Dagsutflykt från Tulum – Chamicos vid Soliman Bay

Dela inlägget:

Edit 20/4 2022: Tyvärr finns denna underbara strand inte tillgänlig längre för turister. Restaurangen är stängd och det var enda sättet att komma in, resten av stranden är privata villor som äger.

Sugen på en mysig dagsutflykt från Tulum (eller från Cancun om ni bor där). Kolla in Chamicos, som är en enkel, restaurang vid en underbar vacker bukt vid Soliman Bay, en halvtimmes bilresa från Tulum. Vägen går genom djungel och lyxiga villaområden, och till slut är man framme vid en stor parkering.

Här ligger restaurangen Chamicos vid stranden, som min fru läste om på en amerikansk blogg. På Tripadvisor tycker många den är fantastisk och genuin, andra att den är för dyr. Vi tog hos hit en dag och gillade verkligen både maten (som vi kan hålla med om var aningen dyr) och platsen (som var så vacker att det var värt att betala lite extra för den enkla maten!).

Stranden vid Chamicos

Stranden här är väldigt långgrund, så den passar perfekt även med mindre barn. Många åker hit för att snorkla och man kan boka platser för en snorkelutflykt vid ett rev strax utanför bukten, dit man paddlar i kanoter från stranden. Man kan även snorkla vid ett närmare rev dit man kan vada.

Dagsutflykt från Tulum - Chamicos
Dagsutflykt från Tulum - Chamicos
Dagsutflykt från Tulum - Chamicos
Dagsutflykt från Tulum - Chamicos

Restaurangen Chamicos Tulum

Restaurangen Chamicos är så enkel en restaurang kan bli, men lyckas ändå laga riktigt god mat. Man lagar all mat över öppen eld och de mest populära rätten – cevice – serveras ju rå. Jag gick såklart och kollade in köket medan vi väntade på maten!

Restaurangen Chamicos Tulum
Restaurangen Chamicos Tulum

Mycket enkla former av kök, men pinfärsk fisk och räkor fångade samma morgon. Så härligt.

Restaurangen Chamicos Tulum

Riktigt god cevice, som kom in i en så stor portion att det räckte som lunch.

Barnen tog en varsin kyckling, som kom in på klassiskt mexikanskt vis med refried beans, ris, sallad och guacemole. God även den, men väldigt mycket husmanskost över denna rätt.

Stolar och bord är i knallgula plast och sponsrade av Corona, som kändes rätt här att ta in en burk av. (Detta var faktiskt ett av de få ställen i Tulum som promotade Corona, alla de lite finare restaurangerna hade lokala hantverksöl från Tulum som sin första rekommendation).

Restaurangen Chamicos Tulum

Hängmattor mellan palmerna

Stranden är full med palmer som både gav skön skugga och var perfekt att hänga upp hängmattor mellan, som man kunde låna som restauranggäst.

Restaurangen Chamicos Tulum

Glöm inte cash!

Här är det bara cash som gäller och trots den enkla inramningen är det inte så billigt utan rätterna kostar mellan 120-150 kr st. Så ta med ordentligt med kontanter!

Restaurangen Chamicos Tulum

Hitta hit

Öppna denna länk i Google Maps.

Fler inlägg om Tulum

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...