SAS Lounger på Arlanda vid Terminal 4 och Terminal 5

Dela inlägget:

Loungerna på flygplatser var länge helt utom räckhåll för mig när jag reste. Det var förbehållet resenärer i business class eller för de som reste väldigt mycket. Men numera finns det faktiskt möjlighet att hänga i lounger innan flyget även för oss alla andra.

När SAS förra året lanserade kategorin SAS Plus ingick loungeaccess i biljetten. Ibland är Plus bara är lite dyrare än SAS Go så vi bokade snabbt flyg både till Paris och Miami i SAS Plus och när jag förra veckan flög inrikes med SAS var det nästan samma pris i Plus som Go. Så nu har jag testat Sas Lounger på Arlanda både vid Terminal 4 och Terminal 5. Och nu har jag dessutom just klättrat upp till silvernivå i Eurobonus så jag får access till loungerna under hela sommaren!

SAS Lounge på Arlanda Terminal 5 Utrikes

SAS Loungen på Arlanda Terminal 5 ligger en trappa upp, lite svår att hitta. Men det är värt att gå hit om ni har en flygbiljett eller Eurobonuskort som ger er access, Stort, fräscht, lättare mat och dryck.

På morgonen serveras en frukost med juice, smörgåsar, kokt ägg och kaffe. Senare på dagen ofta lättare maträtter som soppa.

SAS Lounge Arlanda Terminal 5Sas lounge arlanda terminal 5

SAS Lounge på Arlanda Terminal 4 Inrikes

SAS Loungen på Arlanda Terminal 4 – inrikesterminalen – når man via en hiss nära gate 39. Denna lounge är lik den vid terminal 5, men har ett mer begränsat utbud av förtäring, exempelvis i form av kakor , en enkel soppa eller en mellanöl med lite chips. Ett plus att de har mellanöl på fat!

SAS Lounge på Arlanda Terminal 4 InrikesSAS Lounge på Arlanda Terminal 4 InrikesSAS Lounge på Arlanda Terminal 4 Inrikes SAS Lounge på Arlanda Terminal 4 Inrikes

Oavsett terminal är det ett skönt ställe att vara på när man väntar på flyget. Självklart finns displayer inne i loungerna som visar avgångar och eventuella förseningar så man kan maxa tiden man stannar kvar i loungen!

Så kommer du in i en lounge fast du flyger economy

Ja, även om du inte kvalificerar dig via SAS Plus eller Eurobonus finns det fler sätt att ta er in i flygplatslounger över hela världen. Detta kan du läsa mer om i ett helt eget inlägg som du hittar här.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...