Tältning på Grenaa Strand Camping

Dela inlägget:

Vår son älskar att tälta och förra året köpte vi en liten campingutrustning och gav oss ut till Nåttarö för att tälta. Det var så lyckat att vi tog med tält, sovsäckar och liggunderlag på årets roadtrip till Danmark och jag lovade att vi skulle campa några nätter.

Första natten vi tänkte campa var nere i Billund, natten innan Legoland. Men det spöregnade och vi bokade ett rum på Propellen Hotell istället. Jag var väldigt nöjd med den lösningen men sonen var lite missnöjd över att bli snuvad på campingen. Jag lovade att vi skulle campa sista natten i Danmark och så blev det. I Danmark finns det dock ingen allemansrätt så vi var tvungna att checka in på en campingplats.

Tältning på Grenaa Strand Camping.

Jag kollade upp en camping i Greenå, staden där färjan till Varberg går ifrån och knappade in Grenaa Strand Camping på Google maps. Vi kom hit strax efter att de hade stängt för dagen men det var fortfarande kvar folk i receptionen så vi kunde checka in och få ett kort till vägbommen så vi kunde köra in med bilen. Det var tack och lov uppehållsväder när vi kom så vi kunde slå upp tältet utan att bli genomblöta. Man kunde ju tro att det skulle gå snabbt denna gång, men det blev snett på något sätt. Efter att försökt lösa det i 10 minuter gav jag upp och struntade i att det var lite snett.

Grenaa Strand Camping
Nöjd son – äntligen tältning!

Sonen testade en av de tre lekplatser som fanns, byggde lite med sitt nya Lego i ett stort vindskyddat uterum vi hittade och sen gick vi ner till den vackra stranden.

Grenaa Strand Camping Grenaa Strand Camping Grenaa Strand Camping Grenaa Strand Camping

Det är detta jag älskar mest med att tälta. Att vara riktigt nära en superhärlig strand. Det är ju dock här nere man vill slå upp sitt tält, inte på en parkeringsplats på en gräsmatta 5 meter från en barnfamilj med småbarn. Allemansrätten i Sverige är verkligen fantastisk!

Kväll på campingen

Jag insåg att det inte fanns någon mat att köpa på campingen, så vi tog bilen in till Grenaa stad och köpte en hämtpizza vilken vi tog med till campingens kök/matrum. Efter lite kortspel i tältet somnade sonen sen snabbt och sov gott hela natten i tältet, medan jag vaknade en gång i timmen kändes det som. Röster från grannar, vind som slet i tältet och så solen som gjorde tältet ljust väldigt tidigt gjorde det lite svårt att sova bra.

Morgon på campingen

När vi gick upp var det fint väder så vi kollade in campingens faciliteter för barn. Det fanns faktiskt en hel del kul, om än lite bedagat och slitet. Ett par studsmattor och en hinderbana i skogen.

Grenaa Strand Camping Grenaa Strand Camping Grenaa Strand Camping

Campingen har en stor pool som vi tog  ett snabbt dopp i och sedan en lång varm dusch innan det var dags att packa ihop och bege oss till färjan.

Grenaa Strand Camping Grenaa Strand Camping

Samtidigt började det att regna men det var bara att bita ihop och springa ut i regnet för att packa ihop sovsäckar, liggunderlag och tält.

Sonen var supernöjd och vi sparade ju lite pengar på att tälta istället för hotell. Men det är ju inte gratis. 345 Svenska kronor kostade det för en tältplats 1 natt (utan el, internet eller frukost). Skillnaden mot hotell blir dock såklart större om man bor flera nätter, är flera personer och kan laga all mat själva på campingen istället för att äta ute.

Upplevelsen blir som alltid bättre om det är varmt och fint väder och det går nog att hitta fräschare campingar i detta område än Grenaa Strand Camping. Kommer jag hit igen skulle jag nog hellre bo på det gamla fina badhotellet Grenaa Strand istället. Det kostar några hundralappar mer per natt, men då ingår frukost!

Vad föredrar ni – tälta på en camping eller på andra platser? Kommentera gärna!

 

 

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...