Riu Palace Bavaro Punta Cana – Dominikanska republiken

Dela inlägget:

Mitt på en av Dominikanska republiken bästa stränder ligger Riu Palace Bavaro Punta Cana – Ett femstjärnigt all-inklusive hotell. Här bodde jag en weekend i mars 2016 och jag kommer här berätta allt du behöver veta om hotellet för att du ska kunna se om det är ett ställe som skulle passa dig!

Riu Palace Bavaro hör till de nyare hotellen i Punta Cana och öppnade för drygt tre år sedan. Det märks på finishen i allt från rum till restauranger och poolområden – fräscht.

Läget:

En halvtimme från flygplatsen i Punta Cana och mitt på stranden ligger Riu Palace Bavaro perfekt. Många av hotellen här ligger nära havet, men inte så det stör vyn när man promenerar längs stranden utan ca 100 meter in, med strand och palmer emellan hav och hotell.

P1030362
Hotellet kan anas bakom palmerna

Kombinationen med stora pooler och en lång strand precis utanför är grym.

P1030310

P1030455
Soluppgång vid hotellet

På detta all-inklusive hotell har man inte bara två stora bufférestauranter, utan även ett par a la carte-restauranger. Jag har i och för sig lärt mig hur man äter buffé i en hel vecka utan att tröttna, men detta upplägg är mer i min smak, speciellt om man reser utan barn.

Frukosten

Frukosten är endast i bufféform och är enorm. Förutom en dignande buffé finns ett gäng kockar som steker dina ägg precis som du vill ha dem, pressar juicer eller steker pannkakor.

P1030300 P1030306 P1030309

Här är det runt 30 grader varmt året runt och det finns en stor uteservering där man kan äta sin frukost. Härligt!

Maten:

Hotellet har två stora bufférestauranger och fyra a la carte restauranger med bordsservering. En grillrestaurang, en japansk, en ”fusion” och en italiensk. Några exempel på vad jag åt här:

I restaurangen Krystal – ”Fusion”.

P1030266
Ceviche på vit fisk och räka
P1030273
Snapper med sparris

 

P1030281
Variation på ananas

P1030268

En annan kväll åt jag på hotellets grillrestaurang där menyn såg ut så här

P1030398
Tre olika skaldjurstapas
P1030401
Grillad hummer
P1030404
Minidesserter

Vissa dagar grillades det burgare till lunch ute vid poolen.

P1030372 P1030376

Klart den bästa maten jag ätit på ett all-inclusivehotell. Här dricker man med fördel den lokala ölen Presidente till maten, med det finns även finns enklare viner som ingår.

Poolerna:

Här finns en stor pool där det är mest folk och helt klart livligt. Här kör man ofta lekar, bingo, vattengympa osv. Det finns ingen pool avsedd för simning, utan detta är pooler att svalka sig i. Alla pooler har sim-in-barer där man kan få sin drink serverad. Skönt här är att det finns ett uttalat förbud mot att ”paxa” stolar, vilket gör att det alltid finns lediga solstolar

P1030371 P1030373

Jag blev uppgraderad till en VIP-del av hotellet som bland annat har en egen pool och poolbar där det var betydligt lugnare och stora sköna poolsängar där det alltid fanns lediga platser. Ska man hit är det en bra investering – i alla fall om man reser utan barn. (VIP-området är ”adults only” – något som är vanligt här och vissa hotell accepterar överhuvudtaget inte barn utan bara vuxna över 18 år).

P1030347

P1030367

Rummen:

Fina och rymliga, extra fina här i VIP-delen såklart. Många rum har utsikt över havet. Bor man i VIP-delen på nedre botten har man till och med en egen utomhusjacuzzi.

P1030252

P1030255
Utsikt från balkongen över vip-områdets pool.

Wi-fi:

Wi-fi finns, är gratis och räcker ända till rummen längst bort. Vill man ha extra snabbt internet kan man uppgradera till en variant som kostar extra.

Spa och gym:

Stort spa med behandlingar, det finns även massage ute vid stranden. Inomhus bubbelpooler och gym. Ett gym med lite träningsredskap, yogamattor, löpband etc.

P1030293
Varma bubbelpooler om man är här en mulen dag och vill värma sig!

P1030288

P1030346
Massage vid havet, kan det bli mer semester än så?

 

Miljön:

Fint och välskött. Gott om hantverkare och trädgårdsmästare överallt som fixar, bättrar på färg eller krattar.

P1030369

 

Sammantaget:

Jag skulle absolut rekommendera detta hotell som är det bästa all-inclusivehotell jag varit på. Bra för dig som vill bo och äta bra, men inte vill betala hur mycket som helst för ditt hotell. (Här i Punta Cana kan vissa andra ännu lyxigare hotell kosta 10.000 kronor per natt). Bra service och trevlig personal, från bartenders till trädgårdsmästare. Kanske främst ett hotell man väljer om man reser utan små barn.

Pris: Från 2.500 kronor per natt för två personer inklusive all-inclusive. Läs mer på hotellets webbplats.

Vad man kan göra i Punta Cana förutom att hänga på stranden och på hotellet? Massor! Inom kort kommer det reportage här på bloggen om de utflykter som är mest populära!

3 kommentarer

  1. Låter bra jag bor på Tropical Princess o har verkligen ledsnat på maten har en vecka kvar av 3 vi har bara 2 a la carte att välja mellan o ingen har fallit mig i smaken

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...