Långweekend i Schweiz – en sammanfattning med länkar till alla inlägg

Dela inlägget:

Jag önskar jag kunde tillbringa en weekend i Schweiz typ en gång i månaden. Så himla härligt land som jag vill se mer av. Här kommer en liten tillbakablick på vår weekend där och länkar till alla inlägg från Schweiz om det är något specifikt du vill läsa mer om.

Flyget till Schweiz

Swiss är ett av de få flygbolag där man behållit lite av den forna servicen från förr. man får en liten chokladbit när man satt sig. En smörgås och i stort sett hur mycket vin och öl man vill. Och swich så är man framme i Zurich. Detta var alltså i economy, jag tror man får ännu bättre mat och champagne i business, men behöver nog åka med Swiss igen (i business) för att säkerställa detta. Läs mer om resan till Zurich här.

Tågen i Schweiz

Jag gillar när saker funkar som de ska. T ex tågen. De går på minuten och även om man ska byta tåg och bara har sex minuter mellan bytena hinner man. Det finns till och med skärmar i varje tåg som visar vilka byten det finns på respektive station och vilken perrong man ska till. Och sätena – nu hade vi lyxen att resa i första klass och det är ju som att resa i business i flyg om man tänker på hur mycket utrymme man har, hur lugnt och skönt det är och hur mjuka sätena är. Man kan inte fälla ner dem till sovläge men det behövs inte om man reser två timmar. Då uppskattar man däremot att få sträcka på benen och gå 100 meter till restaurangvagnen. Speciellt när den har vita linnedukar och bordsservering. Maten är ungefär i nivå med flygplansmat men man får riktiga ölglas och servicekänslan är klart bättre än SJ’s restaurangvagnar där man till och med får hälla upp kaffet själv.

Med tåg till Interlaken från Zurich

Skidåkningen i Schweiz

Jag har ännu bara varit i Jungfrau-regionen men gud så bra det var. Det är något speciellt att åka så nära alptopparna. Här finns förutom skidåkningen massor med andra roliga saker att göra, som att åka upp till ”Top of Europe”, åka kälke nerför hela pisten eller köra zipline.

Skidåkning i First

Läs mer om skidåkningen i Kleine Scheidegg här, i om skidåkning i First här, och om ”top of Europe”.

Hotellen i Schweiz

Ja, snarare hotellen i Jungfrauregionen eller ännu snävare – lyxhotell i Interlaken och vid sjön intill. Men ändå – det är ingen slump att det fanns så fantastiska hotell här. Schweiz är fullt av härliga hotell som passar lika bra på vintern som en utgångspunkt för skidåkning som på sommaren för vandring eller cykling.

Beatus Hotel i Merligen

Prisnivån i Schweiz

Jag lovade ju att även berätta om prisnivån i Schweiz. Generellt sätt ligger den som i Svenska skidorter som Åre vad gäller liftkort, skidhyra eller hotell. Restaurangpriserna är ungefär desamma som hemma – ja, ryktet om Schweiz som superdyrt land är definitivt överdrivet!

Fler inlägg om Schweiz

Ice Magic i Interlaken

Lauberhorn Ski Race i Wengen – världens längsta störtlopp

Resan till Schweiz var en pressresa i samarbete med Schweiz Turistbyrå, men åsikter och tankar är som alltid mina egna.

6 kommentarer

  1. Vi blev också positivt överraskade av prisnivån i Schweiz under vår skidresa med våra barn i yngre tonåren för några år sedan. Liftkortet för barnen var betydligt billigare än i Sverige. Förklaringen är rätt krass. I Schweiz blir barn ungdomar när de fyller 16, i Sverige blir de ofta ”ungdomar” i liftägarnas ögon när barnen fyller 7.

    • Precis, och det beror ju också lite på säsong och vecka – i alla fall för hotellpriserna. Sportlovet klart dyrare än på sommaren t ex!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...