fbpx
Matochresebloggen
Oktoberfest i Stockholm
Oktoberfest Restauranger i Stockholm

Oktoberfest i Stockholm på Biergarten Gröna Lund

Oktoberfesterna i München är legendariska med runt 15 stora och 14 mindre öltält runtom i staden, de stora med plats upp till 10.000 människor. En galen tillställning grundad redan på 1800-talet som lockar över 6 miljoner besökare varje år.

Oktoberfest i Stockholm på Biergarten Gröna Lund

Jag gillar verkligen idén med en avslappnad oktoberfest, god tysk öl och mat, men har ännu inte kommit mig för att planera in en resa till Muchen. Så det är kul att traditionen firas även här i Sverige.
På Gröna Lund finns sedan ett par år Biergarten – ett tyskt ölhus intill radiobilarna. Här kör man hela oktober och en bit in i November Oktoberfest med en tyrolermeny, tyskt öl och liveband! I veckan var jag och en kompis där och det var en riktigt kul kväll!
Vi kom ganska tidigt och högg direkt in på förrätten som stod på bordet och väntade. En stor pretzel, len ostkräm, små pickles, korvar och skinka. Till det en iskall tysk weisbierl och umpa-umpamusik från livebandet som i början av kvällen gick runt bland borden med dragspel och gitarr.
Oktoberfest i Stockholm Oktoberfest i Stockholm
Menyn fortsatte med en frasig schnitzel med ansjovis, kapris, citron. Allt mer folk strömmade in och lokalen och bandet intog vid 8-tiden scenen. Nu lämnade man den tyska musiken och gick in på mer publikfriande after-ski-låtar som “Han tog av sig sin kavaj”.
Oktoberfest i Stockholm Oktoberfest i Stockholm Oktoberfest i Stockholm
Riktigt bra drag, men utan att det spårade ut utan en glad och uppsluppen stämning. Personalen var självklart klädd i lederhosen och mänga av gästerna kom i passande utstyrsel. Man kunde även köpa hattar på plats vilket många gäster gjorde.
Det vore utan tvekan kul att uppleva den riktiga Oktoberfesten  i München, men det kräver både mer tid, pengar och framförhållning – biljetterna tar slut redan i April till de bästa tälten. Man behöver förboka biljetter även till Oktoberfesten på Biergarten, men det räckte för oss att göra det några dagar i förväg. Och ölen var exakt av samma typ som i München!
Gillar du tysk öl och mat är detta en perfekt grej att göra med kompisarna en mörk höstkväll! Man kan inte boka bord online utan man ringer 010-708 70 00.

Du kanske också är intresserad av...

4 Kommentarer

 • Reply
  Liniz Travel
  21 oktober, 2017 at 18:55

  Wow vad trevligt 🙂

  • Reply
   christianmuda
   21 oktober, 2017 at 19:17

   Ja, så himla kul att Gröna Lund satsar på saker som detta och Haöloween!

 • Reply
  Selma Hasanagic
  21 oktober, 2017 at 21:07

  Så himla kul med Oktoberfest ?

  • Reply
   christianmuda
   21 oktober, 2017 at 21:10

   Ja, superkul!

Lämna gärna en kommentar