Spara pengar till resor – tips på fem weekendresor

Dela inlägget:

[Inlägg i samarbete med Sambla] Det finns många smarta sätt att spara pengar till resor – som att ta med matlåda till jobbet, sälja och köpa begagnat eller skapa ett automatiskt sparande från kontot varje månad.

Har man lite olika smålån finns det ännu enklare sätt – att ha flera lån betyder nämnligen flera olika räntor där vissa kan vara onödigt höga, men också dolda kostnader som avi- och fakturaavgifter. Sambla är ett bolag som hjälper till att förhandla åt dig och samla dina lån till ett, med lägsta möjliga ränta. Och trots att man kan få upp till 20 olika låneerbjudanden görs det bara en enda kreditupplysning hos UC.

Spara pengar till resor – åk på weekend i vår

Så, när du hittat ett sätt att spara pengar vill jag tipsa om var du kan åka för pengarna du sparat. Här är fem weekendresor jag gjort det senaste året jag gärna vill göra igen men där jag redan gjort all reserach som finns länkad nedan.

Weekend i Gdansk

Gdasnk är det perfekta budgetresemålet om du kan tänka dig att flyga med ett lågprisbolag som Wizzair. De flyger direkt hit från Skavsta och staden är supermysig, med massor av bra restauranger, vackra gamla byggnader och fina promenadstråk längs en kanal där man även kan åka i egna små hyrbåtar. Åker du när det börjar bli lite varmt ligger badorten Sopot bara en kvart bort med taxi eller tåg.

Spara pengar till resorSpara pengar till resor

Weekend i Prag

Ah, Prag! Så underbart vacker stad mer riktigt bra cocktailbarer och restauranger. Här kan man även välja billigare ölhak och enklare restauranger om man  vill spara pengar men ändå njuta av staden! För ölälskaren finns här även flera ölspa:s!

Spara pengar till resor

Weekend i Thessaloniki

Till Thessaloniki Grekland kan man flyga med direktflyg från Skavsta och det är en mysig stad med massor av restauranger, shopping och ett härligt långt promenadstråk längs havet. En knapp timme härifrån hittar ni underbara sandstränder i Kassandra om ni även vill ha lite sol och bad!

Weekend i Hamburg

Till Hamburg flyger man på mindre än två timmar och här finns intressanta saker att se som stadens nya operahus, massor av mikrobryggerier, flera michelinkrogar och såklart härliga hotell.

Topp 10 sevärdheter och saker att göra i HamburgAltes Mädchen HamburgJacob's restaurant i Hamburg

Weekend i Belgrad

Intresset för att resa till Serbien i allmänhet, huvudstaden Belgrad i synnerhet, ökar allt mer. Vi var i Belgrad en weekend i Maj 2017 och älskade denna vackra stad. Vi gjorde en hel del sightseeing per cykel en gick med en guide på ”Hipstersightseeing”! Som den matnörd jag är testade vi Homa som är Belgrads svar på Noma och bodde på härliga Square Nine hotel.

Så kul att Sambla ville vara med och sponsra detta inlägg. Att inte slösa pengar på onödigt höga räntekostnader och istället ha möjlighet att göra en härlig weekendresa är nog veckans bästa tips här på bloggen!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...