Hotel Hartenfels i Zug/Lech – recension

Dela inlägget:

Detta sportlov var vi alltså i Zug/Lech i Österrike. Men hur hamnade vi här och hur valde vi boende? Häng med!

När vi hade bestämt oss för att det var till Arlberg i Österrike vi ville på sportlovet började min vän som planerade denna resa att kontakta hotell. Som jag skrev om i ett tidigare inlägg var våra gemensamma önskemål följande:

  • Vi ville bo i eller nära backen så man kunde åka skidor direkt till en lift utan att behöva ta en buss
  • Vi ville bo på ett hotell med halvpension där man kunde äta middag, så barnen som äter snabbare än vi vuxna kunde springa iväg och leka medan vi satt kvar och åt i lugn och ro
  • Vi ville till ett snösäkert ställe
  • Bra standard, men inte superdyrt
Det finns massor av hotell i Arlberg, från lyxhotell mitt i backen i Oberlech till mer familjeanpassade mindre hotell i utkanten av systemet. Vi bodde på den senare varianten, på Hotell Hartenfels i Zug, strax väster om Lech. Dels för att det var det enda hotell som mötte våra krav som hade lediga rum, men självklart också för att det verkade mysigt! Många hotell blir i stort sett fullbokade ett år i förväg då många återkommer år efter år, så vill ni hit nästa sportlov är det dags att börja fundera på boende redan nu!
Zug sett från liften
Zug sett från liften

Hotel Hartenfels i Zug/Lech – recension

Det var viktigt för oss när vi bokade boende att man både kunde åka skidor till och från backen från hotellet. Det kan man från Zug, då man kan glida ner till en tvåstolslift som tar en vidare till systemet och det finns en transportsträcka från systemet för hemfärd. Någon dag när liften var avstängd tog vi bussen till Lech som stannar 10 meter från hotellet. Andra dagar när barnen var för trötta för att åka skidor hem tog vi också bussen.
Hotel Hartenfels Zug
Busstopp utanför hotellet

Hotel Hartenfels Zug
Stakning ett par hundra meter fram till liften

Hotel Hartenfels Zug
Liten tvåstolslift till stora backen

Hotel Hartenfels Zug
Transportsträckan hem

Hotell Hartenfels – personligt familjeägt hotell

Hotell Hartenfels är ett litet familjeägt hotell, med 20-talet rum. Vi bodde i ett familjerum med två separata sovrum varav det ena hade en vardagsrumsdel. Rummen är fräscha men så långt från ett modernt designhotell man kan komma!

Hotel Hartenfels Zug Hotel Hartenfels Zug Hotel Hartenfels Zug

Hotel Hartenfels Zug
Utsikt från sovrumsfönstret

Litet spa i källaren!

I källaren lämnar man skidor och pjäxor och där finns även ett spa med en stor finsk bastu, en ångbastu och en iskall dusch. Som bastufantast bastade jag självklart här nere varje dag.
Hotel Hartenfels Zug Hotel Hartenfels Zug Hotel Hartenfels Zug

Personlig service och god mat

Det är trevlig och personlig service och bra mat. Till frukosten kunde vi förutom en buffé beställa in ägg som gjordes efter beställning.
Hotel Hartenfels Zug Hotel Hartenfels Zug
På middagen var fyra rätters-menyn kul för oss vuxna men inte lika uppskattad av barnen, så efter två kvällar bad vi att barnen skulle få skippa förrätterna och gå direkt på varmrätten. Skönt att maten ingår så man dels slipper fundera på var man ska äta middag, dels inte behöver tänka på vad maten kostar. Då vi reste med två andra familjer var det perfekt att barnen kunde äta och sedan sticka iväg och leka medan vi vuxna kunde ära våra fyra rätter och dricka vin i lugn och ro!
Hotel Hartenfels Zug

Exempel på en middag på Hotell Hartenfels

Så här såg en typisk middag ut matmässigt på Hartenfels. Gott och vällagat, men inte på finkrogsnivå.
Hotel Hartenfels Zug Middag
Förrätt 1: viletto tonnato

Hotel Hartenfels Zug Middag
Förrätt 2: Löksoppa med ost
Hotel Hartenfels Zug Middag

Hotel Hartenfels Zug Middag
Varmrätt, kycklinggryta med ris

Hotel Hartenfels Zug Middag
Dessert: Chokladmousse
En av kvällarna bytte vi ut menyn mot fonduemiddag. Riktigt gott med massor av kött och skaldjur att koka i köttbuljong. När vi ätit upp allt kom servitrisen och hällde i lite sherry i buljongen som var kvar och serverade den som soppa. Otroligt mustigt och gott!
Hotel Hartenfels Zug Middag

Barnanpassat

Hotel Hartenfels är verkligen ett hotell där det kändes avslappnat att ha med barnen. De fick ett eget barnbord till middagen och ägarna kom ofta ut på kvällarna och pratade med barnen om hur deras dag varit. Barnen var välkomna ner i bastun (till skillnad på vissa lyxhotell där det är 14-årsgräns). Men det bästa enligt barnen var hotellets läge strax utanför centrum med en stor åker bakom hotellet täckt av tjock snö där de lekte varje dag efter skidåkningen.
Hotel Hartenfels Zug

Prisnivån -hög!

Just under sportlovet går priserna upp ordentligt. Trots att detta var ett trestjärnigt hotell kostade sju nätter för med halvpension drygt 3.800 Euro exkl dryck. Lägg till kostnader för flyg, hyrbil, luncher, skidor och liftkort så drar detta helt klart iväg.
Mer information på Hartenfels hemsida.

Bo lyxigare?

Känner man att Lech verkar härligt, men vill bo riktigt lyxigt? Då finns en rad lyxhotell i Oberlech. Vi var och testade spa:at i ett av dem – läs mer om det hotellet i nästa inlägg!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...