Stränder i Tulum – sol, bad och strandklubbar

Dela inlägget:

Tulum är känt för sina fantastiska stränder och Playa Paraiso i Tulum rankas ofta som en av de allra finaste i Mexico. Under den vecka vi var här åkte vi runt till lite olika delar av den totalt sex kilometer långa stranden och vi håller absolut med. Detta är en av de vackraste stränder vi varit på!

Havet är kristallklart och så varmt att man kan bada hur länge som helst. Sanden är kritvit och kantas av palmer på de flesta delarna.

Stränder i Tulum
Stränder i Tulum

Det är enkelt att ta sig till stranden, då den är tillgänglig för vem som helst på de allra flesta ställena. Även om det finns flera hotell eller strandklubbar med solbäddar vid stranden kan man lägga sig intill om man vill sola på egen handduk. Man kan promenera längs hela stranden, ingen del som vi kom är privat eller avstängd. Enda kravet är att man hjälper till att hålla fint!

Stränder i Tulum

Strandklubbar, restauranger och hotell med solbäddar i Tulum

Vill man ha lite mer komfort (och möjlighet till skugga) finns det strandklubbar, restauranger och hotell som har solbäddar och parasoll. På restaurangerna och strandklubbarna får man oftast låna solbäddarna som om man köper mat och dryck för en viss summa. Ibland räcker det med en drink, ibland minst mat och dryck för 50 USD. På hotellen är det de egna gästerna som prioriteras, men man kan i mån av plats få låna solbäddar även där om man köper för en vissa summa i restaurangen.

Tulums bästa strandklubbar (enligt ryktena):

De fem strandklubbar på Tulum beach som det snackas och skrivs mest om är dessa fem:

  • Taboo
  • Ziggy’s Beach Bar
  • Papaya Playa Project
  • La Zebra
  • Coco Tulum

Vi hängde av olika anledningar faktiskt inte någon heldag på någon av dessa klubbar, även om det var min plan. Men åker man utan barn och bara vill ta det lugnt en dag är detta exakt var jag skulle hänga!

Var på stranden ska man åka?

Är man som vi var, i Tulum en vecka är ett tips att testa lite olika delar av stranden för att se vad man gillar bäst. Vi gillade den centrala delen av stranden, då det var enkelt att hitta parkering längs med vägen och det fanns dessutom ett gratis utegym som jag och sonen körde lite styrketräning på.

Stränder i Tulum
Stränder i Tulum
Stränder i Tulum

Poc-Na heter denna del,. där det finns en hel del restauranger med solbäddar.

Stränder i Tulum
Stränder i Tulum
Stränder i Tulum

Pancho Villa var ett av dessa ställen som vi hängde vid en dag. Lite samma stil som de enkla strandrestaurangerna man kan hitta i södra i Thailand – väldigt laid back….

Tulum Jungle Gym

Längre söderut på stranden får man betala för parkering och det utegym som finns där – Tulum Jungle Gym – kostar 25 USD i entré till. Det är i och för sig ett coolt gym som får så många förfrågningar från amerikanska instagrammare som vill ta en selfie där utan att betala entré att det har en stor skylt vid entrén att influensers får betala som alla andra!

Tulum Jungle Gym

We make it policy NOT to offer any discount or free access to ‘social influencers’ or people that have large followings across social media. Firstly as we get so many requests, but more importantly we like every post of the gym to be genuine – not because we have offered you a free pass: so that we remain 100% organic

Tulum Jungle Gym

Överlag är det dyrare på södra delen av stranden, men kvalitén där är också högre och det är där de bästa strandklubbarna finns. Skulle jag åka hit utan barn är det definitivt här jag skulle hänga!

Soliman Bay

En strand som ligger lite norr om Tulum är Soliman Bay, dit vi åkte en dag och hade nästan hela stranden för oss själva. En dagsutflykt vi verkligen kan rekommendera, speciellt me barn. Läs mer om det här.

Har du några fler tips om stränder eller strandklubbar i och runt Tulum? Vad föredrar du? Glassiga strandklubbar eller lite enklare ställen? Kommentera gärna!

Läs mer om Tulum:

Du hittar alla reportagen här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...