Vi testar Thomas Cooks nya Airbus A330

Dela inlägget:

Ni kanske har läst om att Thomas Cook (Vings flygbolag) har renoverat sina plan och köpt in nya – men är det så stor skillnad?

Ja, faktiskt! Till skillnad från ”vanliga” charterplan med trångt benutrymme och små skärmar i taket där filmerna startar en viss tid är detta faktiskt en helt annan upplevelse, så man nästan tror att man blivit uppgraderad!

Thomas Cook Airbus 330
På resan ner till Rhodos var det med ett av de gamla planen, men på resan hem åkte vi istället i en helt nyrenoverad Airbus A330 med stort benutrymme och snabba touchskärmar vid alla säten, med ny musik och massa nya filmer (som dock kostade 35:- att hyra – inget är gratis på charterplan!).
Benutrymme Thomas Cook Airbus 330
Ordentligt med benutrymme – även för mig som är 186 cm lång
En fördel med den nya medialösningen är att man kan använda den under hela flygturen, dvs även under start och landning. Och att den är snabb – lika snabb som en iPad.
Filmer på Thomas Cook Airbus 330 Musik på Thomas Cook Airbus 330

Maten på Thomas Cook Airbus A330

Maten var dock i stort sett identisk vid bägge resorna, så det finns fortfarande saker som Thomas Cook kan utveckla för att göra den totala flygupplevelsen ännu bättre! Klart godkänd i kategorin flygplansmat – gryta med ris är ju mat som tål att stå varm länge. Men ingen överraskning – så här har ju flygplansmat sett ut hur länge som helst.
Maten på Thomas Cook Airbus 330
Sammantaget – klart bästa charterflyget jag åkt med. Slutar man dessutom med lottförsäljningen och minskar fokuset på taxfree kommer det inte finnas några anledningar att välja reguljärflyg framför charter. Att charterflyg dessutom oftast flyger direkt till destinationen man ska till utan byten är ju ett stort plus.
Hur viktigt är det med komforten i flyget när du väljer flygbolag? Spelar det någon roll för dig om du åker med ett charterbolag eller reguljärflyg? Kommentera gärna!
Resan till Rhodos gjordes i samarbete med Ving, men åsikterna är som vanligt mina egna!

4 kommentarer

  1. Det var längesedan jag flög charterplan, om inte Norwegians veckoflyg till Malaga från Trondheim räknas då som jag flög med förra året. Annars har det bara blivit så att jag flugit reguljärt. Det jag kan tycka är trist i det här fallet är ju att ”allt kostar extra”, även om jag förstår grejen. Men 35 spänn för en hyrfilm är ju bara sniket. 🙂 Annars såg ju kabinen fräsch ut, kul att även charterbolag väljer att lyfta kvaliteten på den delen av resan!

    • Jo, någonstans önskar man ju att man både kunde få låga priser och att allt ingår, även om man förstår att det inte riktigt går ihop!

  2. Tycker att det är viktigt att kunna få bra komfort även på charter. Har åkt med vings Airbus 330 till kapverde två år i rad o väljer alltid till den bättre comforten även om det kostar extra, avstår nog att resa om de platserna är slut. Underlättar för min fru med ryggproblem att ha bra utrymme samt kort till wc och även att det är en lugnare del i planet

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...