Testar Panic Supper – street food man lagar själv

Dela inlägget:

Då och då får jag frågan om jag vill testa en produkt eller ny tjänst och denna vecka kom ett bud från Foodora med en påse jag tyckte var extra intressant – ”Panic Supper”. En box med recept och råvaror för en vietnamesisk ”street food”-middag där man fått hjälp med att förberedelser som att koka buljong, marinera kött osv.

Barnen blev väldigt nyfikna på påsens innehåll...
Barnen blev väldigt nyfikna på påsens innehåll…

Matochresebloggen Foodora (12 of 30)

I påsen fanns allt man behövde för att laga till en ”Vermicelli bowl with roast red pork” – varm nudelsallad med marinerad ugnsstekt fläskytterfilé. Dessutom färska vårrullar som förrätt. Jag skummade receptet och såg att fläskytterfilén behövde en knapp timme i ugnen så jag började med att stoppa in den. Sedan pysslade jag med att fritera vårrullar, skölja och hacka grönsakerna och örterna som skulle i och koka risnudlar medan köttet gick klart i ugnen.

Matochresebloggen Foodora (14 of 30)  Matochresebloggen Foodora (17 of 30)

Matochresebloggen Foodora (18 of 30)

Vi har inte börjat att beställa hem färdiga matkassar så att få hem råvaror och recept till en specifik rätt som denna är fortfarande lite nytt och det är ju klart smidigt att få precis lagom mycket thaibasilika, koriander, picklade morötter, marinerat kött osv som behövs.

Hur blev maten då? God! De friterade vårrullarna var supergoda och Vermicelli-bowlen också god (tyckte i alla fall vi vuxna – barnen gjorde varsin klart avskalad variant där allt som jag tyckte lyfte rätten inte fick vara med). Kanske aningen söt buljong för vår smak men gott med alla olika råvaror som gjorde att denna rätt blev klart mer avancerad än en vanlig tisdagsmiddag. Dock vet jag inte om man kan kalla detta en Panic supper när det i detta fall tog cirka en timme att laga maten. Snarare en genväg till en lite mer avancerad vardagsmiddag hemma!Vårrullarna - superfrasiga!

Vårrullarna – superfrasiga!

Matochresebloggen Foodora (25 of 30)
Min bowl, till skillnad från kokböcker fanns inget ”facit” på hur det ska se ut så jag fick chansa lite på upplägget.
Matochresebloggen Foodora (30 of 30)
8-åriga sonens Bowl som bara innehöll risnudlar, fläsk och gurka!

För mig som gillar att laga mat med olika moment och gärna följer recept var detta riktigt kul –  och gott!

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...