Extremfabriken i Järfälla – hinderbana, parkour och ninjaträning

Dela inlägget:

Min son som är 12 år får mycket av sin inspiration till saker att göra via Youtube och när han fick se ett klipp från Extremfabriken i Järfälla, där det bland annat finns en avancerad hinderbana och ninjaträning blev han eld och lågor – dit ville han verkligen! Vi har varit mycket på hoppställen som Bounce med barnen genom åren, men sonen som kört parkour tidigare och nu klättring trodde att detta skulle vara ännu mer i hans stil, så i söndags åkte han och jag dit (som ett litet extra tack för att barnen sov ensamma hemma en natt när jag och min fru drog till Yasuragi!)

Hinderbana på Extremfabriken i Järfälla

Extremfabriken är byggd i en gammal industrilokal och till skillnad från Bounce är detta mycket mer hardcore. Det är ett ställe främst för vuxna, men vissa tider och på skollov är även barn välkomna. Vi startade med deras hinderbana, som är klart utmanande både för mig och för sonen, men vi klarade den. Över höga hinder, uppför rep och gummidäck. Den längsta armgång vi någonsin testat och så en brant vägg att bestiga som avslutning! Svettigt och superkul!

Extremfabriken i Järfälla
Extremfabriken i Järfälla

Ninja training

Vi fortsatte sen med vissa av de andra övingarna, som ninja training. I stort sett alla övningar man sett på ninja-programmen på TV fanns här. De flesta aldeles för svåra, men vissa klarade sonen.

Extremfabriken i Järfälla

Parkourdel

I ett annat rum finns dessutom en stor parkuordel. Så stort ställe detta!

Extremfabriken i Järfälla

Styrketränings- och konditionsdel på Extremfabriken i Järfälla

Här finns också en Styrketränings- och konditionsdel som såg riktigt bra ut, med fräscha konditionsmaskiner och fria vikter..

Överlag – ett kul ställe, långt från den polerade ytan på Sats som vi normalt går på – men klart roligare saker att träna i. Ett gym ungefär som det skulle se ut om min son hade blivit stormrik och fick bygga exakt det ställe han skulle vilja ha (utan hjälp från av en designbyrå!).

Himla synd att vi bor så långt bort, så vi detta kommer bara bli ett ställe vi åker till ibland. Har ni som oss större barn som gillar utmanande träning finns tider som den vi gick på på söndagar samt under skollov. Entrén är 110:- för barn och 135:- för vuxna – och man får stanna så länge man vill. Men efter 90 minuter var vi bägge helst slut…

Läs mer på extremfabriken.se och besök dem gärna. Som många andra företag drabbas de hårt av coronakrisen och behöver allt stöd de kan få!

Sugen på att åka till en studsmattehall istället?

Är dina barn inte lika äventyrliga av sig kanske en studsmattehall är ett bättre alternativ – även de har ju hinderbanor, men barnanpassade. Läs mer om de vi testat nedan:

1 kommentar

 1. Tack för de fina orden Christian!!
  Jag tyckte du hade helt rätt om vår ”lilla” fabriken…Men jag håller inte helt med om att det är ”främst för vuxna” eftersom vi har så mkt barn hos oss…hahaha.!!’
  Men jag fattar vad du menar. Vi brukar säga ”Det finns inga åldersgränser i skogen, då ska inte vi heller ha det”…och det sammanfattar kanske..
  Varmt välkomna åter!!
  Allt gott till er,
  //Michael

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...