fbpx
Matochresebloggen
Scandic Rubinen
Göteborg Hotell Okategoriserad

Scandic Rubinen i Göteborg – perfekt läge mitt på Avenyn

Sist vi var i Göteborg bodde vi på ett hotell nere vid Centralstationen. Denna gång ville vi bo lite mer i smeten, nära både restauranger, affärer och Liseberg. Valet föll på Scandic Rubinen som dessutom har en stor takbar!

Hotellet har legat här länge och utifrån ser det inte så spännande ut snällt uttryckt. Men inuti har det mesta fått en omfattande renovering de senaste åren och känns nu väldig fräscht. Om man får ett av de nyrenoverade rummen alltså.

Rummen på Scandic Rubinen

En stor del av rummen har fått en totalrenovering och man ser det redan innan man kliver in. Även korridorerna har ny yta med heltäckningsmattor och dämpad belysning. Snyggt!

Scandic Rubinen i Göteborg

Vi hade bokat ett familjerum och trodde först vi fått fel rum – var fanns sängarna för barnen?

Scandic Rubinen i Göteborg

Dolda i väggen visade det sig! Så här såg de ut i utfällt läge. Perfekt för större barn som inte gillar att trängas i en bäddsoffa eller på en ranglig extrasäng.

Scandic Rubinen i Göteborg

Rymligt rum med bra wi-fi. Behöver man ens nämna wi-fi nuförtiden eller är det supersnabbt på alla hotell 2018? “Lika bra som hemma” tyckte barnen som var nöjda med att kunna streama film utan problem.

Frukost

Hotellet är stort och det märks på frukostbuffén. Första dagen sov vi länge så vi kom ner efter värsta ruschen, skönt! Stor buffé som var bättre än jag mindes Scandic-frukosten.

Scandic Rubinen i Göteborg frukostScandic Rubinen i Göteborg frukostScandic Rubinen i Göteborg frukostScandic Rubinen i Göteborg frukostScandic Rubinen i Göteborg frukostScandic Rubinen i Göteborg frukostScandic Rubinen i Göteborg frukost

Att någon kommit med genidraget att ställa allt man behöver för att göra en egen (virgin) bloody mary vid juicerna var något jag verkligen gillade. Tomatjuice är något jag aldrig köper hem, men alltid tar på hotell om det finns. Att kunna krydda upp den på detta sätt var en härlig detalj!

Scandic Rubinen i Göteborg frukostScandic Rubinen i Göteborg frukostScandic Rubinen i Göteborg frukost

Den andra morgonen gick jag upp mycket tidigare än resten av familjen. Jag passade då på att ta en för-frukost som jag tog med ner i restaurangen på entréplan. Så lyxigt!

Scandic Rubinen i Göteborg frukost

Gym och bastu

Här finns inget spa, men gym som är öppet dygnet runt och en bastu som är varm från klockan 16.00. Att kliva in här efter sex timmar på Liseberg var magiskt… Dock bara 75 grader varmt, men blev ok tryck ändå genom att ösa på massa vatten!

Scandic Rubinen i Göteborg Bastu

Takbar på Scandic Rubinen

När barnen gått och lagt sig men vi vuxna vill vara vakna en sväng till är det ofta ett litet problem om man delar på ett hotellrum. Men på Scandic Rubinen finns en takbar! Med DJ, bra stämning och härlig utsikt. Vilken bonus!

Takbar på Scandic RubinenTakbar på Scandic Rubinen

Restaurang och bar

Även nere i entréplan finns en stor restaurang och bar. Jag testade inte maten här, men en av kvällarna fick barnen mat upp mat på rummet från denna restaurang (medan vi åt på KOKA – mer om den restaurangen i nästa inlägg!). “Helt ok” var omdömet om hamburgaren!

 Scandic Rubinen

Scandic Rubinen

Middag på rummet för kidsen som var nöjda med att “chilla” hemma efter dagen på Liseberg

Sammantaget om Scandic Rubinen

 • Bra läge på avenyn, nära massor med restauranger, barer och promenadavstånd från Liseberg.
 • Fina rum – om ni får ett av de nyrenoverade!
 • Takbar med bra drag.

Fler hotell vi testat i Göteborg:

Clarion Post – Hotell vid centralstationen 

Har du något bra hotelltips i Göteborg? Kommentera gärna!

Du kanske också är intresserad av...

5 Comments

 • Reply
  Heléne Holmberg
  29 augusti, 2018 at 15:25

  Hej
  Tror du skulle gilla https://www.hotelbellora.se/cielo-rooftop-bar/
  En favorit , hoppas du haft det bra iGlteborg

  • Reply
   christianmuda
   29 augusti, 2018 at 20:11

   Tack för tipset Heléne, den takbaren så riktigt bra ut!

 • Reply
  Liniz Travel
  30 augusti, 2018 at 20:52

  Har ju oxå bott där flera ggr! Ett riktigt bra hotell 🙂

  • Reply
   christianmuda
   31 augusti, 2018 at 15:24

   Ja, visst är det!

 • Reply
  Året som gått – resorna 2018 – andra halvan - Matochresebloggen
  25 december, 2018 at 06:02

  […] nya Valkyria och har tre tips till er på hur man slipper köerna (som kan bli lååånga). Vi bodde mitt på Avenyn och åt bland annat middag på restaurang KOKA där jag lärde mig uppskatta naturviner för […]

Lämna gärna en kommentar