fbpx
Matochresebloggen
Restauranger på Hönö
Hönö Restauranger

Restauranger på Hönö i Göteborgs skärgård

Ön Hönö i Göteborgs skärgård har restauranger i flera kategorier, från enkla pizzerior och sushiställqen, till caféer och lite mer avancerade restauranger. Vi hade tre kvällar på Hönö, så vi hann bara testa en handfull restauranger – men gjorde såklart research innan så vi maxade våra restaurangbesök! Kolla in Fiskrestaurangen Tullhuset, Restaurang Trubaduren, Franses och enklare Sommarvagnen!

Tullhuset på Hönö Klåva

Tullhuset betraktas av många som den bästa restaurangen på Hönö Klåva – både för maten och låget med perfekt kvällssol! Här åt vi middag vår sista kväll på Hönö och vi var verkligen inte besvikna!

Restauranger på Hönö Tullhuset

Restaurangen har en stor inomhusdel och en lika stor uteservering mot havet, med perfekt kvällssol. På menyn är det lokala fisk- och skaldjursrätter som dominerar. Vi delade på en skaldjurstallrik till förrätt, med färska räkor, färska havskräftor och vitvinskokta blåmusslor från Bohuslän. Så läckert!

Restauranger på Hönö Tullhuset

Till varmrätt tog jag en ugnsbakad torskrygg med musslor och potatiskaka och min fru “kvällens fångst” som serverades med riven pepparrot, räkor och musslor. Till det ett glas iskall Pinot Gris.

Supergott och vilket läge. Inte undra på att detta är Hönös populäraste restaurang! Glöm inte att boka bord i tid om ni vill äta på Tullhuset! (Länk till Trubadurens webb).

Restaurang Trubaduren

Restaurang Trubaduren ligger på kajen i Hönö Klåva och tillhör hotellet med samma namn (som vi bodde på). Här åt vi en av kvällarna – på deras inglasade terrass – och maten här var riktigt bra, framför allt förrätterna och desserterna stack ut. Vi delade på ett par olika förrätter. Råbiff som kom in precis som jag vill ha den, med kapris, 64-gradigt bakat ägg och löjrom. En annan riktigt bra förrätt var halstrad pilgrimsmussla med bakad purjolök och beurre blanc. Bland varmrätterna finns både fisk och kött, som en entrecote med rödvinsås och potatispuré eller grillad marulk med sidfläsk och rostad potatis Snyggt och vällagat.

Restauranger på Hönö Trubaduren
Restauranger på Hönö Trubaduren

Bland desserterna var det karamelliserad chokladmousse som var den klart vassaste. Kanske den godaste chokladmousse jag smakat! Gillar ni chokladmousse måste ni smaka denna dessert om ni kommer till Hönö!

Restauranger på Hönö Trubaduren

Sommarvagnen – Västkusttacos

Intill Trubaduren – ännu närmare havet – ligger uteserveringen Sommarvagnen. Här serverar man bland annat Västkusttacos som vi provade första kvällen i Höno.

Restauranger på Hönö 
 Sommarvagnen - Västkusttacos
Restauranger på Hönö 
 Sommarvagnen - Västkusttacos
 Restauranger på Hönö Sommarvagnen - Västkusttacos

Tunnbröd som skal, fyllda med exempelvis räkor, mangokräm, ananas och gurksalsa. Sonens favorit blev en taco fylld med pulled pork. Här på Sommarvagnen finns även rätter som den klassiska räksmörgåsen. Perfekt om man vill ha en enklare, lättare lunch eller middag!

Franses sommarpub – med Hönös högsta takbar

Mest drag i Hönö är det på Franses sommarpub, som serverar enklare rätter, kör after beach med trubadur och har en servering uppe på taket med grym kvällssol!

Franses sommarpub
Franses sommarpub
Takbaren på Franses

Det finns även pizzerior, sushiställqen och flera caféer i närheten av Hönö Klåvas hamn – de hann vi dock inte med att prova denna gång!

Läs mer om Hönö

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar