Slipp köerna på Valkyria – tre tips!

Dela inlägget:

I helgen var vi i Göteborg med huvudsikte på att testa Lisebergs senaste attraktion –  Valkyria. Självklart åkte vi även favoriterna från tidigare år som Helix, Balder, Flumeride och Kållerado.

Liseberg Valkyria 2018
Fullt med folk som vi gled förbi tack vare förköpta entrébiljetter!
Allt-i-ett paket på Liseberg
Med allt-i-ett-paketet ingick både entré, åkband och expresspass – smidigt!

Slipp köerna på Valkyria – tre tips

Valkyria är Europas högsta och längsta dive coaster och något många liksom vi kommit hit för att testa. Så, det blev snabbt långa köer. Tar man sig fram till start får man en plats i en av tre rader med sex stolar i varje och så tar den fart.

Slipp köerna på Valkyria

Högt upp till 50 meter, där den stannar just över krönet och rasar sedan neråt iöver 100 km/h. Några härliga svängar senare är den 750 meter långa åkturen över. ”Oj, vad kort” var våra barns spontana reaktion, men de ville ändå köa för att åka igen – för det är en spektakulär åktur!

Slipp köerna på Valkyria

Vi slapp dock de värsta köerna och här är våra tips om hur även du kan göra det, förutom självklarheter som att gå hit en regnig vardag!

  1. Köp allt-i-ett-paket med åkband och entré online – då ingår tre expresspass. Med dessa kan man tre gånger under dagen på tre valfria attraktioner gå in via en speciell expresskö där det är ingen eller kanske bara 10 minuters kö.
  2. Var där vid öppning och gå direkt till Valkyria – då är köerna som kortast
  3. Ta singelkön. På Valkyria finns Lisebergs första singelkö från vilken man plockar personer till tomma platser och fyller attraktionen så den alltid är fullsatt. Vid 12-tiden i lördags, en timme efter öppning var det bara 10 minuters kö till Valkyria i singelkön och trots att vi stod där kunde vi alla fyra åka med samma vagn, eftersom många andra sällskap i den andra kön ville åka ihop och hellre väntade till nästa vagn. Jag hoppas de skapar dessa lösningar för fler attraktioner, då det ofta var tomma stolar i samtliga av dessa som ingen nyttjade.

Lisebergs bästa attraktioner

Efter att ha kört två varv i Valkyria testade vi våra favoriter från tidigare år. Bäst enligt våra berg- och dalbaneälskande barn är Helix (tom bättre än Valkyria) och jag är benägen att hålla med – den är fantastisk! I år hade barnen i förväg laddat ner appen Helix i som man kan sysselsätta sig med i kön (och även vinna expresspass med om man är bäst av alla i kön under 15 minuter).

Helix på LisebergHelix på LisebergHelix på LisebergHelix på Liseberg

Jag hade denna gång kommit ihåg att ta med min megakraftiga powerbank så allas mobiler hade batteri hela dagen trots flitigt användande under köandet.

Valkyria kommer på en stark andraplats och sedan kommer en rad attraktioner vi alltid åker, som träbanan Balder, Flumeride och Kållerado.

LisebergFlumerideFlumeride

Lugn- och ro på Liseberg

Ja, det finns faktiskt platser på Liseberg där lugnet råder och man slipper stimmet nere vid huvudgatan. Uppe på berget, finns flera vackra parker – vår favorit är vid småbarnsområdet där jag och min fru satt i solen medan barnen körde Helix ännu en gång själva och sedan lite nostalgiskt körde ett varv i den vackra karusellen i gammal stil de åkt sedan de var små.

Lugn- och ro på Liseberg
Vy från trädgården

Trädgården på LisebergKlätterställning LisebergKarusell Liseberg

Vårt lunchställe på Liseberg

Det finns en uppsjö av olika restauranger och matalternativ på Liseberg, men vår favorit sedan tidigare är Järnvägsrestaurangen, inredd som en gammal tågstation och med de flesta borden i ”tågvagnar”. Maten här är husmanskost som passar hela familjen och barnen får gratis mjukglass efter maten!

Järnvägsrestaurangen LisebergJärnvägsrestaurangen LisebergJärnvägsrestaurangen Liseberg

Som alltid – en fantastisk dag på Liseberg. Även i år prickade vi in en solig lördag med massor med folk, något år ska vi se till att komma hit en regnig tisdag när ingen annan är här för att verkligen kunna åka allt – massor med gånger!

Fler tips inför ditt besök på Liseberg

För två år sedan fick jag tips från en insider på Liseberg om de bästa tipsen för en barnfamilj. De står sig än idag!

Tips 1: Mät barnen på Gästservice. Då får barnen ett band på armen som visar precis vilken längdgräns som gäller och på det viset slipper ni onödiga mätningar vid attraktionerna.
Tips 2: Ladda mobilen gratis hos Gästservice i vår mobilladdare – på laddstationen finns laddsladdar till alla de vanligaste modellerna.
Tips 3: Ha med egen vattenflaska och fyll på i våra vattenstationer under dagen – särskilt varma dagar kan detta vara en bra idé.
Tips 4: Ta med picknick – uppe i Lisebergs Trädgårdar finns många fina platser där det är lite lugnare, fin paus i det gröna!
Tips 5: Missa inte våra lekplatser – barn som står i kö till karuseller kan behöva springa av sig. Från och med i sommar har vi två lekplatser för spring och bus, en i Kaninlandet och en i Barnens Paradis.
Tips 6: Nästan varje dag spelas en familjeföreställning på Kvarnteatern– gratis och kul + att det ger familjen underhållning och en chans att vila benen i ca 30 minuter.
Tips 7: Vet ni när ni vill äta och vart – boka bord i förväg så slipper ni onödiga väntetider.
Tips 8: Ladda ner appen Liseberg inför besöket. Där finns allt man behöver veta för att besöket ska bli smidigt; lediga p-platser, öppettider och priser, attraktionsköer i realtid, artistprogram, närmaste toalett mer mera.

Har du några fler tips inför besöket på Liseberg? Kommentera gärna!

Fler inlägg om vår weekend i Göteborg

Resan dit med tåg

Hotell, restauranger och saker att göra – kommer inom kort!

1 kommentar

  1. […] Lisebergs bästa attraktioner – Efter att ha kört två varv i Valkyria testade vi våra favoriter från tidigare år. Bäst enligt våra berg- och dalbaneälskande barn är Helix (tom bättre än Valkyria) och jag är benägen att hålla med – den är fantastisk! I år hade barnen i förväg laddat ner appen Helix i som man kan sysselsätta sig med i kön (och även vinna expresspass med om man är bäst av alla i kön under 15 minuter). Jag hade denna gång kommit ihåg att ta med min megakraftiga powerbank så allas mobiler hade batteri hela dagen trots flitigt användande under köandet. Valkyria kommer på en stark andraplats och sedan kommer en rad attraktioner vi alltid åker, som träbanan Balder, Flumeride och Kållerado. Visa hela svaret […]

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...