Restauranger i Gdansk – tre riktigt bra tips!

Dela inlägget:

Gdansk – en perfekt weekenddestination bara en dryg timme med flyg från Stockholm. En vacker stad med massor att göra, se och bra restauranger att upptäcka.

Restauranger i Gdansk – tre riktigt bra tips!

Här kommer våra tips på restauranger och cafeér vi testade när vi var här. Vi gjorde mycket research för att hitta riktigt intressanta ställen att äta på och blev verkligen nöjda med de vi gick till, bra på olika sätt, så dessa kan vi rekommendera varmt!

Goldwasser – god mat vid kanalen i Gdansk

En av Gdansks mest populära restauranger är Goldwasser, med perfekt läge vid kanalen i Gdansk. Här har man en stor uteservering och en takterrass, men vi valde denna lite duggiga kväll vi skulle äta här att sitta inomhus. På menyn finns bland annat två set menys, en med klassisk polsk inriktning och så deras ”Top meny” med med mer franskinspirerade rätter.

Jag tog deras Top Meny som inleddes med Gåslever, fortsatte med hummersoppa, en liten sorbet, Black Angus biff och avslutades med Chokladbrownie. En fantastisk meny med riktigt goda, vällagade rätter.

Restauranger i Gdansk Goldwasser Restauranger i Gdansk Goldwasser

Restauranger i Gdansk Goldwasser   Restauranger i Gdansk Goldwasser

Resten av familjen valde rätter från a lá carten, som en råbiff, grillade räkor och grillad biff som barnen tog. Självklart avslutades middagen med ett litet glas av drycken som ger restaurangen sitt namn, en söt likör med guldflagor i.

Restauranger i Gdansk Goldwasser

Stor restaurang, perfekt för större sällskap såväl som par.

Läs mer på restaurangens egen hemsida här.

Pod Lososiem – Gdansks äldsta restaurang

Pod Lososiem grundades på 1500-talet och efter kriget återskapade man den gamla byggnaden i detalj. Grundarna tog fram Gdansks berömda likör Goldwasser och idag har den en restaurang som kan liknas Operakällaren i Stockholm både vad gäller kök, stämning och service. Klassiska rätter som råbiff och sjötunga!

Restauranger i Gdansk Pod Lososiem Restauranger i Gdansk Pod Lososiem Restauranger i Gdansk Pod Lososiem

Pampiga lokaler med vacker inreedning med vita dukar och tunga trämöbler. De har även ett litet chambre séparée där vi satt denna kväll.

Restauranger i Gdansk Pod LososiemRestauranger i Gdansk Pod Lososiem

Läs mer på restaurangens egen hemsida här.

Targ Rybny Fishmarkt

Gillar ni fisk och skaldjur är Targ Rybny Fishmarkt ett perfekt val. Stor uteservering, men mest charmigt tyckte vi det var på deras ljusa glasveranda. Vi tog bland annat in två av husets specialiteter – en mustig bouillabaisse och deras skaldjursplatå. Riktigt bra! Översta lagret på platån med ostron var kallt, men nedre delarna med bland annat hummer, havskräfta, pilgrimsmussla och musslor var varma och kom i god buljong. Till detta ett krispigt vitt vin – underbart!

Restauranger i Gdansk Targ Rubny Fishmarkt Restauranger i Gdansk Targ Rubny Fishmarkt Restauranger i Gdansk Targ Rubny FishmarktRestauranger i Gdansk Targ Rubny Fishmarkt

Läs mer på restaurangens egen hemsida här.

Fler restauranger än tre hann vi inte med under vår vistelse i Gdansk, men vi hittade även två riktigt bra cafeeér:

Anima Cafe – med solig uteservering

Frukost ingick inte på vårt hotell, så efter att ha testat hotellfrukosten den första dagen passade vi på att den andra dagen leta upp Anima Cafe  som hade bra betyg för sin frukost.  Väldigt mysigt ställe, med bra frukosträtter som ägg med bacon eller yoghurt med hemgjord granola och bär.

Restauranger i Gdansk - Anima Cafe Restauranger i Gdansk - Anima Cafe Restauranger i Gdansk - Anima Cafe

AddressŚwiętego Ducha 11/13/17, 80-834 Gdańsk

Retro Café  – med underbara (glutenfria) bakverk

Generellt är man väldigt bra på bakverk i Polen och i Gdansk läste vi att Retro Café skulle vara riktigt bra och dessutom ha mycket glutenfritt, vilket passade oss perfekt då vår dotter inte äter gluten. Denna dag var det lite mulet och det var perfekt att gå in i dessa murriga lokaler för en fika!
Restauranger i Gdansk - Retro CaféRestauranger i Gdansk - Retro CaféRestauranger i Gdansk - Retro CaféRestauranger i Gdansk - Retro Café

De har ingen webbsida men de har en Facebooksida!

Vi har i vanlig ordning inte letat upp budgetställena, men vill man äta gott till en låg kostnad är Gdansk perfekt även för detta, det finns massor med hål i väggen, små restauranger och streetfood som grillad rökt haloumi med sylt och smörgåsar med ister , saltgurka och vårlök!

Har du några fler restaurangtips i Gdansk? Kommmentera gärna!

2 kommentarer

 1. Tack för tipset om det glutenfria cafet. Ska pröva det imorgon. Det har varit ganska hopplöst att hitta glutenfria bakverk för vår son här i Gdansk. Annat finns det massor men inte gf. 🙁

  • Hej Mia,

   Så kul att tipset kom till nytta!

   Hur gillade ni Gdansk annars? Hittat något mer att tipsa om som vi inte gjorde?

   Vänliga hälsningar Christian

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...

Sex saker som gör tågen i Uzbekistan bättre än de svenska

I Uzbekistan tog vi deras moderna snabbtåg mellan de tre olika städerna vi besökte och detta tåg var...