Matochresebloggen
Dubai Okategoriserad Vattenland Vattenpark

Aquaventure på Atlantis the palm – stort vattenland i Dubai med egen strand

Aquaventure vid Atlantis the Palm är känt som Dubais bästa vattenland och är för många barnfamiljer en stor anledning till att man väljer att  bo på hotellet Atlantis the Palm när man reser till Dubai. Jag förstår varför efter att ha spenderat en dag på Aquaventure – denna vattenpark skulle våra barn älska!

Vattenlandet Aquaventure i Dubai

Aquaventure öppnar 09.45 för hotellgäster som kan ta en genväg till vattenparken via hotellstranden. Det tar bara några minuter att promenera men de flesta åker ändå med de små bilar som kör gäster mellan hotellet och vattenparken.

Aquaventure Dubai

Jag och det sällskap med journalister jag var här med fick tillgång till en cabana som blir en bas för oss denna dag, väldigt skönt och vore jag här med familjen vore det perfekt att ha en cabana där min fru kan softa medan jag och barnen går loss på alla vattenrutschbanorna! Solstolar, en fatboy-hängmatta, bord och stolar under tak med draperier för att kunna få skugga. Lyxigt!

Cabana på Aquaventure

Det finns gott om cabanas utspridda i vattenparken, dessutom en mängd vanliga solstolar, vissa placerade i någon av alla pooler.

Solstolar på Aquaventure

Vattenrutschbanor på Aquaventure i Dubai

Här finns två stora torn, från vilka det går ett tiotal olika vattenrutschbanor. Från fritt-fall i ”Leap om faith” till “Zoomeango” där man i en stor gummiring nästan vänder i luften.

Vattenrutschbanor på Aquaventure i Dubai

Vattenrutschbanor på Aquaventure i Dubai

Vattenrutschbanor på Aquaventure i DubaiVattenrutschbanor på Aquaventure i DubaiVattenrutschbanor på Aquaventure i Dubai

Så himla kul! Hit ska jag definitivt ta med våra vattenrutschbaneälskande barn!

1600 meter flod runt hela vattenparken

Vill man istället ta det lite lugnare kan man glida fram i en gummiring runt vattenparken i den konstgjorda floden som är hela 1.6 km lång.

Vattenrutschbanor på Aquaventure i DubaiVattenrutschbanor på Aquaventure i Dubai

Stranden på Aquaventure

För en paus från allt åkande eller ett dopp i havet finns en stor strand som tillhör vattenparken. Gott om solstolar och både parasoller och palmer om man vill ha skugga.

Stranden på AquaventureStranden på Aquaventure

För småbarn på Aquaventure

Det är inte bara utmannade vattenrutchbanor som finns på Aquaventure. Här finns även flera småbarnsområden med mini-varianter av vattenrustchbanor, klätteställningar och splash pools.

För småbarn på AquaventureFör småbarn på AquaventureFör småbarn på Aquaventure

Rocka-matning

På aquavenure finns massor med rockor och de måste såklart ha mat. Här kan man hjälpa till att mata rockorna, något som var klart roligare än det låter. Först en instruktion, där vi fick lära oss att rockans mun är liten så om vi inte håller ut en tumme var det ingen risk att bli biten. Sedan gick vi ner med räkor till rockorna som snabbt simmade fram och letade sig fram till maten som de ryckte ur våra händer.

För småbarn på AquaventureAquaventure ray feedingAquaventure ray feeding

Delfiner och sjölejon

I stort sett alla saker på Aquaventure förutom vattenrutschbanorna kostar extra, men man kan å andra sidan få unika upplevelser här, som att simma med delfiner eller klappa en säl. Så här ser det ut vid Dolphin Bay där delfinerna håller till.

Aquaventure ray feeding

Restauranger på Aquaventure

Som i vanlig ordning på vattenland så är det snabbmat som gäller – här ligger fokus på att leka – inte långa måltider. I en food-court finns flera olika restauranger med exempelvis hamburgare, persisk eller indisk mat. Har man som vi hade en cabana kan man få maten levererad direkt till bordet i cabanan, skönt!

Restauranger på Aquaventure

Tips inför besöket på Aquaventure

Skippa köerna med expresspass

Som på många nöjesparker finns här en vip-kö man kan ta upp till vattenrutchbanorna om man köper ett expresspass. Den dagen jag var här var det inte så farliga köer, som mest en kvart och med 37 grader i skuggan var det inga problem att köa med våta badkläder. Men har man lust och råd kostar expresspassen från 220 AED.

Slipp entrén om man bor på Atlantis

Entren till Aquaventure om man inte bor på Atlantis the Palm: Från 299 AED (ca 600 SEK) per person. Denna kostnad slipper man om man istället bor på hotellet.

Läs mer:

Besöket på Aquaventure gjordes i samarbete med Atlantis the palm, men åsikter och text är som alltid min egen.

 

Du kanske också är intresserad av...

3 Comments

 • Reply
  Liniz Travel
  5 oktober, 2018 at 09:10

  Wow SÅ kul! Dit vill ju jag!

  • Reply
   christianmuda
   5 oktober, 2018 at 16:55

   Ja, så grymt vattenland!

 • Reply
  Att göra på Nassau - Goodman's Bay och Fish Fry - Matochresebloggen
  16 november, 2018 at 06:31

  […] nära hamnen och där åka till vattenlandet Atlantis som påminner mycket om sin namne på Dubai (där jag var nyligen och gjorde reportage). Men även hit är entrén över 100 USD per person och vi (framför allt min fru) var mer sugna […]

Lämna gärna en kommentar