Ten Hotel Stockholm – vi kollar in nya Stockholms nyaste hotell!

Dela inlägget:

Ten Hotel Stockholm slog upp dörrarna den första April 2021 och ni i veckan var vi inbjudna för att kolla in detta – Stockholms nyaste hotell. Beläget i Upplands Väsby, 20 minuter med bil från city.

När man planerade bygget var detta tänkt främst som ett affärshotell, både nära Arlanda och alla företag i Upplands Väsby. Nu har man snabbt ställt om och fokuserar snarare på boende i närområdet som vill ta en natt på hotell, kanske i kombination med någon av de aktiviteter som erbjuds här. På hotellet erbjuds yoga och ett stort gym och man kan spela paddel hos den närmaste grannen – Ultimate Padel – som är en av Stockholms största padelhallar.

Ten Hotel Stockholm

Entrén till hotellet rymmer en reception som är öppen dygnet runt där det finns enklare mat, snacks och dryck att köpa med upp till rummet. Intill lobbymrådet finns flera loungedelar med shuittle-board, soffgrupper och en stor matsal.

Ten Hotel Stockholm
Ten Hotel Stockholm
Ten Hotel Stockholm

Trots att hotellet är relativt stort får man mer känslan att att vara på ett boutiquehotell, med en köksdel som fungerar både som bar och frukostbuffé.

Gym med bastu

En spiraltrappa upp hittar man ett stort gym med tillhörande omklädningsrum och bastu. Här finns även en yogasal där man planerar att ha frekventa yogapass. Vi passade på att köra ett yogapass och lyfta lite skrot innan vi kunde unna oss ett bastubad! Allt såklart toppfräsht när hotellet är helt nybyggt.

Ten Hotel Stockholm

Padelhall som närmaste granne

Gillar man padel ligger Ten Hotel perfekt – dess närmaste granne är padelhallen Ultimate Padel – även den helt nybygd med massor av padelbanor.

Rummen på Ten Hotel

Här finns 194 dubbelrum, alla med små balkonger. Vi lade märke till detaljer som routers i varje rum för snabbt wi-fi, smart -tv för att streama filmer från sina egna devices och dimbara lampor både i rummet och i badrummet. Uttag på varje sida om sängen med extra USP-uttag. Smidigt! Ek på både väggar och golv, men i övrigt ganska kala väggar. Gott om ytor för förvaring och att hänga kläder. Även korridorerna är avskalade, med väggar i putsad betong och en industriell känsla med rör och ledningar synliga.

Ten Hotel Stockholm
Ten Hotel Stockholm

Jag kollade även in vissa andra rumstyper, som connecting- om man exempelvis är en familj om fyra som behöver två rum. Ett par rum har en liten köksdel med kylskåp och diskmaskin. Andra rum har ett eget konferensrum i ett anslutande rum.

Restaurang och mat på Ten Hotel

Vi bjöds på en förrättsbuffé av tapas som var riktigt bra. Favoriten var halstrad tonfisk på smörstekt bröd med tapenade, grym kombo. Till varmrätt bjöds vi på torskrygg med skirat smör, pepparrot och kokt potatis. Så enkelt, men supergott! Till dessert en fräsch sorbet med färska bär. Jag satt med Joakim Grip, en av grundarna till hotellet och han förklarade filosofin bakom maten. Enkelt och okomplicerat, men vällagat. Restaurangen kommer vara öppen även för de som inte bor på hotellet och det finns en stor uteterrass i söderläge som man just nu håller på att göra i ordning inför sommaren.

Ten Hotel Stockholm
Ten Hotel Stockholm Restaurang

Frukosten på Ten Hotel

Även frukosten gick lite i samma spår som middagen. Inte ett brett utbud eller avancerat, utan en liten buffé med utvalda saker, som yoghurt med granola, två sorters gott nybakad bröd och kokt ägg. Jag fick känslan av småskalighet och fokus på få detaljer som man får på klart mindre boutiquehotell.

Ten Hotel Stockholm Frukost
Ten Hotel Stockholm Frukost

Känslan av personlighet går igenom i hela hotellet. Det är Joakim och hans medgrundare Stefan Wahlen som själva bestämt och gjort mycket av detaljarbetet på hotellet. Från att man hittar deras egna favoritböcker om surfing i loungen, till att ha ritat parkeringslinjerna i amerikansk-style knallgul färg och låta linjerna inspireras av hotellets logotyp. Ja, till och med de goodiebags vi fick hade Stefan gjort trycket på själv.

Ten Hotel Stockholm grundare
De solta grundarna!
Ten Hotel Stockholm parkering

För vem passar detta hotell? Ja, när man börjar resa som vanligt igen är detta såklart ett bra, prisvärt boende relativt nära Arlanda (20 minuter med bil) om man kommer långt ifrån. Just nu är det perfekt om man vill kombinera en staycation med paddel. Eller om man bara som jag älskar hotell och är nyfiken på att bo en natt på Stockholms just nu nyaste hotell!

Läs mer om Ten Hotel på deras egen webbsida här. Adressen är Johanneslundsvägen 11 i Upplands Väsby. Det finns fri parkering och även 10 laddstolpar för elbil!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...