Legoland Billund

Dela inlägget:

Äntligen dags för höjdpunkten på mina och sonens egna roadtrip – Legoland i Billund. Vi har velat åka hit länge, men det är ju så himla långt från Stockholm. När vi nu redan var i nordjylland var resan hit bara några timmar med bil. För tre år sedan var vi i London och besökte då Legoland Windsor som var bra (läs mer om det besöket här), men ville såklart besöka orginalparken. Min son leker mycket med Lego, men det är ingenting mot hur mycket jag byggde Lego när jag var i hans ålder. Utan iPads (och inte heller någon TV) lekte jag med Lego säkert 5 timmar per dag i snitt i flera år. Så Legoland såg nog jag fram emot lika mycket som sonen!

Qbot på Legoland Billund

Vi började besöket med att hämta ut en qbot. Det är en liten pryl med vilken man kan boka en plats till en attraktion för att slippa stå i kö. När vi var på Legoland Windsor köpte vi mellannivån – ”express”. Med den ställer man sig ”virtuellt” i kön och efter halva kötiden så piper qboten (motsvarande halva den tid som det skulle tagit att stå i vanliga kön). Medan man ”väntar” kan man åka andra saker i parken och när den sedan piper går man till en egen kö, via en egen qbotingång direkt till attraktionens start.

Qbot Legoland BillundQbot Legoland Billund

Vid detta besök som vi gör i samarbete med Legoland hade de ordnat Qbot platinum till oss. Med dessa kan man gå direkt fram till den attraktion man vill åka nästan helt utan kö – bara någon minuts väntan. Otroligt lyxigt och gjorde dels att vi hann åka alla attraktioner vi ville både en och två gånger, dels att vi slapp trist kötid. Qboten funkar på 11 av parkens mest populära attraktioner. Men, den attraktion som vår son gillade allra mest i parken – Pirate Splash Battle – behövde man ingen Qbot till och det var aldrig någon kö till den heller, mer om den nedan!

Attraktioner på Legoland Billund

På Legoland är det Legot som står i fokus, så alla saker man gör eller åker har ett Legotema och är utsmyckat med Legofigurer. Det är också en del av upplevelsen och man får ut klart mer av åkturerna och hela besöket på parken om man gillar Lego och kan fascineras över alla skapelser som finns längs attraktionerna. Det är inte en park som har de högsta eller längsta berg-och-dalbanorna, men helt klart den mest största totalupplevelsen för Legoälskare. Häng med och kolla in allt vi gjorde på Legoland Billund!

Ninjago World

Denna del av Legoland är ny för i år och går i Ninjagotema. Här finns Laser Maze – en bana med laserstrålar à la ”Impossible Mission” som man ska ta sig förbi utan att bryta stålarna. Här gällde inte qboten och det var alltid väldigt lång kö, så vi sprang hit direkt när parken öppnade andra dagen och kunde köra banan tre varv innan någon annan kom hit.

Ninjago World Legoland Billund Ninjago World Legoland Billund Ninjago World Legoland Billund

Ninjago The Ride

Här finns även Ninjago The Ride som är en bana i 3-d där man med handrörelser skapar virtuella eldklot med vilka man pulvriserar onda figurer från Ninjagovärlden. Sonen vann över mig med en hårsmån!

Ninjago World Legoland Billund

Utanför attraktionerna fanns temarestauranger, en klättervägg och ett stort Ninjagotempel i Lego.

Ninjago World Legoland BillundNinjago World Legoland Billund

Pirate Water Falls

Den attraktion som sonen gillade allra mest var Pirate Water Falls – en båt med vattenkanoner. Man kunde antingen stå utanför attraktionen och skjuta på båten, eller sitta i en av båtarna och peppra de förbipasserande eller folk i andra båtar. Man drev kanonen med en vev som pumpade upp vatten. Riktigt kul tyckte även jag, men man blev rejält blöt. Vi hade regnkläder och stövlar med oss som vi hämtade på rummet innan vi började åka denna. Sedan stannade vi kvar här jättelänge och det var aldrig någon kö så man kunde direkt springa runt till attraktionens start igen när båtfärden var slut. Missa inte!

Pirate Water Falls Legoland Billund Pirate Water Falls Legoland Billund Pirate Water Falls Legoland Billund

Vikings River Splash

En ganska lugn färd genom ett vikingalandskap, tills man plötsligt kommer till en hiss som lyfter upp båten 10 meter upp och skickar ner den via en ramp så man landar med ett jätteplask. Stor risk att bli blöt!

Vikings River Splash Legoland BillundVikings River Splash Legoland BillundVikings River Splash Legoland Billund   Vikings River Splash Legoland Billund

Om man fortfarande är torr riskerar man att bli nedstänkt av en legokanon som står strax utanför attraktionen som barnen kan avfyra!

Vikings River Splash Legoland Billund

Polar expedition

En skön berg-och-dalbana till att börja med, men som plötsligt åker in i ett berg, stannar till, faller fritt några meter neråt innan den fortsätter in i ett polarlandskap med lego- isbjörnar och pingviner.

Polar expedition Legoland BillundPolar expedition Legoland Billund Polar expedition Legoland Billund

Ice Pilots School

Detta var en av mina favoriter. Man går in och får programmera en sekvens av rörelser som lagras på ett kort. Kortet sätts sedan i en robot som där man tar plats och sedan styrs roboten exakt enligt det mönster man programmerat.

Ice Pilots School Legoland BillundIce Pilots School Legoland Billund

Falck Fire Brigade

En av våra favoriter på Leogoland Windsor hittade vi till sonens stora glädje här – originalet så klart. 8 Brandbilar som på en given signal startar, åker till ett brinnande hus, släcker huset och åker sedan tillbaka till brandstationen. Haken är att allt drivs manuellt, så först får man pumpa över bilen till branden, sedan får man pumpa upp vatten till brandsprutan medan en person riktar strålen på ”elden” och sedan får man pumpa tillbaka bilen. Med en 8-åring fick jag sköta pumpandet medan han siktade med strålen. Efter två försök lyckades vi vinna racet mot de andra 7 brandbilarna!

Falck Fire Brigade Legoland Billund Falck Fire Brigade Legoland Billund Falck Fire Brigade Legoland Billund Falck Fire Brigade Legoland Billund

LEGO Canoe

LEGO Canoe är en lugn åktur i en stock längs en kanal kantad med massa legodjur som bävrar, älgar, björnar och skallerormar. Tills man kommer till slutet då man kommer till någon form av vattenfall!

 LEGO Canoe Legoland Billund  LEGO Canoe Legoland Billund LEGO Canoe Legoland Billund

Minilandet

Minilandet som är byggt av 20 miljoner Legobitar är hjärtat i Legoland och är helt klart fascinerande för alla legoälskare. Finast är nog modellen av Nyhavn och coolast tyckte sonen att Star Wars-delen var!

Miniland Legoland Billund Miniland Legoland Billund Miniland Legoland Billund

LEGO Studios

Vill man ta en paus från åkande visas film i 4-d flera gånger per dag i LEGO Studios som är Skandinaviens största 4-d biograf. 4-d innebär i detta fall 3-d-glasögon och specialeffekterna i filmen får en extra effekt av vatten och rök som sprutar ut över biopubliken. Vi kollade på en kortfilm som var en fortsättning på Legofilmen. 15 minuter lång bara och man kan komma strax innan filmen börjar tack vare att salongen är gigantisk. Dock är språket danska, tyska eller engelska (olika språk olika tider) så man får viska översättning om barnet som vårt inte kan något annat språk än svenska.

Lego Studios Legoland Billund Lego Studios Legoland Billund

Jag skulle kunna fortsätt att skriva hur långt som helst om alla roliga saker vi gjorde på Legoland, men dessa var de vi gillade bäst. Här finns också världens största Legoaffär och den hade sonen också sett fram emot. Han kämpade med att lära sig att säga ”R” hela våren och gick hos talpedagog varje vecka, så jag lovade att han skulle få välja en legosak här på Legoland om han övade riktigt mycket. Och efter ett par månader fixade han att säga ”R” helt perfekt!

Legoland Shop

Sammantaget

Två riktigt roliga dagar på Legoland. Det var perfekt att bo en natt på Legoland Hotel (som jag skriver om här) och kunna gå lite in och ut till parken som vi ville. Att vi hade q-bots var också en starkt bidragande faktor. Med tanke på vad det kostar att ta sig till Legoland, bo någonstans, äta osv så tycker jag att det klart är värt att hyra en sådan för att slippa att köa. Den billigaste kostar 149 DKK per dag och person och där får man vänta lika länge som de som står i kön, men slipper stå där och kan åka andra attraktioner under tiden. Den dyraste som ger direkt access till 11 attraktioner helt utan kö kostar 499 DKK per person och dag.

Har du varit på Legoland Billund eller något annat Legoland? Kommentera gärna!

Inlägget görs i samarbete med Legoland Billund men åsikterna är som alltid mina egna

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...