Oktoberfest i Stockholm på Biergarten Gröna Lund

Dela inlägget:

Oktoberfesterna i München är legendariska med runt 15 stora och 14 mindre öltält runtom i staden, de stora med plats upp till 10.000 människor. En galen tillställning grundad redan på 1800-talet som lockar över 6 miljoner besökare varje år.

Oktoberfest i Stockholm på Biergarten Gröna Lund

Jag gillar verkligen idén med en avslappnad oktoberfest, god tysk öl och mat, men har ännu inte kommit mig för att planera in en resa till Muchen. Så det är kul att traditionen firas även här i Sverige.
På Gröna Lund finns sedan ett par år Biergarten – ett tyskt ölhus intill radiobilarna. Här kör man hela oktober och en bit in i November Oktoberfest med en tyrolermeny, tyskt öl och liveband! I veckan var jag och en kompis där och det var en riktigt kul kväll!
Vi kom ganska tidigt och högg direkt in på förrätten som stod på bordet och väntade. En stor pretzel, len ostkräm, små pickles, korvar och skinka. Till det en iskall tysk weisbierl och umpa-umpamusik från livebandet som i början av kvällen gick runt bland borden med dragspel och gitarr.
Oktoberfest i Stockholm Oktoberfest i Stockholm
Menyn fortsatte med en frasig schnitzel med ansjovis, kapris, citron. Allt mer folk strömmade in och lokalen och bandet intog vid 8-tiden scenen. Nu lämnade man den tyska musiken och gick in på mer publikfriande after-ski-låtar som ”Han tog av sig sin kavaj”.
Oktoberfest i Stockholm Oktoberfest i Stockholm Oktoberfest i Stockholm
Riktigt bra drag, men utan att det spårade ut utan en glad och uppsluppen stämning. Personalen var självklart klädd i lederhosen och mänga av gästerna kom i passande utstyrsel. Man kunde även köpa hattar på plats vilket många gäster gjorde.
Det vore utan tvekan kul att uppleva den riktiga Oktoberfesten  i München, men det kräver både mer tid, pengar och framförhållning – biljetterna tar slut redan i April till de bästa tälten. Man behöver förboka biljetter även till Oktoberfesten på Biergarten, men det räckte för oss att göra det några dagar i förväg. Och ölen var exakt av samma typ som i München!
Gillar du tysk öl och mat är detta en perfekt grej att göra med kompisarna en mörk höstkväll! Man kan inte boka bord online utan man ringer 010-708 70 00.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...