Restaurang Kasai – Japansk dinner club som imponerar

Dela inlägget:

Igår testade vi Restaurang Kasai  –  en Japansk Dinner Club i ”Hotellets” tidigare lokaler på Linnegtaan 18. (Jag fyllde år så min fru hade bokat detta som överraskning och jag hade inte med mig systemkameran som jag brukar fota med till reportagen, så bilderna nedan är tyvärr rätt risiga men jag satsar på ett återbesök med ”riktiga” kameran).

Vi kom dit ganska sent denna onsdag – strax efter 21 – men det var fullt med folk i lokalen som dock endast var öppen på övre plan. Man känner igen planlösningen från Hotellet men lokalen går genomgående i svart och det är ny inredning med stolar och bänkar med ljusbrunt skinn, bord i granit  och vissa detaljer som kuddar med japanska mönster i rosa och lila. Hela lokalen doftar av snittblommor som står på bord och bardisk. Miljön ihop med housemusik gör att det här verkligen känns som en Dinner Club, i stil med t ex Buddha Bar. Ett koncept jag verkligen gillar men som jag inte upplevt tidigare i Stockholm.

Servetterna

När vi slår oss ner kommer en servitris in med en liten bräda med något som ser ut som en godis. Hon uppmanar oss att doppa den i vattnet för att tvätta oss innan maten enligt japansk tradition. I vatten sväller tabletten upp till en liten serviett. Lite kul (men inget jag stötte på när reste runt i Tokyo och Kyoto).

Kasai Restaurang Kasai Restaurang

Menyn och coctails på Restaurang Kasai

Menyn har flera olika delar; Snacks, Salads, Sashimi, Sushi, Specialty Rolls, Robata (olika spett) och Sides som misusoppa eller vitt ris. Inte helt lätt att välja. Efter lite råd från servitrisen om vad hon gillar mest tar vi in två snacks att dela på och fyra rätter till att börja med.

Min fru beställer in ett glas bubbel medan jag ber om tips på en inte så söt coctail och rekommenderas en Playful Eight – gjord på ”bacardi 8 anos, fernet branca menta, roasted japanese coffee,
date syrup, green apple & citrus blossom smoke, candy floss”.

Kasai Coctail

Snygg drink och kul med sockervadden till, men stark smak av fernet branca som tog över. Killen vid bordet bredvid tog en whiskydrink som kom in rykande som jag sneglade avundsjukt på. Den ska jag testa nästa gång!

Hittade en bild på den på Kasais Instagram:

https://www.instagram.com/p/BKOHMFgjVSZ/?taken-by=kasaisthlm

Maten på Restaurang Kasai

Vi trodde nog att snacksen skulle komma först och sedan resten av maten men allt kom in mer eller mindre på en gång och fick knappt plats det lilla bordet.

Restaurang Kasai
BRUSSEL SPROUTS shaved bonito flakes, almonds, balsamic (100:-)

Restaurang Kasai
CRISPY CALAMARI spicy ginger, thai basil dipping sauce 100:-

Restaurang Kasai
GARLIC ALBACORE// japanese mushrooms, truffle & soy garlic butter sauce

Kasai Restaurang Dinner Club
DAIKON SALAD// creamy peanut and sesame dressing, mizuna, ao nori 110:-

Kasai Restaurang Dinner Club
SHRIMP TEMPURA ROLL //spicy tuna roll, creamy siracha glaze, tobiko 150:-
Maten var helt fantastisk. Krispiga bläckfiskringar med en kryddig dippsås. Spännande och god brysselkål. Fräsch sashimi och shrimp tempuran var supergod. En stor daikonsallad på rättika gjorde att den annars lite feta friterade maten inte kändes så tung.

Till dessert delade vi på en ”FLAMING CHOCOLATE DOME//chocolate cake, cremeaux, meringue, candied nuts, gelato”. En guldfärgad äggformad skapelse där varm kolasås hälldes över vid serveringen. Dock lyckades inte servitrisen riktigt med uppgiften att hälla den varma såsen i en stråle som punkterade skalet så det öppnade sig. På Kasais Instgram kan man se ett exempel på hur det kan se ut. Men, även fast vi fick hacka hål på skalet själva var det såklart samma smak och denna dessert var helt otrolig. Så god!

Kasai Restaurang Dinner Club

Kasai Restaurang Dinner Club
CHOCOLATE DOME FAIL!

Nedan hur det är tänkt att serveras!

https://www.instagram.com/p/BKtPv-GDoEA/?taken-by=kasaisthlm

 

Atmosfären

Gillar man asiatisk mat och nattklubbskänslan är detta den perfekta restaurangen. Kul stämning och ett perfekt ställe att antingen äta middag på ett gäng innan man går ut på klubb eller för en middag på tu man hand. Dock står borden väldigt tätt och man hör ordagrant vad paret bredvid säger. Så inget för känsliga samtal!

Kasai Restaurang Dinner Club
Tätt mellan borden!

Så, sammantaget ett ställe som vi gärna kommer tillbaka till!

4 kommentarer

  1. Så kul att de där servetterna hittat till stan. Fick liknande upplägg på en restaurang på Bali och tyckte det var gulligt. Så beställde en påse på nätet och byggde mig en egen ”serveringsbräda”, så nu kör jag det där hemma när jag bjuder på middag. Ganska poppis bland gästerna. 🙂

  2. Vilket fint inlägg och vi är superglada att du är nöjd med ditt besök. Tack för ditt besök och vi hoppas vi får besök av Mat och Resebloggen igen! 🙂

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...