fbpx
Matochresebloggen
Norrköping Light Festival 2017
Konst Norrköping

Norrköping Light Festival 2017

För tredje året i rad arrangerar Norrköping en ljusfestival längs med strömmen i city – Norrköping Light Festival. Från den 1 december fram till den 7 januari kommer man kunna ta del av en rad konstverk som är upplysta varje dag mellan 16.00-24.00. Vi var där förra helgen och kollade in årets ljusfestival och den är minst lika bra i år som förra året.

Norrköping Light Festival 2017

Upplägget är som tidigare år att en rad konstnärer gjort varsitt ljuskonstverk som placerat ut längs kanalen Strömmen i centrala Norrköping. Man promenerar hela sträckan på mindre än en timme och vill man inte gå själv finns guidade turer flera gånger per dag. Vid alla konstverk finns informationstavlor om man är nyfiken på att veta mer om ett visst konstverk eller konstnär. Riktigt kul att Norrköping satsar på denna typ av projekt!

Norrköping Light Festival 2017 Norrköping Light Festival 2017 Norrköping Light Festival 2017 Norrköping Light Festival 2017 Norrköping Light Festival 2017 Norrköping Light Festival 2017

Norrköping Light Festival 2017 Norrköping Light Festival 2017

Samarbete med Amsterdam Light Festival

Inspirationen till Norrköping Light Festival kommer från Amsterdam Light Festival som i år arrangeras för femte året. Vissa konstverk i Norrköping kommer även från tidigare års festival i Amsterdam, som årligen lockar nästan en miljon besökare.

Ett exempel är Rhizome House som förra året fanns i Amsterdam. I år kan man se det vid Holmentorget i Norrköping!

Läs mer om Norrköping Light Festival och konstverken på norrkopinglightfestival.se

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar