Scandic Rubinen i Göteborg – perfekt läge mitt på Avenyn

Dela inlägget:

Sist vi var i Göteborg bodde vi på ett hotell nere vid Centralstationen. Denna gång ville vi bo lite mer i smeten, nära både restauranger, affärer och Liseberg. Valet föll på Scandic Rubinen som dessutom har en stor takbar!

Hotellet har legat här länge och utifrån ser det inte så spännande ut snällt uttryckt. Men inuti har det mesta fått en omfattande renovering de senaste åren och känns nu väldig fräscht. Om man får ett av de nyrenoverade rummen alltså.

Rummen på Scandic Rubinen

En stor del av rummen har fått en totalrenovering och man ser det redan innan man kliver in. Även korridorerna har ny yta med heltäckningsmattor och dämpad belysning. Snyggt!

Scandic Rubinen i Göteborg

Vi hade bokat ett familjerum och trodde först vi fått fel rum – var fanns sängarna för barnen?

Scandic Rubinen i Göteborg

Dolda i väggen visade det sig! Så här såg de ut i utfällt läge. Perfekt för större barn som inte gillar att trängas i en bäddsoffa eller på en ranglig extrasäng.

Scandic Rubinen i Göteborg

Rymligt rum med bra wi-fi. Behöver man ens nämna wi-fi nuförtiden eller är det supersnabbt på alla hotell 2018? ”Lika bra som hemma” tyckte barnen som var nöjda med att kunna streama film utan problem.

Frukost

Hotellet är stort och det märks på frukostbuffén. Första dagen sov vi länge så vi kom ner efter värsta ruschen, skönt! Stor buffé som var bättre än jag mindes Scandic-frukosten.

Scandic Rubinen i Göteborg frukostScandic Rubinen i Göteborg frukostScandic Rubinen i Göteborg frukostScandic Rubinen i Göteborg frukostScandic Rubinen i Göteborg frukostScandic Rubinen i Göteborg frukostScandic Rubinen i Göteborg frukost

Att någon kommit med genidraget att ställa allt man behöver för att göra en egen (virgin) bloody mary vid juicerna var något jag verkligen gillade. Tomatjuice är något jag aldrig köper hem, men alltid tar på hotell om det finns. Att kunna krydda upp den på detta sätt var en härlig detalj!

Scandic Rubinen i Göteborg frukostScandic Rubinen i Göteborg frukostScandic Rubinen i Göteborg frukost

Den andra morgonen gick jag upp mycket tidigare än resten av familjen. Jag passade då på att ta en för-frukost som jag tog med ner i restaurangen på entréplan. Så lyxigt!

Scandic Rubinen i Göteborg frukost

Gym och bastu

Här finns inget spa, men gym som är öppet dygnet runt och en bastu som är varm från klockan 16.00. Att kliva in här efter sex timmar på Liseberg var magiskt… Dock bara 75 grader varmt, men blev ok tryck ändå genom att ösa på massa vatten!

Scandic Rubinen i Göteborg Bastu

Takbar på Scandic Rubinen

När barnen gått och lagt sig men vi vuxna vill vara vakna en sväng till är det ofta ett litet problem om man delar på ett hotellrum. Men på Scandic Rubinen finns en takbar! Med DJ, bra stämning och härlig utsikt. Vilken bonus!

Takbar på Scandic RubinenTakbar på Scandic Rubinen

Restaurang och bar

Även nere i entréplan finns en stor restaurang och bar. Jag testade inte maten här, men en av kvällarna fick barnen mat upp mat på rummet från denna restaurang (medan vi åt på KOKA – mer om den restaurangen i nästa inlägg!). ”Helt ok” var omdömet om hamburgaren!

 Scandic Rubinen

Scandic Rubinen
Middag på rummet för kidsen som var nöjda med att ”chilla” hemma efter dagen på Liseberg

Sammantaget om Scandic Rubinen

  • Bra läge på avenyn, nära massor med restauranger, barer och promenadavstånd från Liseberg.
  • Fina rum – om ni får ett av de nyrenoverade!
  • Takbar med bra drag.

Fler hotell vi testat i Göteborg:

Clarion Post – Hotell vid centralstationen 

Har du något bra hotelltips i Göteborg? Kommentera gärna!

5 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...