Jubileumsparken i Göteborg – bastu, bad och Café Fluss

Dela inlägget:

År 2021 fyller Göteborg 400 år och man började för flera år sedan förbereda firandet med flera Jubileumssatsningar. En av dem är Jubileumsparken i Göteborg i Frihamnen, som vi besökte när vi kom till Göteborg som andra stopp på vår roadtrip. Mycket är redan klart – men det byggs för fullt inför jubileet.

Jubileumsparken i Göteborg – bad, bastu och saltvattenpool

2015 öppnande ett utomhusbad vid Kvillepiren i Frihamnen. Här finns en simbassäng – byggd i Älven, en saltvattenspool och en stor bastu, Dessutom fräscha omklädningsrum – allt helt gratis!

Jubileumsparken i Göteborg
Jubileumsparken i Göteborg

Allmänna bastun i Jubileumsparken

Den allmänna bastun är en spektakulär byggnad skapad av återvunnet material. Det känns lite som att befinna sig i de coolare delarna av Berlin här .- och det är inte så konstigt . Bakom byggnaden står de tyska arkitekterna Raumblabor Berlin. Man kommer till bastun via en liten bro och sedan får man gå i branta trappor tre våningar upp.

Jubileumsparken i Göteborg Bastu

Bastun är stor och luftig, med ett stort fönster mot älven och simbassängen.

Jubileumsparken i Göteborg Bastu

Saltvattenspool och simbassäng.

Vill man svalka sig efter bastubadet finns två alternativ. En rund, iskall saltvattenspool eller en stor simbassäng. Bassängen ligger i älven och är ca 20 meter lång, 8 meter bred och 1,8 meter djup. Man får dock inte hoppa ner i själva Älven.

Jubileumsparken Simbassäng
Jubileumsparken Saltvattenspool

Café Fluss i Jubileumsparken

I Jubileumsparken ligger även Café Fluss, en kul Berlin-inspirerad restaurang, bar och klubb, även den skapad av nästan bara återvunna material. Serveringen håller öppet mellan maj och september. 

Café Fluss i Jubileumsparken
Café Fluss i Jubileumsparken
Café Fluss i Jubileumsparken

Jubileumsparken i Göteborg – ett superkul projekt, som vi verkligen kan rekommendera att ni besöker om ni har vägarna förbi Göteborg. Det går bussar ända fram och om man som vi kommer med bil finns gratis parkering. Läs mer på den officiella webbsidan här.

Fler inlägg från årets roadtrip:

Första stoppet: Hönö i Göteborgs Skärgård. Läs om Saker att se och göra på Hönö, Restauranger på Hönö och om hotellet vi bodde på – Hotell Trubaduren.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...