fbpx
Matochresebloggen
Vilket är det bästa kreditkort för poäng och förmåner för flyg?
Flyg Okategoriserad

Vilket är det bästa kreditkortet för poäng och förmåner för flyg?

[I samarbete med Kreditkort.com]. Vilket kreditkort ger mest poäng för flygresor? Bra fråga men vilket resekort som är bäst för dig beror även på hur mycket du spenderar, vilket flygbolag du föredrar och hur viktigt andra förmåner som försäkring och lounge access är för dig.

Är det exempelvis SAS du helst flyger med är det kanske ett SAS-brandat kort som passar dig bäst, medan Norwegian har egna kreditkort som ger extra mycket poäng som du kan använda hos just dem. Eller, är det kanske ett kort där du får poäng på alla dina köp som kan omvandlas till poäng för gratis flyg som passar dig bäst?

Svårt att välja rätt kreditkort för resor

Ja, det är en djungel att välja rätt kreditkort för att maximera poäng för gratis flyg och en site som kan vara till hjälp för att välja rätt kort är kreditkort.com. Där kan man gå in och se på villkoren för resekort i olika kategorier, välja ut de man är intresserad av och få upp en en tabell för att enkelt jämföra övergripande villkor:

Vilket är det bästa kreditkortet för poäng och förmåner för flyg?

Uppgradera till Platinum från American Express Gold Card?

Jag har själv sedan tio år tillbaka ett American Express Gold Card, som förutom bonuspoäng även har en riktigt bra reseförsäkring och även ger access till lounger på flygplatser fyra gånger per år. Jag är lite sugen på att uppgradera mig till ett American Express platinum som ger access till fler loungebesök och även loungen vid Pontus in the air på Arlanda som jag bara kikat in på än så länge. (Även om vanliga Pontus in the Air är väldigt bra och där kan man gå in utan kort och äta deras fantastiska räksmörgås). Men årsavgiften för Platinumkortet ligger på det fyrdubbla mot Gold Card så jag har lite svårt att motivera det ännu för mig själv!

Vilket är det bästa kreditkortet för poäng och förmåner för flyg?

Fler reportage om val av resekort och förmåner med olika resekort:

Jag skrev tidigare om hur mycket ett poäng är värt och när break even går för olika kort – läs mer här.

Vill du läsa mer om vilken försäkring du får från kortbolagen om flyget är sent hittar du mer om det här.

Avbeställningsskydd – med Visa, Mastercard eller charterbolagens egna avbeställningsskydd.

 

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

 • Reply
  Håkan
  30 juli, 2018 at 04:05

  Tycker Norwegian kortet är betydligt bättre, ok må vara partisk eftersom jag har det kortet 🙂
  Men Marginalen har höga uttagsavgifter, årsavgift medan Norwegian inte inte alls har några sånna, växlingsavgiften för valuta var väldigt lika, M 1,65% vs BN 1,75%
  Kontanter behövs utomlands, lite tips https://bastakreditkortet.com/tank-pa-detta-vid-utlandsresor/

Lämna gärna en kommentar