Restauranger i Reyjkavik – 9 tips för foodies

Så många restauranger i Reyjkavik – vilken ska man välja? När vi var där åt vi dels på två av pop-up-restaurangerna som ingick i Food & Fun-programmet, men en kväll åt vi även på den restaurang som det kanske snackas mest om i Reyjkavik just nu – Reykjavík meat. Men jag gjorde research som räcker till åtta till tips! Först dock lite bilder från Meat – en restaurang som ni verkligen inte ska missa om ni gillar kött.

Reykjavík meat

Det var fullbokat hela helgen när vi försökte boka bord men när vi kom sent en kväll i slutet på restaurangens andra sittning fanns det möjlighet att få ett bord som blev ledigt och testa denna restaurang.

Tydligen så är detta stadens snackis just nu och jag var så nyfiken på att testa något från menyn. Medan de fixade i ordning bordet tog vi i en cocktail i baren.

Restauranger i Reyjkavik - 9 tips

Apelsin och absinth, en för mig helt ny men riktigt lyckad kombination och en riktig aptitretare! Stärkt av denna tog vi in två av de mest populära rätterna och lite vin från deras stora vinlista.

Restauranger i Reyjkavik - 9 tips

Restauranger i Reyjkavik - 9 tips

Tonfisk med rädisor och en tunn brödcrunch som smakade nästan som lövtunn salami – bland det godaste jag smakade under min weekend i Reykavik. Till varmrätt var det ingen tvekan – vi högg in på en sirloin med bakad rotselleri som i stort sett varenda sällskap tog in (Samma som läggs upp på översta bilden i detta inlägg). Så mört, gott och perfekt grillat kött. Dessa rätter är nästan en anledning i sig att åka tillbaka till Reykjavík!

Åtta Michelinkrogar i Reykjavík

Ett riktigt bra verktyg för att hitta krogar i nya städer är annars Michelinguidens webbsida, även om de allra senaste tillskotten inte finns med där. I Reykjavík finns inga krogar med stjärnor, men sju restauranger med utmärkelsen Michelin the Plate och en med Bib-gourmand. Som referens til några krogar i Stockholm med dessa utmärkelser har Sturehof, Hantverket och Ichi ”The Plate”. Lilla Ego ett exempel som har Bib-gourmand. Så dessa krogar är riktigt bra. Har man bara några kvällar i en ny stad är för mig maten för viktigt för att chansa, så dessa åtta skulle jag välja från nästa gång jag kommer till Reykjavík. En av dem har jag redan varit på – Vox – dock var det inte var deras vanliga meny utan ett gästspel, så det var inte helt representativt för maten i vanliga fall.

Här hittar ni en sida med alla åtta Michelinkrogar i Reykavik, där ni även ser prisnivåer och exempel på vilken mat de serverar. En bild därifrån hittar ni nedan!

Restauranger i Reyjkavik - 9 tips

Pop-up-restauranger i Februari – Food & Fun

Är du av en händelse i Reyjkavik i slutet av Februari så finns det ännu fler riktigt intressanta alternativ. Då äger matfestivalen Food & Fun, där inresta stjärnkockar gör pop-ups på ett 20-tal restauranger. Läs mer om det här!

Billiga måltider då?

Vill man ha en billig måltid däremot är Tripadvisor en bra site. Kanske för lunch om man ska dra på lite mer på kvällen!
I topp på Tripadvisor ligger Icelandic Street food som bland annat serverar traditionell fisk- eller lammsoppa i brödskålar och Fish & Co som hävdar att de är den billigaste fiskrestaurangen på Island.

Bild lånad från Icelandicstreetfood.com
Bild lånad från Icelandicstreetfood.com

Har du några fler bra restaurangtips för foodies som ska till Reyjkavik? Kommentera gärna!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Öppet Spår 90 – Fast-track till Vasaloppet

Från att inte ha åkt längdskidor sedan jag var barn, till att börja träna förra året och nu...

Champagnelunch med Guldkula – Sveriges mest sålda Champagne

I fredags hade jag den stora glädjen att få komma på en Champagnelunch med Guldkula - skumpan som...

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...