fbpx
Matochresebloggen
Panic Supper Bowl Foodora
Mat Vi testar

Så fixar du mingelfest för 15 personer på en timme

I måndags var Daniel – en trevlig resebloggare som har bloggen Dryden.se, på tillfälligt besök i Stockholm och då min fru var bortrest (och jag var själv hemma med barnen) passade jag på att bjuda hem honom och ett gäng andra resebloggare till mig för mingel och enklare middag. Det visade sig att många ville hänga på och till slut var vi 15 personer! Klart mer än jag hade räknat med, men vi har plats så varför inte!
Jag som bara har bloggen som en hobby vid sidan av mitt vanliga jobb hade sena möten och skulle hämta på fritids och lämna min son på gymnastik innan alla kom, så det krävde en del planering men funkade riktigt bra!
Här kommer lite tips om ni blir sugna på att ha ett mingel med middag men vet att ni kommer ha mindre än en timme på er innan gästerna kommer!

Planering och inbjudan

För att enkelt veta hur många som skulle komma satte jag upp ett enkelt formulär i Google docs. Perfekt för alla typer av inbjudningar och man får allas namn, mailadresser och eventuella önskemål om mat och dryck prydligt samlat i ett kalkylark. Dagen innan gästerna skulle komma mailade jag ut detaljer om adress, kod, tider, vad som skulle serveras etc så det blev minimalt med oklarheter.

Inköp och förberedelse

Jag förberedde några säkra kort vi brukar göra, med salta mandlar och chips som snacks samt min nya favoritförrätt – ugnsbakad rotselleri med majonnäs och grönkålschips (recept här). Vi hade gäster i lördags och då passade jag på att göra denna som förrätt, men i tredubbel sats, så innan gästerna kom i måndags tog det bara fem minuter att lägga upp och montera dessa tilltugg
Tilltugg

Dryck

Något som nästan alla gillar är rosa bubbel, så jag köpte ett gäng flaskor av vårt favoritbubbel Patriarche redan i fredags och la in i kylen dagen innan gästerna kom – bubbel måste vara iskallt! Vi hade en stor fest för ett par år sedan då vi köpte in 60 champagneglas från Ikea så det var bara att hämta upp ett gäng glas från källaren. Och is för att hålla bubblet kallt i champagnekylaren frös jag in i stora fryspåsar dagen innan. Stora klumpar som jag la i en handduk och krossade mot en tjock skärbräda till lagom stora delar som räckte hela kvällen. Det gjorde dock inte bubblet som gick åt i rasande fart, så jag bröt mot Magdalena Ribbings regel om att aldrig bjuda på vin som gästerna har med sig som present så kunde vi fylla på vinkylaren med mer gott bubbel.
Bubbel

Middag

Att hinna med att laga middag till 15 personer dessutom insåg jag på förhand skulle varit att pusha detta lite väl mycket, så jag frågade Foodora om de hade någon ny rätt vi kunde testa och det hade de – Panic Suppers vietnamesiska bowls. Jag testade Panic Supper för ett par månader sedan – då var det ingredienser till en rätt man lagade själv hemma. Deras nya bowls kom färdiglagade, bara att packa upp och äta.
Så efter lite bubbel och snacks ringde det på dörren vid sjutiden och in kom tre papperspåsar fulla med mat. Väldigt gott och så smidigt!
Panic Supper Bowl Foodora Panic Supper Bowl Foodora Panic Supper Bowl Foodora
Så, det går faktiskt att bjuda hem gäster med minimalt med tid om man planerar lite och tar genvägar som att beställa hem färdig mat!
Ja – en till sak som underlättar är såklart om man hjälps åt. Kvällen fick en storslagen final med en underbar tårta som Anneli som bloggar på Life in cerise hade bakat.

Bild lånad från Dryden.se

Vill du läsa mer om kvällen kan du göra det hos några av de andra resebloggarna som var hos mig. Helena och Peter som driver Freedomtravel. Lisa som har bloggen Livet från den ljusa sidan. Ämma från Fab’Fämme. Och Towe som bloggar på Comeflywithme.se. Och hos Dryden som var den som startade det hela med en enkel fråga om någon kanske ville ses och ta en öl efter jobbet…:-)

Du kanske också är intresserad av...

9 Comments

 • Reply
  Anneli
  4 oktober, 2016 at 19:19

  Tack för din gästfrihet och för bra arrangerat, och kul blogginlägg!

 • Reply
  Lisa / livet från den ljusa sidan - en reseblogg
  4 oktober, 2016 at 19:24

  Like a pro, alltså! Så himla trevlig kväll – tack för tilltugg, sällskap och gästvänligheten!

 • Reply
  Dryden - Traveler's Edition
  4 oktober, 2016 at 20:02

  Tack för att vi fick komma och hänga hos dig den här kvällen! Riktigt bra uppstyrt! 🙂

 • Reply
  Katarina
  4 oktober, 2016 at 20:05

  Episkt Christian. Episkt! Och smart skrivet, för precis såhär enkelt var det ju och precis såhär enkelt brukar det ju inte vara, Som jag skrev till Towe, tänker att du är Stockholms nästa stora eventplanerare. Om du kan rodda detta på en handvändning, tänker jag nobelfesten nästa?!

 • Reply
  Ladies Abroad
  4 oktober, 2016 at 20:30

  Rolig vinkel på inlägget! Me like. Och tack för gästfriheten.

 • Reply
  Anna, New York – My Bite of the Big Apple
  5 oktober, 2016 at 04:48

  Mer sånt här i livet! Underbart att både läsa om och se bilder från. Det var verkligen snyggt jobbat!

  Nästa gång hoppas jag också kunna vara med. 🙂
  /Anna, New York – My Bite of the Big Apple

 • Reply
  Ämma (http://fabfämme.se)
  5 oktober, 2016 at 12:00

  Så himla bra jobbat! Älskade de där rotsellerisnacksen, måste nog testa att göra dem någon gång. Tack för superfint värdskap!

 • Reply
  Resebloggträff & Vietnamesisk middag – Liniz Travel
  5 oktober, 2016 at 19:08

  […] de bästa anledningarna till att blogga är allt trevligt nätverkande. Härom dagen bjöd snälla Christian som driver Mat och Resebloggen hem ett gäng Resebloggare på […]

 • Reply
  Towe
  5 oktober, 2016 at 19:42

  Underbar kväll – underbar värd! Tack för allt!

Lämna gärna en kommentar