Rabatterade SAS-biljetter för SAS aktieägare – så här funkar det – uppdaterad 26 April 2021

Om man äger minst 400 aktier i SAS kan man få access till Rabatterade SAS-biljetter för SAS aktieägare. Men hur funkar det och hur stor är rabatten? Aktien står nu i under 10:- styck, så för knappt 4000:- kan man bli en aktieägare som kan ta del av rabatten. Jag googlade runt och hittade denna länk hos SAS, där man kunde läsa mer om hur det funkar.

”Som aktieägare i SAS får du normalt 10–20 % rabatt på biljettpriset (exklusive skatter och avgifter) på alla SAS europeiska och skandinaviska resmål som opereras av SAS. Det enda du behöver göra är att boka din resa online via länkarna på den här sidan. Notera att rabatten enbart gäller för resande i SAS Go och inte i SAS Go Light. Priserna i SAS Go Light (som inte inkluderar incheckat baggage) kan vara marginellt lägre”.

Rabatterade SAS-biljetter för SAS aktieägare -Testsökningar

När jag sökte via länken ovan på ett par olika resmål fick man en liten rabatt på SAS Go. Aktieägare-priset till vänster. Ca 50:- -200:- rabatt per person på resor till Nice eller Oslo.

Rabatterade SAS-biljetter för SAS aktieägare
Rabatterade SAS-biljetter för SAS aktieägare

Så, om man tror att SAS-aktien kommer klara sig skapligt bra i dessa Corona-tider och kommer resa en del med SAS kan denna lilla investering ju ge bra avkastning, framför allt om man köper biljetter till fler än sig själv. ”Du får köpa hur många flygbiljetter du vill, så bjud in både familj och vänner på din nästa resa, men kom ihåg att du själv måste ingå i resesällskapet hela vägen”.

Ingen rabatt utanför Europa

Mycket riktigt gavs heller ingen rabatt på resor utanför Europa. Exempelvis är priset för en resa till Boston samma för aktieägare som på den vanliga siten.

Läs mer hos SAS om hur rabatten funkar. Själva aktierna köper man som vanligt där man handlar aktier!

Nytt aktieägarerbjudande

Uppdaterad 2021-04-26: Numera får aktieägare även ta del av de SAS ”Family & Friends”-rabatter som kommer 2-3 gånger per år. För att få rabatten behöver man numera gå in på denna länk och beställa ett lösenord från SAS investerarportal, som skickas med post.

Läs mer om att flyga med SAS

1 kommentar

  1. […] Gillar du som jag flyg , har lite pengar över och tror att flygindustrin kommer repa sig från den djupa dippen i antal passagerare från Mars förra året? Då kanske det är läge att köpa aktier i något flygbolag som du både gillar och tror på. Själv hart jag köpt lite aktier i både American Airlines (som gått upp 31% sedan jag köpte dem) och SAS (som jag köpte redan i mars 2020) och som sedan dess tyvärr bara gått plus minus noll. Hoppas på en stark uppgång – plus att man som SAS-aktieägare kan få lite förmånliga priser. då och då – läs mer om det här […]

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Öppet Spår 90 – Fast-track till Vasaloppet

Från att inte ha åkt längdskidor sedan jag var barn, till att börja träna förra året och nu...

Champagnelunch med Guldkula – Sveriges mest sålda Champagne

I fredags hade jag den stora glädjen att få komma på en Champagnelunch med Guldkula - skumpan som...

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...