Restauranger vid Tulum beach – 25 tips!

Dela inlägget:

Jag skrev tidigare om enkla, riktigt bra restauranger i Tulum Town. Nu handlar det om Restauranger vid Tulum beach – där de allra bästa restaurangerna ligger. Det tar runt 20-30 minuter hit med bil från Tulum Town beroende på hur långt ner på stranden man åker, men det är klart värt bilresan hit,

Här är känslan och nivån på restaurangerna överlag bättre än inne i stan. Vid stranden ligger restauranger, beach clubs och små boutiquehotell på rad längs en liten smal väg som slingrar sig längs kusten. 

Men det är bara på ena sidan av vägen i första halvan av den södra delen som restaurangerna har havsutsikt, längre ner och på på den andra sidan ligger de mot tät skog, som skapar en känsla av att man befinner sig mitt i djungeln – speciellt när solen gått ner!. 

Detta är kanske den del av Mexiko som har högst koncentration av riktigt bra krogar. Danska Noma hade en pop-up i Tulum under ett par månader för två år sedan och flera mexikanska stjärnkockar har startat krogar just här. Kolla in de restauranger vi testade och så en lång lista från familjen vi lånade lägenhet av med ännu fler tips!

Restauranger vid Tulum beach

Det finns massor med restauranger längs Tulum beach och vi provade bara ett fåtal – de vi var mest sugna på. Den allra mest hypade – Hartwood – hade dock tyvärr inte öppnat för säsongen när vi var där, så den får vi testa nästa gång om vi kommer senare på säsongen. Dock hittade vi flera andra restauranger som var riktigt bra och som vi verkligen kan rekommendera när ni kommer till Tulum.

Mur Mur – modern mexikansk matlagning över öppen eld

Mur Mur startades av Diego Hernández Baquedano, en av Mexikos mest välrenommerade kockar vars restaurang Corazón de Tierra bland annat utsågs till bästa hotellrestaurang i Mexiko 2012. Sedan 2014 driver han Mur Mur, där filosofin är lokala råvaror i säsong som man lagar till över öppen eld.

Restauranger vid Tulum beach
Restauranger vid Tulum beach
Restauranger vid Tulum beach Mur Mur

Vi startade med att dela på två förrätter. En rödbeta med getost, nötter och tomat och en potatisservering med grillad potatis, friterad sötpotatis, chili och gräddfil. Riktigt gott och intressanta smaker, som lika väl skulle kunnat vara serverade på Fotografiskas restaurang hemma i Stockholm.

Restauranger vid Tulum beach Mur Mur

Varmrätterna gick i samma stil. Snyggt, fräscht och riktigt gott!

Mur Mur Tulum
Fläsksida och vita bönor

Stora portioner, så vi delade bara på en liten dessert, Mango, kokos och iskall kokosmjölk.

Mur Mur Tulum

Så mysig restaurang, verkligen med ”djungelkänsla” – och supergod mat!

Rosa Negra – dinner club med dj’s, trummis och rykande drinkar

Rosa Negra har bara haft öppet 18 månader, men etablerade sig snabbt som en av de bästa restaurangerna på Tulum Beach -i alla fall om man vill ha en restaurang med partykänsla och inte är ute efter en budgetmåltid. Den drivs av samma gäng som sedan tidigare har restaurangen Taboo och man kommer 2020 öppna ytterligare en restaurang här – en japansk dinnerclub,.

Här är det fullt drag från start. DJ’s som spelar house, en trummis som då och då trummar med i musiken för att höja pulsen ytterligare och stort fokus på drinkar till maten, som en rykande GT vilken i stort sett alla sällskap tar in!

Restauranger vid Tulum beach - Rosa Negra
Restauranger vid Tulum beach - Rosa Negra
Restauranger vid Tulum beach - Rosa Negra

På Rosa Negra är det latinamerikanska smaker som är i fokus. Massor med personal som välkomnar och visar till bordet. Vi tar en en varsin cocktail och sedan kommer en servitör och visar upp ett stilleben med alla råvaror de har denna kväll. Havskräftor, king crabs, jätteräkor med mera.

Rosa Negra Tulum
Rosa Negra Tulum

Vi bad servitören välja ut fyra av de mest populära rätterna åt oss att dela på och det blir en liten mini-avsmakningsmeny där vi inte vet i förväg vad vi ska få in, kul!

Innan maten får vi in en brödservering, med ett fluffigt croissantrliknande, ostgratinerat bröd och så nachos i olika smak och färg.

Rosa Negra Tulum

Sedan börjar rätterna komma in. Trumpetsvamp med getost var en fantastisk förrätt med mustig buljong och generöst med svamp. Nästa rätt är en cevice med tärningar av fin vit fisk, sötpotatis, krispig majs och en marinad på lime och cocosmjölk. Klart annorlunda än de andra cevices vi ätit här, lenare och mer mer kontraster i smakerna. Supergod!

Rosa Negra Tulum
Rosa Negra Tulum

En jätteräka, stor som en hummer tyckte min fru var det godaste men för mig var den asiatiska fisken, som serverades på sitt eget skelett på ett väldigt annorlunda sätt snäppet vassare, med kokosmölk, chili och koriander,

Restauranger vid Tulum beach
Restauranger vid Tulum beach

Vi avslutade med deras mest populära dessert. En tunn jättekula av choklad, som man häller het kolasås över så den öppnade sig och avslöjade en rejäl portion frukt, nötter och glass.

Restauranger vid Tulum beach

Tabuu – beach club och restaurang

Tabuu är en av de mest populära restaurangerna vid Tulums strand och här kan man hänga från morgon till sen kväll. Beach club på dagen (där man får betala 50 USD för en plats i deras solsängar) och har då även tillgång till två pooler. På kvällen en dinner club med DJ och en medelhavsmeny.

Tabuu - beach club och restaurang
Tabuu - beach club och restaurang
Tabuu - beach club och restaurang

Vår kypare rådde oss att inte beställa för mycket då amuserna de bjuder på är ganska mättande, och det var bra med detta tips – då även portionerna var riktigt stora.

Först kom det in pitabröd med ostcreme, oliver och ostfyllda parikor. Sedan en liten fin gaspacho.

Den hummersallad jag tog kom in i en stor träskål och var en generös portion med massor med små hummerbitar. Min fru tog grekiska köttbullar, som även de var klart över förväntan både i storlek på portion och smak.

Restauranger vid Tulum beach Tabuu Tulum
Restauranger vid Tulum beach

The real coconut Tulum – ren, nyttig mat vid stranden

The real coconut i Tulum är en del i en kedja restauranger som även finns i London och Los Angeles. Ren, nyttig mat helt utan socker och gluten. Perfekt för vår dotter som äter en kost utan detta, så här var vi flera gånger och fikade, åt frukost och lunch.

The real coconut Tulum
The real coconut Tulum - ren, nyttig mat vid stranden
Restauranger vid Tulum Beach The real coconut Tulum - ren, nyttig mat vid stranden
The real coconut Tulum - ren, nyttig mat vid stranden
Restauranger i Tulum The real coconut

Restaurangen ligger precis vid havet med en stor terrass – underbart läge. Om man som vi gjorde och spenderar nog mycket i restaurangen får man sen låna deras solstolar och parasoll utan kostnad om det finns lediga.

Ziggy’s – en av de populäraste beachklubbarna

Ziggy’s på Ziggy Beach är en av de mest populära beachklubbarna i Tulum. Här kan man också komma för middag eller en drink på eftermiddagen. Vill man hänga på beachklubben kostar det 50 USD per person, som man sedan får använda för att köpa mat och dryck under dagen. Inte något partyställe, utan mer ett skönt och lyxigt ställe att hänga på en solig dag!

Ziggy’s Tulum
Ziggy’s Tulum
Ziggy’s Tulum

Något som fanns på i stort sett alla barer vid Tulums strand är dessa barstolar i gunga-format!

Ziggy’s Tulum

Fler tips om restauranger vid Tulum beach

Familjen vi lånade hus av hade en lång lista med tips på restauranger åt oss, där vi inte hann med mer än att testa några. Här kommer resten av listan!

 • Matteo’s- has the best fish tacos on earth. This is absolutely true. Try their Baja Fish Tacos (done with the beer batter) and make sure you use a bit of all the sauces on each of the tacos (mango salsa, tamarind sauce, chipotle, and the secret sauce)
 • Mi Amor- is great for a delicious gourmet experience. The scenery is great too, as the restaurant has ocean views. Try the grilled octopus with pesto appetizer, the grilled fish with almonds/grapes/brown butter/soubise puree, the suckling pig, the passion fruit pie, and the mandarin cheesecake. It is $$$ but well worth it.
 • Casa Banana- has very nice steaks, cocktails and the jungle ambience is very nice too . A bit pricey. Very popular, so make reservations.
 • Kitchen Table- seafood, international cuisine in jungle ambiance. Try the Ahi tuna, steak or ribs. Grilled octopus is yummy. Cash only. Recommend to make reservations.
 • Cenzontle- delicious ribs, also try the appetizers (Piquillo Peppers; Duck Carnitas; Octopus Cocktail). Lovely jungle setting. Cash only or Paypal. Recommend reservations.
 • Ahau Tulum- has a good chef. Try their “mojo de ajo “ (garlic sauce) shrimp, and try their CHEF Special Octopus.. Ambience is nice with an ocean view. It is expensive compared to other places.
 • Mezzanine- on the beach road just before Playa Paraiso (Paradise Beach) has really good Thai food over looking the beach. Nice ambience with open air terrace. We recommend the Pad-Thai and the Koh Samui fish.
 • Pancho Villa Restaurant- located in Playa Maya has good seafood and arracheras and great drinks. Sometimes they have live music too. Good for lunch.
 • Om- has wood oven fired pizzas that are good, they also serve nice seafood and Caribean influenced food. Nice view of the beach from their second floor restaurant.
 • Puro Corazon- next to Matteo’s has nice gourmet Mexican food. Go at night time as they have live music some days. Try their fish cooked in banana leaves, and the tamarind shrimp.
 • Shiva’s- Very nice ambiance, and good Indian food.
 • Posada Margherita- has the best Italian pasta in Tulum. The pasta is freshly made. The menu is made daily so the waiter will explain it to you when you sit. This restaurant is very popular. Any item in the menu will be delicious. It is expensive compared to other restaurants in the area.
 • La Onda- has good wood fired pizzas in a jungle setting.
 • Que Fresco at Zamas Hotel- good seafood, pizza and bar. Nice music on Saturday evenings.
 • Casa Violetta- Nice ambiance with beach view and good pasta.
 • Playa Paraiso Restaurant- good for lunch. Has good seafood and drinks. Located at Paraiso beach.
 • Gitanos Bar- nice jungle ambiance for a cocktail drink.
 • Mamasan Bar has a 2nd level terrace overlooking the jungle and has nice cocktails.
 • Bar Zulum is nice to have cocktails by the beach.  The bar is on the 2nd floor terrace and it has a great view.

Parkering på södra del av stranden i Tulum

Man kan inte parkera på den smala vägen, utan det är valet parking (där man bör dricksa minst 200 pesos) eller speciella parkeringsplatser som gäller, som kostar runt 200 pesos (runt 100;-) för hela kvällen.

Restauranger vid Tulum beach – Priserna

Räkna med priser på de finare restaurangerna som är ungefär som i Stockholm, med varmrätter från 200 sek, en flaska vin från 300:- och drinkar från 100 sek och uppåt.

Frukostrestauranger vid Tulum Beach

Vi åt frukost på stranden en dag – på The Real Coconut som jag skrev om ovan. Sedan hängde vi kvar på deras strand hela förmiddagen utan kostnad.

Så funkar det på flera restauranger vid stranden – spenderar man nog mycket få man låna solstolar och parasoll utan kostnad, i mån av plats.

Så en frukost på stranden kan bli en halvdagsutflykt, perfekt om man som vi inte bor precis vid stranden. Här är fler tips på frukostställen vid stranden som familjen vi lånade hus av delade med sig av:

Breakfast at the beach is very nice. Along the beach road there are lots of restaurants. Normally they open for breakfast at 8:00 AM .Our favorites for breakfast are:

 • El Bistro at Ziggy Beach- try the omelettes and natural fruit juices
 • Casa Violeta- try the ranchero eggs
 • Mi Amor- has delicious options for breakfast (Eggs Benedict, omelettes, waffles) with an ocean view.
 • Ahau Tulum- has a nice view and very nice breakfasts. Fruit smoothies are delicious.
 • La Luna y las Estrellas – Nice eggs. Try their papaya and orange juice mix, it is delicious. Nice ocean view too.
 • Hemingway’s- has nice views of the ocean and good breakfast choices

Så himla mycket interssanta restauranger kvar att prova i Tulum – vi måste ju helt enkelt tillbaka!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...