   🙂 Så snart som möjligt va!

Lämna gärna en kommentar