Restauranger på Atlantis the Palm i Dubai

Dela inlägget:

Det finns totalt 23 restauranger på Atlantis the Palm i Dubai – några snabbmatsrestauranger, ett par bufférestauranger och så sex a la cartérestauranger.  Vi testade restaurangerna i den sista kategorin och de låg på en helt annan nivå än de flesta hotellrestauranger jag ätit på tidigare. Kolla in maten vi åt på dessa restauranger om ni har planer på att ta er till Dubaai, oavsett var ni tänker bo!

Ronda Locatelli – Italiensk family style

På Ronda Locatelli serverar man vällagad italiensk mat som vi tog in family style – massor av olika rätter som vi delade på. Antipasto, buffelmozarella, carpaccio, friterad bläckfisk och pizza. Den inte så vackra med fantastiskt goda vitello tonnato och en ännu mindre fotogenique men desto godare gnocci med tryffel. Fantastiskt gott!

Restauranger på Atlantis the Palm i DubaiRonda LocatelliRonda Locatelli DubaiRonda Locatelli Atlantis

Vi fortsatte med att dela på några av desserter, med tiramisu och en glass med espresso som mina favoriter. Så himla gott! Stor restaurang med murrig inredning, högt i tak och en stor pizzaugn i mitten.

Ronda Locatelli Atlantis the Palm

Seafire Steakhouse

Även på Atlantis eget steakhouse Seafire valde vi att ta in några olika förrätter att dela på och till varmrätt en stor gemensam uppläggning med grillad kyckling, lammracks och biff. Här har man stort fokus på vin och har en stor vinkällare som man gärna får följa med in och välja ett passande vin.

Seafire Steakhouse AtlantisSeafire Steakhouse Atlantis

Så mycket mat, så vi delade på en liten bricka med restaurangens mest populära desserter. Mums!

Seafire Steakhouse Atlantis The Palm

Nobu Dubai

Vi åt på Nobu i Miami när vi var där förra hösten, så det var spännande att kolla in Nobu här på Atlantis. Samma härliga stämning med en DJ som spelade house. Vi tog bara en fördrink här en kväll men hit vill jag verkligen tillbaka och testa menyn, såg så bra ut. På klassiskt japanskt vid kan sitta antingen vid köket, eller ute i den stora restaurangen.

Nobu Dubai Nobu Dubai

Av en händelse var Nobus grundare Nobu Matsuhisa i restaurangen denna kväll som jag såklart tog en bild med (den högst upp i detta inlägg) – så himla trevlig man!

Ossiano

Restaurangen Ossiano är en sober restaurang som andas lyx, med stora panoramafönster mot Atlantis akvarium. Här serverar man en 10-rätters avsmakningsmeny men vi testade bara några amuser här till en fördrink för att få en känsla för atmosfären.

Ossiano

Ossiano

Väldigt sofistikerat och en plats där det inte är ovanligt att gäster friar till sin partner eller firar en jämn födelsedag. Det är populärt att låta en dykare komma fram via akvariet till fönstret vid bordet och visa upp en skylt med ett budskap som ”will you marry me” eller ”happy birthday”.

Ossiano Atlantis the palm

Bread Street Kitchen Dubai

Den engelska kändiskocken Gordon Ramsey  ligger bakom konceptet Bread Street Kitchen och hela restaurangen andas brittisk gourmet-pub. Rock i högtalarna och engelska rätter som sheppard pie eller signaturrätten biff wellington som vi bland annat tog in. En perfekt tillagad bit kött som verkligen gjorde att man kände som att man flyttades till London.

Bread Street Kitchen Dubai Bread Street Kitchen Dubai

Bread Street Kitchen Dubai

Libanesiska smårätter på Ayamna

Gillar du libenesisk mat kommer du älska Aymana. På klassiskt libanesiskt vis kommer menyn in i form av kalla förrätter, varma förrätter, varmrätter och sist dessert. Så gott, men så mycket mat – vi rullade ut!

Libanesiska smårätter på Ayamna

Libanesiska smårätter på Ayamna

Libanesiska smårätter på Ayamna Libanesiska smårätter på Ayamna

För den rätta libanesiska stämning spelade en musiker live denna kväll!

Libanesiska smårätter på Ayamna

Hakkasan på Atlantis the Palm i Dubai

I November öppnar ytterligare en restaurang på Atlantis the Palm. Det är Hakkasan med kinesisk fine-dining som etablerar sig i Dubai på detta sätt. En bra anledning at återkomma till Atlantis the Palm!

Hakkasan på Atlantis the Palm i Dubai

Priser på restaurangerna på Atlantis the Palm.

De flesta gäster på Atlantis the Palm har halvpension där det ingår frukost och middag. Med detta paket ingår middag på bufférestaurangerna samt på Bread Street Kitchen. Vill man äta på Ronda Locatelli kostar det 80 AED extra per vuxen, 40 för barn. På Seafire 210 AED per person. Vill man lyxa till det en kväll med middag på Nobu eller Ossiano får man lägga till 420 AED per person.

Resan till Dubai gjordes i samarbete med Atlantis the palm, men tankar och synpunkter är som vanlig mina egna.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...