Sista-minuten resa i Påsk – vi åker till Budapest!

Dela inlägget:

Vi hade ovanligt svårt att bestämma vad vi skulle göra på påsklovet i år och var vi skulle resa. Egentligen skulle en vecka i Dubai med lite värme varit perfekt, men vi var där i Julas och ville även detta lov bara resa iväg 4-5 dagar för att kunna jobba delar av skollovet. Så vi kollade upp massa olika alternativ på närmare håll med direktflyg, som Reykavik, Barcelona, Palma – men fastnade till slut för en stad som jag var i för två år sedan och verkligen vill tillbaka till – Budapest. Och idag, i väl senaste laget, bokade vi flygbiljetterna.

Sista-minuten resa i Påsk till Budapest

Budapest har inte den värme över påsken men kan få i Dubai, men väl varma bad där vi planerar att spendera en hel del tid!

Mycket längre än så har vi inte kommit i planeringen, men jag vill gärna passa på att göra lite av det jag inte hann med sist jag var där, som att testa någon av stadens prisvärda Michelin-krogar – varav fyra med 1 stjärna. Och såklart följa delar av min egen topp-7 lista över saker att göra i Budapest men nu ta med resten av familjen. Kanske lämna barnen på hotellet någon kväll och ta med min fru till stadens coola ruin bars.

Nu när barnen är med så det styr det dock de flesta planerna och kanske ska vi boka en natt Aquaworld resort som har en av Europas största inomhusvattenparker men jag är även sugen på att bo igen på fantastiska Buddha Bar Hotel!

Sista-minuten resa i PåskSista-minuten resa i Påsk

Vi är också sugna på att testa något Escape room – även i Budapest finns flera som ser riktigt spännande ut!

Har vi tur kan det även bli läge för att hänga lite på soliga uteserveringar, redan i slutet av nästa vecka ser prognosen för Budapest lovande ut!

Billigt flyg över påsk till Budapest

Över påskhelgen peakar flygpriserna, men vi hittade riktigt bra flyg med Wizzair till Budapest – 5760:- sek för 2 vuxna och 2 barn som är 10 och 12. Visserligen med rabatt om några hundra som jag fick tack vare att jag köpte medlemskap i någon form av klubb sist vi flög med Wizzair till Gdansk. I slutänden var det detta som gjorde att valet föll på Budapest – flyg till Reykavik eller Palma gick på runt 20.000 för oss fyra.

Har du några tips på saker för en familj med stora barn att göra i Budapest? Kommendera gärna!

 

3 kommentarer

  1. Jag rekommenderar Szechenyi-badet i Stadsparken. Det tycker jag är det absolut bästa badet!
    Terror-museet är väldigt intressant också.
    Trevlig resa!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...