fbpx
Matochresebloggen
Apelviken Varberg
Bad

Varberg – hit kommer vi tillbaka!

Sista stoppet på årets roadtrip blev Varberg. Vi hade egentligen tänkt att åka vidare ner till Köpenhamn efter Billund, men det instabila vädret ihop med att vi hade börjat bli lite mätta på nöjesparker och framför allt på bilåkande gjorde att vi styrde om lite. Genom att istället ta Stena-Line färjan även tillbaka till Sverige kunde vi byta trista timmar i bilen mot roliga på båten. Och vi fick som extra incitament en inbjudan att hälsa på och bo en natt hos en av min sons bästa vänner som har sommarhus söder om Varberg.

Timmarna på båten gick snabbt, både för mig som valde ut bilder och skrev blogginlägg om Legoland och för sonen som hittade kompisar direkt på färjan som han lekte med hela resan över. Från färjan var det sen bara 20 minuter till våra vänners hus som ligger vid ett stort naturreservat, så himla vackert!

VarbergVarberg

Efter frukost andra dagen här tog jag med vår son och hans kompis in för att göra lite (barnanpassad) sightseeing!

Spökitetsparken i Varberg

Vi startade med att besöka Spökitetsparken som ligger intill Varbergs fästning. Kul park med klätterställningar, hinderbana och intill ligger ett fik i ett stor gammal grosshandlarvilla!

Spökitetsparken Varberg Spökitetsparken Varberg Spökitetsparken Varberg

Varbergs Fästning.

Vi fortsatte till Varbergs mest kända plats – pampiga Varbergs fästning. Efter en kort promenad längs vattnet hittar man vägen upp till toppen, där man kan gå ända upp på de gräsklädda vallarna med fin utsikt över Varberg.

Varbergs fästning Varbergs fästning Varbergs fästning Varbergs fästning Varbergs fästning Varbergs fästningVarbergs fästning

Glass och kallbadhus

Intill fästningen ligger det gamla fina Kallbadhuset där man kan bada och basta än idag. Vi skippade dock badet och njöt av solen som tittade fram med en stor glass. Nästa gång här vill jag dock bada här.

Kallbadhuset Varberg

Apelviken Varberg

En annan plats jag vill återvända till är Apelviken som var vårt nästa stopp. En vacker, ofta blåsig strand som är populär bland våg- och kitesurfare.

Kallbadhuset Varberg

Förutom havet finns här några coola barer och restauranger. Vi hann inte testa dem, men nästa gång här tänker jag svänga förbi dessa:

Majas vid Havet, som dock har lite opålitliga öppettider…

 

Micha serverar läskande drinkar, både med och utan alkohol. Öppnar nu!#midsommarhäng #apelviken #ojvadskoj

A post shared by Majas vid havet (@majasvidhavet) on

Surf Saloon – som verkar vara det hetaste stället här sommaren 2016.

Jag måste dock låta håret växa ut, köra styrketräning och äta nyttigt, köpa nya coolare kläder och gå förbi en spray-tan salong strax innan för att verkligen smälta in här. Men jag har ju nästan ett helt år på mig så det är inga problem!

 

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar