Skidweekend i Bregenzerwald, Österrike

Ah, äntligen lite mer skidåkning i sikte, som jag har längtat. Den fantastiska åkningen i julas gav verkligen mersmak! Imorgon åker jag med en kompis som är fotograf på en långweekend till Bregenzerwald i Österrike på en pressresa. Vi kommer att åka i för mig helt nya skidområden som Diedamskopf, Damuels-Mellau och Warth-Schröcken. Bregenzerwald ligger i den västra delen av Österrike med Zurich i Schweiz som närmaste flygplats.

Skidweekend i Vorarlberg
Warth-Schröcken
Skidweekend i Vorarlberg
Damüls-Mellau

Bara en kort biltur från de ställen jag åkte i sist jag var i Österrike – St Anton (i Tirol), Lech och Zug. Gillade verkligen de delarna, men denna gång ska jag fokusera på de för mig nya områdena. Så peppad! Men hoppas att allt hinner öppna…

Storm och oväder – hoppas det drar förbi!

Jag kollade upp vädret tidigare i veckan och då var det värsta ovädret nere i Österrike – stormen Ciara hade drabbar just västra Österrike hårt. Just de delarna vi var på väg till hade i måndags etiketten ”Danger!!!” och de allra flesta lifterna var stängda i tisdags och även idag onsdag.

Men, prognosen är att ovädret ska dra förbi innan vi kommer så jag håller tummarna!. Gäller bara att man hinner pista backarna och att inte vädret slår om igen innan vi kommer…. verkar nu också vara lavinfara i vissa områden så vi får vara lite extra försiktiga.

Så här såg prognosen vad gäller stormar ut idag -”no active warning”. Dock är väderprognosen inte lika munter, med en del regn och plusgrader. Men man vet ju aldrig hur det är uppe på toppen!

Förutom skidåkningen kommer vi såklart skrapa lite på ytan i utbudet av restauranger och after ski. Häng med på Instagram-stories om du vill, annars kommer det i vanlig ordning reportage på bloggen med alla mina tips!

Resan är en pressresa som arrangeras av Vorarlbergs turistbyrå. Tankar och åsikter som alltid mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...