Matochresebloggen
Sightseeing i Reykjavik
Island Okategoriserad

Sightseeing i Reykjavik på egen hand

Vår första morgon i Reykjavik vaknade både jag och mina resebloggarvänner Helena och Peter som var på samma resa tidigt. Efter frukost bestämde vi oss för Sightseeing i Reykjavik på egen hand. Jag hade googlat lite kvällen innan på vad man skulle se och vi gav oss ut med en karta i mobilen.

Reykjaviks stadskärna är inte så stor, så staden är perfekt att utforska på egen hand.

Sightseeing i Reykjavik – start hos Sun Voyager

Vårt första stopp var vid Sun Voyager – en skulptur nere vid havet av Jón Gunnar Árnason. Sun Voyager beskrivs som en drömbåt och Jons avsikt med Sun Voyager var att förmedla löftet om oupptäckt territorium, hopp och frihet. I all enkelhet fastnade denna hos mig mest av allt på hela promenaden – älskar intressanta skulpturer i naturen!

Sightseeing i Reykjavik

Konserthuset Harpa i Reykjavik

Vi går vidare längs med vattnet och kommer strax till konserthuset Harpa. En futuristisk fasad med lampor som svepande lyser upp fasaden i rosa, rött, lila och blått. Kommer man senare på dagen när det öppnat kan man även gå in här och kolla runt!

Sightseeing i Reykjavik Konserthuset Harpa

Reykjaviks konstmuseum

Reykjaviks konstmuseum har Islands största samling av bildkonst och har totalt över 3.000 kvadratmeter utställningsytor. Här arrangeras mellan 20 och 30 utställningar per år.

Sightseeing i Reykjavik konstmuseum

Hallgrimskirkja

Hallgrimskirkja är Islands största kyrka och med en höjd på 74,5 meter, dessutom byggd på en höjd, syns den på långt håll. Kyrkan är uppkallad efter den isländska poeten och prästman Hallgrímur Pétursson, författare till Passionssalmen. Här kan man gå upp i kyrktornet ör att kolla in Reykjavik från ovan. Biljetter kostar 900 ISK (ca 80:- SEK).

Hallgrimskirkja Sightseeing i Reykjavik

Hallgrimskirkja Sightseeing i Reykjavik

Austurvöllur Square

På sommaren en plats med uteserveringar och massor med folk, På vintern en del mysiga caféer men själva torget är öde. Här ligger även Alltinget som är Islands motsvarighet till vårt riksdagashus.

Austurvöllur Square Sightseeing i Reykjavik

 Sightseeing i Reykjavik

Reykjavik Old Harbor

Island är en fiskenation och än idag är hamnen aktiv, speciellt på sommaren när privatbåtar fyller hamnen och restaurangerna här nere öppnar upp för säsongen.

Reykjavik Old Harbor

Street art i Reykjavik

Det finns massor med street art i Reykjavik – på hus, gator och elskåp.

Street art i Reykjavik

Street art i Reykjavik

Street art i Reykjavik

Street art i Reykjavik

Tjörnin

Tjörnin är en liten sjö mitt i Reykjavik, kantad av pampiga hus. Här kan man t ex ta en promenad runt hela sjön om man har tid.

Tjörnin

Så mycket mer att se…

Vi hann bara skrapa på ytan av allt att se i Reykjavik denna 2-timmars morgonpromenad. Jag skulle till exempel gärna gå upp i kyrktornet, besöka konstmuseet och gå in på Harpa. Testa massa intressant street food och ta en barrunda. Men, man hinner ju inte med allt man vill på en wekeend!

Vad vi mer gjorde på Island –  länkar till de andra reportagen

Mer om båtutflykt och norrsken på Island i kommande inlägg!

Du kanske också är intresserad av...

3 Comments

 • Reply
  Sightseeing i Reykjavik på egen hand - holy-cow.se blogg
  7 mars, 2019 at 15:37

  […] Sightseeing i Reykjavik på egen hand dök först upp på […]

 • Reply
  FREEDOMtravel
  9 mars, 2019 at 20:09

  Tack för att du fick upp oss på morgonen på en trevlig “guidad” tur! 🙂 Jag ska lägga ut något framöver också, men har inte kommit dit ännu … Ligger lite efter 😉

  • Reply
   christianmuda
   11 mars, 2019 at 18:28

   Kul att ni hängde på!

Lämna gärna en kommentar