Restauranger i Miami – våra fem tips!

Dela inlägget:

Allt fler Svenskar upptäcker Miami och vi var på höstlovet i år där för andra gången. Denna gång hade vi tur med vädret och lyckades även extra bra med restaurangvalen. För man kan inte riktigt tro att man hittar de bästa restaurangerna längs South Beach (där det mest är partyställen och enklare krogar) utan man behöver i Miami, som i alla storstäder, göra sin research och boka bord i förväg.

Vi har såklart bara skrapat på ytan och testat en bråkdel av alla bra restauranger som finns i Miami, men här kommer fem restaurangtips i lite olika prisklasser från våra två resor till Miami, ställen som vi verkligen kan rekommendera.

Fem restauranger i Miami som vi kan rekommendera!

Joes Stone Crab

Joes Stone Crab är en av Miamis äldsta restauranger specialiserade på stone crabs. Brutalt vrider man av klon på krabborna och kastar tillbaka dem i havet varpå den växer ut en ny klo. En specialitet man inte får missa!

Alert personal, vita dukar och alltid fullsatt!

Restauranger i Miami Joes Stone Crab

Pris: Mellan. Webb här.

Nobu Miami

Nobu är en kedja av lyxhotell och restauranger som kan beskrivas som asiatiska dinner clubs – stora restauranger med dämpad belysning, hög musik och fantastisk asiatisk mat. I Florida finns Noma på norra delen av Miami Beach.

Här tog jag och min fru in en avsmakningsmeny med flera av Nomas signaturrätter, bland annat deras fantastiska sushi!

Restauranger i Miami Nobu

Pris: Lyx – 7-rätters avsmakningsmeny 2.000:- exkl dryck pp. Webb här.

Miamis bästa Hamburgare på Kush

I USA är hamburgare ett säkert kort när man äter ute. Är ni i Miamis är ett tips att ta er till restaurangen Kush i Wynwood vars ”Johnny Utah”-burgare med pastrami utsetts till Miamis bästa. Får ni vänta på bord finns en ”väntbar” intill som i sig är värt ett besök!

Restauranger i Miami

Pris: Budget. Länk här.

Ola i Miami – fine-dining vid collins canal

Ett läge lite avsides, men när man kommer in är det en pampig lokal med högt i tak. Vi fortsatte genom restaurangen ut till deras mysiga uteservering som ligger vid collins canal. Här är man bland annat specialiserade på ceviche och den jag valde med hummer och koriander var helt fantastisk.

Restauranger i Miami

Läs mer om restaurang Ola i ett eget reportage om restaurangen här!

Miamis bästa fried chicken på Bird & Bone

Vill man sitta utomhus (men på en innergård) och testa klassiska amerikanska rätter är Bird & Bone ett perfekt val. Här startade jag med grillade ostron med citron och koriander som var helt fantastiska och sedan tog jag in deras signaturrätt fried chicken som utsetts till Miamis bästa.

Restauranger i Miami

Läs mer om Bird & Bone i ett eget reportage om restaurangen här!

Har du fler tips på bra restauranger i Miami? Kommentera gärna!

1 kommentar

  1. […] För två år sedan var vi i Florida på höstlovet och på höstlovet i år åkte vi tillbaka. Denna gång ett annat upplägg, med ett par dagar i Miami och en veckas kryssning i Karibien.  Vi flög till USA för första gången med Virgin Atlantic och bodde på ett lägenhetshotell på norra delen av Miami beach med fantastisk utsikt! Vi hittade flera riktigt bra restauranger som finns med i detta inlägg om restauranger i Miami. […]

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...